magio + wifi
magio + wifi
Cau,
akurat riesim problem s Magiom. Mam doma 1 router ako AP + DHCP server a 2 routre ako universal repeater, DHCP ako relay agent na AP. Chcem magio box rozbehat zapojenim do jedneho z tych repeaterov, ale pise to iba “zle spojenie”. A vazne netusim, co ine ako pripojenie na internet moze ten blby box potrebovat…
akurat riesim problem s Magiom. Mam doma 1 router ako AP + DHCP server a 2 routre ako universal repeater, DHCP ako relay agent na AP. Chcem magio box rozbehat zapojenim do jedneho z tych repeaterov, ale pise to iba “zle spojenie”. A vazne netusim, co ine ako pripojenie na internet moze ten blby box potrebovat…
z vlastnej skusenosti viem ze magio sa nepripaja cez internet ale cez extra linku ktoru filtruje magio router, viem to preto lebo omylom som resetol router na vyrobne nastavenia a zrusilo sa mi pristupove heslo teda neisiel net ale magio fungirovalo v poho. s tymto ti viac nepomozem len viem ze to ten magio router filtruje, teda nieje mozne cez wifi posielat datovy prud pre set-top box. jedine ak by si prepojil magiorouter s inym routrom cez konektor na magio jeden konec kabla do portu 4 na magio routri a druhy na wan stranu druheho wifi routru ale neviem ci to bude fungovat kvoli protokolom. dufam ze som pomohol
ps: o tejto mozosti som uvazoval aj ja, ale zadlo sa mi lacnejsie kupit dlhy vrtak ako router, kedze som dostal 15 metrov kablu k magio balicku.
ps: o tejto mozosti som uvazoval aj ja, ale zadlo sa mi lacnejsie kupit dlhy vrtak ako router, kedze som dostal 15 metrov kablu k magio balicku.
To si ma moc nepotesil teda. Tahat 15m kabel cez polovicu domu sa mi rozhodne nezda ako idealne riesenie, tak dufam, ze to nie je jedina moznost.
//autoeditácia príspevku ( 08 Jul 2009, 16:16 )
No takze... TV naozaj bezi oddelene od internetu
Na pretiahnutie TV bez kablov som teda pouzil PowerLine a bezi to krasne 
//autoeditácia príspevku ( 08 Jul 2009, 16:16 )
No takze... TV naozaj bezi oddelene od internetu
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
caute , ja mam otazku .. znamy si zariadil magio .. ma dva boxy a dve TV , dostal wifi router .. ma aj 2pc a pri jednom z PC mu vychadza telefonny kabel cize pri jednom pc bude router a z toho moze net priamo kablom natiahnut do PC .. a chcem sa spytat ci sa da nejako bezdrotovo vysielat z toho routra tv do tych magio boxov . alebo neni problem ani spravit tak ze router da pri jeden z boxov . proste poradte mi ako najlacnejsie to spravit , najlepsie bez kablov .. v tych boxoch ma zevraj aj USB vstup a tam stoji antena zevraj nejakych 800sk , chcel by to co najlacnejsie , myslite ze nejaky wifi primac do usb z dealextreme za par eur by stacil ? ze by to slo ?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
nechcem vytvárať novú tému, tak sa chcem opýtať tu
potrebujem poradiť pri zapojení wifi routera, takisto na magio ... do wifi routera mi ide kábel s tcom škatulky (konkrétne lan1), cez lan2 prepájam wifi router s PC .. urobil som všetky potrebné nastavenia, ale net mi nejde
pakety odchádzajú, ale neprichádzajú, v sieťových nastaveniach mi zobrazuje že pripojenie ide normálne, problém je len s tými paketmi a že net nejde .. nevie niekto čo s tým?
potrebujem poradiť pri zapojení wifi routera, takisto na magio ... do wifi routera mi ide kábel s tcom škatulky (konkrétne lan1), cez lan2 prepájam wifi router s PC .. urobil som všetky potrebné nastavenia, ale net mi nejde
pakety odchádzajú, ale neprichádzajú, v sieťových nastaveniach mi zobrazuje že pripojenie ide normálne, problém je len s tými paketmi a že net nejde .. nevie niekto čo s tým?