Nefunguje procak?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nefunguje procak?

Príspevok od používateľa Gepid »

Caute!
Kupoval som dosku, lebo staru som jaksik odpalil. Vsetko som dal naspat zo starej dosky. Odskusal som pc sa zapol. Ale ked som, zapojil ostatne komponenty, tak PC nejde. Iba do polky potoci potoci jednu otacku na chladici a konci. Nebude to tym, ze som zabudol dat chladiacu pastu na procak? Pc bol zapnuty asi 5sec.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

no OK..., tak teda najskor zloz procak dole, utri ho (len hornu stranu) a chladic nejakym liehom od mastnot a starej pasty (ak si tam nieco nechal). Nanes novu pastu - tenku suvislu vrstvu. Cim tensiu, tym lepsie. Nahod chladic a zapoj vetrak. Nahod ramku, grafiku a skus bootnut do biosu.

Ochrana by mala vypnut kompa pri prehriati procesoru, je ale mozne, ze si poskodil dosku, mozno aj samotny procesor..., zistis.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Toto vyzerá asi na dosku, ale iný komponent tiež nevylučuje..
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ale jak je mozne, ze minutu pred tym doska fungovala?
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

niekedy stacia sekundy a odpises komponent do vecnych lovist ... na novych veciach to az tak velmi lahko nejde ale na starych si vymenil kablik a uz to bolo ... ked si menil dosku tak a daval si do skrinky tak si si skontroloval nozicky v skrinke na ktorych je uchytena doska ? niekedy sa stava ze sa na jednu nozicku pri zmene dosky zabudne niekedy aj viac a potom to spravi sarapatu kedze vyskratuje dosku ...
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

Aj ked je vsetko to co pisete mozne podla mna len zle nahodiul chladic na procesor skus sa s nim pohrat nech ti tam zapadne a ked to nepomoze tak asi bude v pecku doska no
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no v riti je asi procak. Skusil som zapjit aj tu odpalenu dosku a jednoducho som ju zapojil. Procak spravil tiez iba polku otacky.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

To nespravil "procák" ale chladič na procesory. Ak už.. A "v riti" môžu byť aj obe dosky, nemyslíš ? :roll: A ešte tolko, že ak by aj na procesory nebol žiadny chladič tých 5 sekúnd ho zabiť nemohlo.. Pasta sa tam dáva na to aby sa zvýšila tepelná vodivosť. Skladal si už niekedy počítač ? Vieš mohol si tam niečo aj kludne vyskratovať..
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

PC som skladal prvy krat. Ale predtym ho normalne zaplo. A ked som pripojil ostatne komponenty tak uz neisiel. Inak, myslim, ze ked by bola odpalena doska tak by aspon pocilo chladic. Na tej predtym doske co bola odpalena, tiez iba tocil chladic, a svietila dioda HDD.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skús podopájať RAM, grafiku, HDD a všetko ostatné nechaj len procák a chladič samozrejme a skús zapnúť. možno je chyba inde mne toto robila zaprášená RAMka
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

pochybujem, ze by ten procak zhorel za 5 sek. mas odpalenu dosku
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Gepid ako vidíš nehovorím to sám, že máš odpálenú dosku.. Tým procesorom to nebude na 100%, ako som už vravel a ako píše Šu-Do nadomnou ten procák za 5 sekúnd nemohol odísť..
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Problem je asi v zdroji. Skusal som dat tu odpalenu dosku a tiez chladic zatoci na pol otacky.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

skus

Príspevok od používateľa 3PO »

mohla sa stat vela.. staticka elektrina atd... ked si naniesol pastu sprav toto... odpoj zbytocne komponenty (disk,mechaniky)prekontroluj kable... aj tie male tintitka co idu od dosky k tlacitku. prekontrolovat znamena ci su dobre zasunute a v pripade tintitok ci su aj spravne otocne (na niektorych nesmie byt opacna polarizacia). skus uvidis daj vediet. predtym ako sa vtom hrabes skus sa nehrabat s pc na koberci a chyt sa na sekundu radiatora. este ma napadlo... doska sa upina na sruby/kolicky do skrinky. dal si tam aj tie plastove kolicky a nedotkla sa nahodou doska plechu skrinky ???
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

nechcem robiť prevraty a zbytočne mudrovať ale zdroj? tiež mi to robila MSI 848 p neo 2 a v ppp bol zdroj.good luck
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Gepid napísal:Problem je asi v zdroji. Skusal som dat tu odpalenu dosku a tiez chladic zatoci na pol otacky.
Vieš čo.. Kúp nový zdroj a procesor. Vyhoď peniaze daj to na tú starú alebo novú dosku a stavím sa, že to nepôjde.. Ešte ťa nenapadlo tolko, že ak je zlá starý aj nová MB, tak príznaky môžu byť také isté, ale vieš čo ? Vytiahni z MB 20+4 pinovú vetvu spoj zelený kábli s čiernym neakým drôtikom a uvidíš, či zdroj pôjde. A ak pôjde kde je chyba ? :roll:
Napísať odpoveď