Porovnanie VŠ - UKF NR vs UK BA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Jimbo
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Porovnanie VŠ - UKF NR vs UK BA

Príspevok od používateľa Jimbo »

Zdravim, priatelka sa rozhoduje medzi Univerzitou Konstantina Filozofa v Nitre a Univerzitou Komenskeho - na oboch je prijata na filozoficku fakultu a konkretne ucitelstvo NJ a dejepisu. Rad by som sa preto spytal na nazory studentov oboch skol, aspon v strucnosti, aby sa vyjadrili k narocnosti studia, studiu samotnemu, ubytovaniu (stav internatov, lokalita), pripadne aj k spolocenskemu vyzitiu a traveniu volneho casu...kludne napiste pre aj proti

Pocul som uz viacero nazorov, ale ide mi o tie autenticke priamo od studentov a viem ze tych je tu na hojku pozehnane :) Vdaka za kazdy prispevok.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak k filozofickej fakulte ti moc nepoviem, ale vidím že si z pd. Ak teda pôjde do nitry na UKF a je tiež z PD ako ty, tak s intrákom na prvý rok asi nemôže moc rátať. Mne tiež nedali, podľa nich je 100 km blízko (a to som tam mal zaškrtnuté ešte iné faktory, brat tiež študent a jedno s druhým.. ). Ani ďalší 4 ľudia z PD čo poznám nedostali. Privát sa dá v nr nájsť, len treba hľadať čím skôr
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: Porovnanie VŠ - UKF NR vs UK BA

Príspevok od používateľa jackb »

Jimbo napísal:Zdravim, priatelka sa rozhoduje medzi Univerzitou Konstantina Filozofa v Nitre a Univerzitou Komenskeho - na oboch je prijata na filozoficku fakultu a konkretne ucitelstvo NJ a dejepisu. Rad by som sa preto spytal na nazory studentov oboch skol, aspon v strucnosti, aby sa vyjadrili k narocnosti studia, studiu samotnemu, ubytovaniu (stav internatov, lokalita), pripadne aj k spolocenskemu vyzitiu a traveniu volneho casu...kludne napiste pre aj proti

Pocul som uz viacero nazorov, ale ide mi o tie autenticke priamo od studentov a viem ze tych je tu na hojku pozehnane :) Vdaka za kazdy prispevok.
s jej odborom ako prvacka moze dost intrak na Cabajskej. Mam spoluziakov z PD, ktori tam byvali od zaciatku.
Ten vsak stoji 1700/1200 SKK na mesiac a okrem toho ze je blizko stanice a relativne blizko na FF za tie peniaze nestoji.
K narocnosti sa vyjadrit neviem, lebo aj dejepis aj nemcinu studovali kamarati, ale nemal som nutkanie mat o ich studiu najpresnejsie info. Nemcina by mala byt relativne dost narocna a dejepis asi rovnako, alebo o trochu menej.
btw: tiez studujem na UKF
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Odporucam BA, nieje totiz vobec iste ci UKF bude o 5 rokov univerzitou
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

prečo by to nemalo byť isté?... čo sa tam deje?... ak to nechceš dať na fórum, napíš mi to prosím cez ss.. díky.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

toto zaujima aj mna... co sa ma na UKF diat? problemy s akreditaciou? ak je to nieco velmi interne tak ak chces tak mi pls posli PM
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ááále prosím ťa. To sú fámy, rovnako ako sa o STU povráva že stratí štatút univerzity a bude (iba) vysokou školou. Je ale rozdiel čo povie študent a čo povie akreditačná komisia. Na UKF bola akreditačná komisia vo februári a pokiaľ viem tak o strate štatútu univerzity sa nepovráva (aspoň vedúci katedry informatiky vravel že komisia bola celkom spokojná s návštevou. Ak to nedosrali iné katedry (hlavne ekológovia čo je odpad našej fakulty) tak by som sa tohto nebál)
Napísať odpoveď