Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
takze u teba jednoznacne Panasonic FZ8
S fotenim zatial nemam velmi skusenosti ,teda s podobnymi pristrojim ako su tieto a rozhodol som sa ze nebudem kupovat tie 50eurove fotoaparaty a tieto vyzeraju ze zvladnu take bezne potreby
Tak teda sa rozhodnem ci si zoberiem ten panasonic alebo fuji
Mozes mi poradit este nejaky kvalitny,seriozny shop s dobrymi cenami ?
S fotenim zatial nemam velmi skusenosti ,teda s podobnymi pristrojim ako su tieto a rozhodol som sa ze nebudem kupovat tie 50eurove fotoaparaty a tieto vyzeraju ze zvladnu take bezne potreby
Tak teda sa rozhodnem ci si zoberiem ten panasonic alebo fuji
Mozes mi poradit este nejaky kvalitny,seriozny shop s dobrymi cenami ?
nie pixmania.... same pochybne veci som o tom pocul.... neviem ti povedat...pogoogli a pohladaj recenzie na jednotlive obchody - pripadne kukni na www.heureka.sk - to by malo byt nieco ako nakupny poradca...
najlpsie by bolo si ich vyskusat a co ti lepsie sadne... len bohvie ci to bude mozne... rozhodni sa a uvidis... ja osobne by som siel do panasonicu, ale konecne rozhodnutie je na tebe
//autoeditácia príspevku ( 14 May 2009, 22:36 )
hm, ako tak kukam tak prvy post uz je pomerne zastaraly, takze niekedy po skuskovom sa do neho pustim ak nezabudnem a aktualizujem
//autoeditácia príspevku ( 14 May 2009, 22:36 )
hm, ako tak kukam tak prvy post uz je pomerne zastaraly, takze niekedy po skuskovom sa do neho pustim ak nezabudnem a aktualizujem
Je tu ďalšia dilema pri výbere fotoaparátu. Jedná sa o malý kompakt pre ženu, ktorá by si s ním chcela fotiť dovolenky, výlety a iné príležitosné aktivity ako každý bežný smrteľník.
Vzhľadom na jej obmedzený rozpočet 166€/5000sk (ak by bolo niečo naozaj špičkové, možno by ešte doplatila nejakých 20€/600sk).. som vybral nejakých kandidátov:
Panasonic Lumix DMC-FS5
Panasonic Lumix DMC-FS6
Panasonic Lumix DMC-FS7
Nikon Coolpix S610c
Ich porovnanie na AZFOTO.CZ
Najhorúcejší kandidát je zatiaľ FS6ka.. veď postrehne rozdiel medzi 8mpx a 10mpx, aby bolo potrebné zobrať FS7? Ale ak má niekto iný názor alebo tip na foťák, sem s ním..

Vzhľadom na jej obmedzený rozpočet 166€/5000sk (ak by bolo niečo naozaj špičkové, možno by ešte doplatila nejakých 20€/600sk).. som vybral nejakých kandidátov:
Panasonic Lumix DMC-FS5
Panasonic Lumix DMC-FS6
Panasonic Lumix DMC-FS7
Nikon Coolpix S610c
Ich porovnanie na AZFOTO.CZ
Najhorúcejší kandidát je zatiaľ FS6ka.. veď postrehne rozdiel medzi 8mpx a 10mpx, aby bolo potrebné zobrať FS7? Ale ak má niekto iný názor alebo tip na foťák, sem s ním..
aky fotak
caute,
chcem si konecne kupit fotak, aky by to mal byt?kde najdem lacne?na co si mam davat pozor?chcem aby bol co najmensi, najmodnejsi a co najlacnejsi
dik za radu
//GothaR: temy spojene
chcem si konecne kupit fotak, aky by to mal byt?kde najdem lacne?na co si mam davat pozor?chcem aby bol co najmensi, najmodnejsi a co najlacnejsi
dik za radu
//GothaR: temy spojene
Ahojte, poprosil by som Vás o radu pri výbere digitálneho kompaktu. Malo by to byť niečo do 210 EUR. Ja sa rozhodujem medzi
http://www.biga.sk/kompakty/panasonic-dmc-tz4e-s/29671 a
http://www.biga.sk/kompakty/panasonic-dmc-fx35e-s/29664 (pri tomto dosť bezkonkurenčná cena oproti iným shopom).
Nemusia to byť tieto 2, ak nájdete niečo lepšie, rád si prečítam všetky Vaše rady a postrehy. Ďakujem
http://www.biga.sk/kompakty/panasonic-dmc-tz4e-s/29671 a
http://www.biga.sk/kompakty/panasonic-dmc-fx35e-s/29664 (pri tomto dosť bezkonkurenčná cena oproti iným shopom).
Nemusia to byť tieto 2, ak nájdete niečo lepšie, rád si prečítam všetky Vaše rady a postrehy. Ďakujem
Caute,
ja uz dlhsie uvazujem o kupeni nejakej zrkadlovky. Zatial co som mal moznost si vyskusat pozicane NIKON D70 (taky starsi) a NIKON D60, tak sa mi celkom pozdavali, aj ked nemam moc s cim porovnavat.
Chcel by som sa spytat ake su este podobne fotaky v tejto cenovej kategorii od nakych konkurencnych znaciek (Canon, Olympus?) a ktore sa asi tak najviac oplatia.
Potom by som este rad vedel ci su objektivy dodavane k fotaku dobre, alebo nestoja za nic a treba kupit nove?
A posledna vec, z akeho shopu/e-shopu sa taketo fotaky najviac oplati kupovat? Na pixmanii som zatial nasiel celkom dobre ceny, ale neviem ako je to v tomto pripade s reklamaciou a podobne.
Diky moc
//Zatial co som pozeral recenzie tak sa mi pozdava D40 popr. D60, kedze ich urcenie je tak akurat pre mna
ja uz dlhsie uvazujem o kupeni nejakej zrkadlovky. Zatial co som mal moznost si vyskusat pozicane NIKON D70 (taky starsi) a NIKON D60, tak sa mi celkom pozdavali, aj ked nemam moc s cim porovnavat.
Chcel by som sa spytat ake su este podobne fotaky v tejto cenovej kategorii od nakych konkurencnych znaciek (Canon, Olympus?) a ktore sa asi tak najviac oplatia.
Potom by som este rad vedel ci su objektivy dodavane k fotaku dobre, alebo nestoja za nic a treba kupit nove?
A posledna vec, z akeho shopu/e-shopu sa taketo fotaky najviac oplati kupovat? Na pixmanii som zatial nasiel celkom dobre ceny, ale neviem ako je to v tomto pripade s reklamaciou a podobne.
Diky moc
//Zatial co som pozeral recenzie tak sa mi pozdava D40 popr. D60, kedze ich urcenie je tak akurat pre mna
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Moje odporucanie je nepozerat ine znacky ako Canon a Nikon.robbiee napísal:Caute,
Nikon D40, D40x, D60, D80
Canon 400d, 450D, 500D, 1000D, 40D
Su priemernePotom by som este rad vedel ci su objektivy dodavane k fotaku dobre, alebo nestoja za nic a treba kupit nove?
Ja osobne objednavam 99% veci okolo fotaku v zahranici.A posledna vec, z akeho shopu/e-shopu sa taketo fotaky najviac oplati kupovat? Na pixmanii som zatial nasiel celkom dobre ceny, ale neviem ako je to v tomto pripade s reklamaciou a podobne.
V europe - Anglicko, Svet - USA alebo Hong Kong
To su entry-level fotaky, kazdopadne urcite lepsia volba ako nejake polo/EVF fotakyDiky moc
-
PAuLi3
Darca
zdar chlapci, potreboval by som pomoct pri vybere digitalneho fotaku, nemam ziadne podmienky... fotak je pre dievca, cena do 150€, dakujem za vsetky rady
co som pozeral fotaky tak zatial sa mi najviac tento pozdava http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... =OR1020310
co som pozeral fotaky tak zatial sa mi najviac tento pozdava http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... =OR1020310
Čaute, aký máte názor na fotoaparáty? Čím viac čítam recenzie a chodím po obchodoch, tým sa mi to viac komplikuje..Chcem dobrú ergonómiu, do vrecka, žiadnu šunku! kvalitné fotky, 28čku a menej, prehľadnosť, rýchlosť,..
Mal som krátko Canon Powershot S60 - žiaľ zhorel ochranný odpor v napájaní (hned za accu) a predpokladám že tam nebude len to,do opravy teda nejde - Nebudem vypisovať samozrejmosti, ale skôr to, čo by som rád alebo čo iným chýba - mal dobré skrývanie objektívu pred poškodením, troška "šmykľavý z ruky"-čiže ergonómia horšia, pri priblížení pozadie v miestnosti s bleskom úplne tmavé - postavy som tam viacmenej len vytušil..
Požičaný Samsung D60 - supper ľahký, supper ergonómia, supper manipulácia s bat. a SD, fotky žiaľ primerané modelu..
Mám predstavu:
Canon G10!!! - žiaľ zložitý pre bežnú prev., nevreckový, ťažký....
Pan. LX3 - supper svetelnosť!!, tiež zložitý, trčí objektív s krytkou..
Do úvahy teda pripadá:
Pan. TZ5 - vraj kvalita foto nie až taká ako na display..
Pan. TZ7
Canon SX 200
alebo existuje nejaké iné ŽIHADLO??????
Ďakujéém, v nedeľu sa teším na dov, rád by som to zvečnil
Mal som krátko Canon Powershot S60 - žiaľ zhorel ochranný odpor v napájaní (hned za accu) a predpokladám že tam nebude len to,do opravy teda nejde - Nebudem vypisovať samozrejmosti, ale skôr to, čo by som rád alebo čo iným chýba - mal dobré skrývanie objektívu pred poškodením, troška "šmykľavý z ruky"-čiže ergonómia horšia, pri priblížení pozadie v miestnosti s bleskom úplne tmavé - postavy som tam viacmenej len vytušil..
Požičaný Samsung D60 - supper ľahký, supper ergonómia, supper manipulácia s bat. a SD, fotky žiaľ primerané modelu..
Mám predstavu:
Canon G10!!! - žiaľ zložitý pre bežnú prev., nevreckový, ťažký....
Pan. LX3 - supper svetelnosť!!, tiež zložitý, trčí objektív s krytkou..
Do úvahy teda pripadá:
Pan. TZ5 - vraj kvalita foto nie až taká ako na display..
Pan. TZ7
Canon SX 200
alebo existuje nejaké iné ŽIHADLO??????
Ďakujéém, v nedeľu sa teším na dov, rád by som to zvečnil
-
chlapec10
Addict
je, lebo D5000 ma o generaciu novsi snimacRunes napísal:priatelka ce novy fotak a ceme ist do zrkadla prenu prve zatial sme vyhliadli D60 je daco lepsie v hladine 500€ ???
a mimo otazka okolko je prakticky lepsia D5000 okrem inovacii ako HDMI otocny dysplaj iny snimac ???
Mozno uz neskoro, ale tak predsa....ja mam osobne dobre skusenosti s Panasonic Lumix, ale do tejto cenovej kategorie najdes len nieco taketo:PAuLi3 napísal:zdar chlapci, potreboval by som pomoct pri vybere digitalneho fotaku, nemam ziadne podmienky... fotak je pre dievca, cena do 150€, dakujem za vsetky rady
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... =OR1020560 (cize, ten co si tu dal ty by u mna aj tak vyhral)
A pouvazoval by som nad tymto takisto, ale uz je trosku cez rozpocet:
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=645980E
--------------------------------------------------------------------------------
//autoeditácia príspevku ( 04 Jul 2009, 23:45 )
Na d5000 mas aj LiveView....co D60 nema podla mojich zdrojov.Runes napísal:priatelka ce novy fotak a ceme ist do zrkadla prenu prve zatial sme vyhliadli D60 je daco lepsie v hladine 500€ ???
a mimo otazka okolko je prakticky lepsia D5000 okrem inovacii ako HDMI otocny dysplaj iny snimac ???
A ked tak tak si pozri dokladne, Porovnanie