najviac náchylné na statickú elektrinu sú Ramky... Preto sa aj predávajú v antistatických obaloch, a pred ich "osadením" sa treba vybiť... Už sa mi stalo že som takto s PC dosral, a niesom sám... takže odporúčam nevysávať
ja mám notebook a zo spodu je normal taka mriežka na ventilátor ked tam priložím vysávač tak to pekne povstahuje to čo tam ten ventilator nafukal a je čisty
Takze keby bol niekto taky dobry a odpovedal mi na moje doteraz nezodpovedane otazky. 1.) Hrozi staticka elektrina ked budem na pc fukat z vysavaca vzduch cez hadicu do pc? Kedze hadica zapricinuje staticku el.
2.) Ktory stlaceny vzduch odporucate aby za sebou nezanechaval ziadne stopy?
ja fukam z kompresorom je dost silny a staci ze to len tak rychlo z dialky prefukam a prach vide von inac ten kompresor je na fukanie pneumatik
//autoeditácia príspevku ( 20 Jul 2009, 21:33 )
[quote="NTFS"]Takze keby bol niekto taky dobry a odpovedal mi na moje doteraz nezodpovedane otazky. 1.) Hrozi staticka elektrina ked budem na pc fukat z vysavaca vzduch cez hadicu do pc? Kedze hadica zapricinuje staticku el.
2.) Ktory stlaceny vzduch odporucate aby za sebou nezanechaval ziadne stopy?
NTFS napísal:Takze keby bol niekto taky dobry a odpovedal mi na moje doteraz nezodpovedane otazky. 1.) Hrozi staticka elektrina ked budem na pc fukat z vysavaca vzduch cez hadicu do pc? Kedze hadica zapricinuje staticku el.
Ja už som ti dávno odpovedal, stačilo by lepšie čítať...
Takže ešte raz a celou vetou...
->>> Ak budeš fúkať vzduch (nie nasávať), tak statická elektrina NEHROZÍ!!!
Hadica nezapríčinuje statickú elektrinu, ale ten prúd vzduchu na začiatku hadice...
Dunlop napísal:Ja už som ti dávno odpovedal, stačilo by lepšie čítať...
Takže ešte raz a celou vetou...
->>> Ak budeš fúkať vzduch (nie nasávať), tak statická elektrina NEHROZÍ!!!
Hadica nezapríčinuje statickú elektrinu, ale ten prúd vzduchu na začiatku hadice...
Hold on Hold on ...
Na to si ako dosiel?? Vysavace nie su "zakazane" len dany vysavac nesmie mat plastove stetiny a dana hadica musi byt uzemnena.
Existuje vela priemyslovych vysavacov na PC Techniku. Ale maju male vykony a su kombinovane s Antistatickymi stetinami na uvolnenie prachoveho nanosu.
Ked zacnes vysavat PC 1500W tahom tak tam vznikaju velmi zaujimave tlaky na suciastky ... Cize vobec by som sa nedivil keby si nasal nejaku suciastku vacsich rozmerov.
vysaval som s obyčajnou hadicou bez nastavca, žiadne štetiny ani nič podobné... a predsa som odpílil pol počítača... a niesom sám... tu bola reč či to môže povysávať, odpoveď bola nie... či sa to už dá nejak "obabrať", to netuším... ja si ho vyfúkam a stačí, nič účinnejšie snaď nieje
ok, takze na nadstavec som prilepil slamku aby som lepsie vyfukal prach s menej pristupnych miest, ale aj ked vysavac zapnem na najmensi vykon, tak fuka to dost silno. Nevadi to?