magio + wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Azrael
Expert
Expert

magio + wifi

Príspevok od používateľa Azrael »

Cau,

akurat riesim problem s Magiom. Mam doma 1 router ako AP + DHCP server a 2 routre ako universal repeater, DHCP ako relay agent na AP. Chcem magio box rozbehat zapojenim do jedneho z tych repeaterov, ale pise to iba “zle spojenie”. A vazne netusim, co ine ako pripojenie na internet moze ten blby box potrebovat…
cyberon
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cyberon »

z vlastnej skusenosti viem ze magio sa nepripaja cez internet ale cez extra linku ktoru filtruje magio router, viem to preto lebo omylom som resetol router na vyrobne nastavenia a zrusilo sa mi pristupove heslo teda neisiel net ale magio fungirovalo v poho. s tymto ti viac nepomozem len viem ze to ten magio router filtruje, teda nieje mozne cez wifi posielat datovy prud pre set-top box. jedine ak by si prepojil magiorouter s inym routrom cez konektor na magio jeden konec kabla do portu 4 na magio routri a druhy na wan stranu druheho wifi routru ale neviem ci to bude fungovat kvoli protokolom. dufam ze som pomohol

ps: o tejto mozosti som uvazoval aj ja, ale zadlo sa mi lacnejsie kupit dlhy vrtak ako router, kedze som dostal 15 metrov kablu k magio balicku.
Azrael
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Azrael »

To si ma moc nepotesil teda. Tahat 15m kabel cez polovicu domu sa mi rozhodne nezda ako idealne riesenie, tak dufam, ze to nie je jedina moznost.

//autoeditácia príspevku ( 08 Jul 2009, 16:16 )
No takze... TV naozaj bezi oddelene od internetu :) Na pretiahnutie TV bez kablov som teda pouzil PowerLine a bezi to krasne :)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

caute , ja mam otazku .. znamy si zariadil magio .. ma dva boxy a dve TV , dostal wifi router .. ma aj 2pc a pri jednom z PC mu vychadza telefonny kabel cize pri jednom pc bude router a z toho moze net priamo kablom natiahnut do PC .. a chcem sa spytat ci sa da nejako bezdrotovo vysielat z toho routra tv do tych magio boxov . alebo neni problem ani spravit tak ze router da pri jeden z boxov . proste poradte mi ako najlacnejsie to spravit , najlepsie bez kablov .. v tych boxoch ma zevraj aj USB vstup a tam stoji antena zevraj nejakych 800sk , chcel by to co najlacnejsie , myslite ze nejaky wifi primac do usb z dealextreme za par eur by stacil ? ze by to slo ?
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

ma to len jednu trhlinu, ten usb port je neaktivny, a keby aj bol aktivny tak to sluzi le na pripojenie mass storage zariadenia a nie usb wifi kluca
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

aha , sakra .. takze jedina moznost pripojenia je kablom ?
miro285
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa miro285 »

nechcem vytvárať novú tému, tak sa chcem opýtať tu

potrebujem poradiť pri zapojení wifi routera, takisto na magio ... do wifi routera mi ide kábel s tcom škatulky (konkrétne lan1), cez lan2 prepájam wifi router s PC .. urobil som všetky potrebné nastavenia, ale net mi nejde :(

pakety odchádzajú, ale neprichádzajú, v sieťových nastaveniach mi zobrazuje že pripojenie ide normálne, problém je len s tými paketmi a že net nejde .. nevie niekto čo s tým? :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

miro285: Cize mas dva routre alebo ako tomu chapat??? Kabel do routra zapajas do WAN portu.
miro285
Amateur
Amateur

tak krabička od t-comu je modem, ale funguje ako router
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zial, tomu co si napisal vobec nechapem. Takze ak to napises zrozumitelnejsie, tak ti mozno niekto poradi.
miro285
Amateur
Amateur

je to model Microcom AD2706, všade je označovaný ako modem, ale je to router
Napísať odpoveď