Bolest v hrudniku

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
PsychoS
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Bolest v hrudniku

Príspevok od používateľa PsychoS »

Uz dlhodobo ma trapi problem s bolestou v hrudniku. Bol som u doktora ale ten vsak povedal ze to budu len psychicke problemy. Este ma cakaju srdcove testy ale to az o dva tyzdne. Od malicka som bol sportovo zalozeny a nikdy som nevedel kedy mam dost. So sportom som to dost prehanal. Dnes uz vsak nesportujem, len sem tam a to rekreacne. Bojim sa ze mam nejake problemy so srdcom. Mam len 20 rokov.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

dakujeme, ze si sa zveril. ale z tohto popisu ti nepomoze nikto, ani doktor. chod na tie zatazove testy, urobia ti EKG (to ti ale uz asi robili), mozno ultrazvuk srdca (echo), tak potom uvidis. moze to byt naozaj vselico
PsychoS
Professional
Professional

no ano, toto vsetko ma caka. ak mam pravdu povedat tak dufam ze nieco najdu. rad by som bol keby sa to liecilo. lebo ta bolest zo dna na den intezivnejsia.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Predpokladám, že máš nejaké problémy s chrbticou (možno by si ti zišlo viac pohybu). ;)
PsychoS
Professional
Professional

aj to povedal doktor ze problem s chrbticou by mohol byt. Myslim ze mam dostatocny pohyb. Zas taky domatrc niesom.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

PsychoS napísal:aj to povedal doktor ze problem s chrbticou by mohol byt. Myslim ze mam dostatocny pohyb. Zas taky domatrc niesom.
so skoliozou sa môžeš aj narodiť, nemusíš ju získať iba sedením za pc
PsychoS
Professional
Professional

blbe :( stve ma cely moj stav. citim sa jak hypochonder.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

PsychoS napísal:Uz dlhodobo ma trapi problem s bolestou v hrudniku. Bol som u doktora ale ten vsak povedal ze to budu len psychicke problemy. Este ma cakaju srdcove testy ale to az o dva tyzdne. Od malicka som bol sportovo zalozeny a nikdy som nevedel kedy mam dost. So sportom som to dost prehanal. Dnes uz vsak nesportujem, len sem tam a to rekreacne. Bojim sa ze mam nejake problemy so srdcom. Mam len 20 rokov.
makam ako maser, no jo tieto veci su caste, bolesti casto vystreluju do hrudnika,srdca,obliciek...a vsetko to moze byt chrbtica - skoc za nejakym fizioterapeutom,zlepsi drzanie tela,cvic cviky na chrbticu,plavaj,skus rehabilitacie...

//autoeditácia príspevku ( 02 Jul 2009, 12:51 )
audiotrack napísal:so skoliozou sa môžeš aj narodiť, nemusíš ju získať iba sedením za pc
skolioza nie je vrodena je to skor vec zleho drzania tela,ale nie som si isty
PsychoS
Professional
Professional

To znie dost rozumne. Skusim to asi. Mozno to bude fakt len chrbtica. Dik
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

peterkozel napísal:skolioza nie je vrodena je to skor vec zleho drzania tela,ale nie som si isty
Najčastejšia príčina bočného vybočenia chrbtice zo zvislej línie (skolióza) je vrodená. Ak matka má skoliózu, je 10 % pravdepodobnosť, že skoliózu bude mať i dieťa....
http://www.edusan.cz/dom_lek/dom_lek_zobr.php?id=114
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

a sakra a ja som myslel ze to je tym ze ludia sedia casto pri pc-inak pisu tam ze sa to riesi chirurgicky,nechcel by som oper.chrbtice :(
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ano, je aj ziskana pocas zivota- nespravne navyky pri sedeni, hrbenie sa, malo pohybu,... vacsinou ju uz ma dnes kazde decko. ako povedal audiotrack, je aj vrodena. vacsinou sa potom za zivota zhorsuje
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

a bolí ta celý hrudnik alebo iba jedná časť ??

môže to byť aj zužena cieva na srdci a tiež nám vraveli že je to z chrbtice ale nakoniec to bola ta cieva
PsychoS
Professional
Professional

Citim to skor na srdci. Zle sa mi dycha ked ma to zacne boliet. Bolest byvala tak raz za tyzden. A v poslednych dnoch kazdy den.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no presne takto to začínalo ................ciže určite by som si vybavil te testy na srdce skorej lebo ak je to ta cieva tak čim viac sa zúži tým viac može byť odumretých časti a tým zas horšie následky pre teba (samozrejme ak je to ta cieva )
PsychoS
Professional
Professional

za dva tyzdne mam tie testy az. ale dam vediet.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Zaxman napísal:no presne takto to začínalo ................ciže určite by som si vybavil te testy na srdce skorej lebo ak je to ta cieva tak čim viac sa zúži tým viac može byť odumretých časti a tým zas horšie následky pre teba (samozrejme ak je to ta cieva )
Nepreháňaš to trochu?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

a sčím ??? ja len vravím náš prípad v rodine ..........a tiež sa nato kašlalo šak prejde prejde to len tým počasím a tak a nakoniec bolo 90% zúženie na cieve
PsychoS
Professional
Professional

Nebudem podcenovat ziadnu alternativu. Mozne je vsetko. Takze nemyslim ze to je blbost. Okrem toho mam rad nezdrave jedla.
jozi3
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozi3 »

Ako tak opisuješ tie bolesti a že sa ti ťažko dýcha, tak ma napadá možno suchý zápal pľúc...? Ja som mal takisto pred pár rokmi bolesti v hrudníku (raz pri srdci, potom na opačnej strane, alebo bolesť "tlačila" smerom dozadu do chrbta) a pri tom žiadny kašeľ, žiadne teploty, iba tieto bolesti v hrudníku. Až RTG ukázalo, že mám suchý zápal pľúc. Kašeľ a teploty sa objavili až o nejaký čas neskôr. Ale neviem, toto je zrejme najmenej pravdepodobné, ale tak človek nikdy nevie.
Napísať odpoveď