Uz dlhodobo ma trapi problem s bolestou v hrudniku. Bol som u doktora ale ten vsak povedal ze to budu len psychicke problemy. Este ma cakaju srdcove testy ale to az o dva tyzdne. Od malicka som bol sportovo zalozeny a nikdy som nevedel kedy mam dost. So sportom som to dost prehanal. Dnes uz vsak nesportujem, len sem tam a to rekreacne. Bojim sa ze mam nejake problemy so srdcom. Mam len 20 rokov.
dakujeme, ze si sa zveril. ale z tohto popisu ti nepomoze nikto, ani doktor. chod na tie zatazove testy, urobia ti EKG (to ti ale uz asi robili), mozno ultrazvuk srdca (echo), tak potom uvidis. moze to byt naozaj vselico
no ano, toto vsetko ma caka. ak mam pravdu povedat tak dufam ze nieco najdu. rad by som bol keby sa to liecilo. lebo ta bolest zo dna na den intezivnejsia.
PsychoS napísal:Uz dlhodobo ma trapi problem s bolestou v hrudniku. Bol som u doktora ale ten vsak povedal ze to budu len psychicke problemy. Este ma cakaju srdcove testy ale to az o dva tyzdne. Od malicka som bol sportovo zalozeny a nikdy som nevedel kedy mam dost. So sportom som to dost prehanal. Dnes uz vsak nesportujem, len sem tam a to rekreacne. Bojim sa ze mam nejake problemy so srdcom. Mam len 20 rokov.
makam ako maser, no jo tieto veci su caste, bolesti casto vystreluju do hrudnika,srdca,obliciek...a vsetko to moze byt chrbtica - skoc za nejakym fizioterapeutom,zlepsi drzanie tela,cvic cviky na chrbticu,plavaj,skus rehabilitacie...
//autoeditácia príspevku ( 02 Jul 2009, 12:51 )
audiotrack napísal:so skoliozou sa môžeš aj narodiť, nemusíš ju získať iba sedením za pc
skolioza nie je vrodena je to skor vec zleho drzania tela,ale nie som si isty
peterkozel napísal:skolioza nie je vrodena je to skor vec zleho drzania tela,ale nie som si isty
Najčastejšia príčina bočného vybočenia chrbtice zo zvislej línie (skolióza) je vrodená. Ak matka má skoliózu, je 10 % pravdepodobnosť, že skoliózu bude mať i dieťa....
ano, je aj ziskana pocas zivota- nespravne navyky pri sedeni, hrbenie sa, malo pohybu,... vacsinou ju uz ma dnes kazde decko. ako povedal audiotrack, je aj vrodena. vacsinou sa potom za zivota zhorsuje
no presne takto to začínalo ................ciže určite by som si vybavil te testy na srdce skorej lebo ak je to ta cieva tak čim viac sa zúži tým viac može byť odumretých časti a tým zas horšie následky pre teba (samozrejme ak je to ta cieva )
Zaxman napísal:no presne takto to začínalo ................ciže určite by som si vybavil te testy na srdce skorej lebo ak je to ta cieva tak čim viac sa zúži tým viac može byť odumretých časti a tým zas horšie následky pre teba (samozrejme ak je to ta cieva )
a sčím ??? ja len vravím náš prípad v rodine ..........a tiež sa nato kašlalo šak prejde prejde to len tým počasím a tak a nakoniec bolo 90% zúženie na cieve
Ako tak opisuješ tie bolesti a že sa ti ťažko dýcha, tak ma napadá možno suchý zápal pľúc...? Ja som mal takisto pred pár rokmi bolesti v hrudníku (raz pri srdci, potom na opačnej strane, alebo bolesť "tlačila" smerom dozadu do chrbta) a pri tom žiadny kašeľ, žiadne teploty, iba tieto bolesti v hrudníku. Až RTG ukázalo, že mám suchý zápal pľúc. Kašeľ a teploty sa objavili až o nejaký čas neskôr. Ale neviem, toto je zrejme najmenej pravdepodobné, ale tak človek nikdy nevie.