Štartovanie počítača na dialku !

Informácie o software, ankety...
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Štartovanie počítača na dialku !

Príspevok od používateľa skener »

Neviem možno sa to tu už rozoberalo ak áno sorry.

Je proste nejaká možnosť ako zaručene prebudiť počátač

v prvom rade po sieti !

Mam pocitac ten je pripojený k rootru a ten je cez modem pripojený na internet momentálne mám net Chelo.
Je nejaká možnosť ako takto zapojený vypnutý počítač prebudiť cez sieť k životu ?

potom už predpokladám že nie je problém sa do neho po sieti dostať a tak isto by nemal byť problém ho po sieti vypnúť teda neviem vobec ako som celkom amater v tejto veci ale myslím ze to bude ta lachsia časť celého procesu.

Ak by náhodou nebola ta možnosť čo si myslím že musí byť. Aké sú iné odporúčané spôsoby ako ho prebrať k životu.

No sieťový odborníci dúfam že budem len žasnúť nad super riešeniami. :shock:
fero_zezina
Amateur
Amateur

Re: Štartovanie počítača na dialku !

Príspevok od používateľa fero_zezina »

Noo, je to tzv Wake on Lan( WoL) . v prvom rade ti to musi podporovat doska, potom to uz neni (viac menej) problem... Ked vstanem, tak ti to mozem popisat, ale inac to mas TU.
skener
Medium Star
Medium Star

Re: Štartovanie počítača na dialku !

fero_zezina napísal:Noo, je to tzv Wake on Lan( WoL) . v prvom rade ti to musi podporovat doska, potom to uz neni (viac menej) problem... Ked vstanem, tak ti to mozem popisat, ale inac to mas TU.
Nejde mi ten odkaz co si tu dal neviem prečo.

Ale ak by si mi s tým poradil bol by som ti veľmi vdačný.

Tak nejaký postup po slovensky by nebol odveci a budem sa to snažiť robit presne podla instrukcii ktore mi das a som zvedavý či sa to podarí.

Mam teraz pochybnosti ci to moja doska podporuje. Mal som takú starú dosku predtouto a ta viem isto ze to podporovala ale nepodarilosa mi to vtedy rozchodit. Ale táto je sice novsia aj ked to je realtivny pojem isto sa uz nepradava mam uz uz fest dlho je to konkretne:

MSI 945GZM6-F

Neviem ako zistim ze to podporuje ale mám obavu ze je mozne ze nie.

A ozaj myslim že integrovana sieťovka zhorela alebo proste nejde takže používam normálne druhu co som tam dal. Lebo povodne som tam mal dve ale ta integrovana odisla raz pri burke a ani ta ochrana na zásuvke ju nezachránila.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Wake on Lan maju aj stare hrce, toto je realativne nova doska, takze urcite tuto funkciu bude mat. Ak by si aj pouzival pridavnu PCI sietovku, tak aj ta bude mat WoL, aj keby to bola karta s Realtek chipsetom za 7 eur.

Dolezite je, aby si to zapol v BIOSe a tiez v samotnom operacnom systeme - Ovladaci panel - System - Spravca zariadenia - Sietove adaptery..., tu si najdes kartu, ktoru pouzivas, najdes si zalozku upresnit a dolu by malo byt Wake from shutdown a Wake up capabilities. Tam je to potrebne zapnut a nastavit. To su nastavenia v XP, neviem ako je to v pripade Visty, zrejme rovnako, mozno tak s inym popisom. Potom potrebujes "nieco" co ti pocitac zobudi na zaklade prikazu, ktory si nastavil, pouziva sa magic paket. Potom uz len poslat nejaky magic paket, napriklad tu.

Magic packet sa posiela na zaklade MAC adresy, takze je nutne ju poznat. IP adresu zistis zadanim priklad ipconfig /all alebo cez niektory program, ktory pouziva siet ci sietove nastavenia, napriklad Cain & Abel, GFi Languard, Ethereal atd..., je toho vela, vela.

Inak nedvano (mozno tak pred dvomi mesiacmi) som tu uz na tuto temu nieco pisal, tak si to skus pohladat.
skener
Medium Star
Medium Star

NÁVOD - Ak používate rooter A windows XP

Kork 1: Nastavenie karty

(viď obrázok 1)

Windovs XP - tento počitač (pravým) vlstnosti hore vyberiem založku Hardware, Spravca zariadení a v ponuke sietovy adapter a sietovu kartu ktoru pouzivam a kliknem pravým pre výber vlastnosti.

(viď obrázok 2)

Vo vlastnostiach karty vyberiem - podrobnejsie (Advanced) a tam su možnosti nastavenia WOL a tam vyberiem zapnuté (Enabled)
Ja som dal vsetky tie s WOL enabled mozno niektore netrebalo neviem.

(viď obrázok 2a)

Teraz vo vlastnostiach karty vyberiem - napájanie (Power managment) a tam sú také štvorčeky ako na obrázku a tak zaskrtnem tie aby mi ju napájalo teda napríklad v tomto prípde na obrázku. Ina karata tam moze mat to trochu ine alebo viac toh oael v podstte to bude to iste.
No a samozrejme zase potom "OK" aby sa tam tei nastavenia uložilii.

Kork 2: Zistenie Udajov

(viď obrázok 3)

Ponuka Start - Spustit - a v prikazovom riadku napišem cmd [ENTER]

(viď obrázok 4)

Do cierneho okna ktore sa ti objavi napises ipconfig /all [ENTER]

(viď obrázok 5)

Z informacii ktore sa ti v tom okne objavia potrebujes tieto udaje takze si ich niekde zapis:

Adresa IP
Výchozí brána
Maska podsítě
Fyzická adresa

Kork 3: Zistenie Broadcastovej adresy

(viď obrázok 6)

Treba zisti takzvanu Broadcastovu adresu a to je adresa posledna v rosahu da sa zistit tu:

Kód: Vybrať všetko

http://pigtail.net/LRP/broadcast.html
Zadavaju sa tam pozadovane parametre zistene v kroku 2 (Tiez si j uzapisem)

Kork 4: Nastavenie Rootra

(viď obrázok 7)

Ako sa do nastavenia dostanem ? Vyborna otazka. Zapnem nejaky internetovy prehliadac a skusim do neho napisat namiesto webovej stranky bud IP z kroku 2 alebo Vychoziu branu ja som mal 192.168.1.254 a samozrejme enter a malo by sa objavit nastavenie v rootri. Ak nie pozriet si navod je v nom napisane ako sa tam dostat (vid obrazok "Návod" - to je moj)

No a teraz k samotným nastaveniam

1) Zafajkni "Povolit presmerovani portu"
2) Do IP Adresa vloz broadcastovu adresu.
3) Protokol vyber UDP
4) Rozsah portu daj 9 - 9
5) Do komentaru daj WoL1
6) Klikni na Ulozit zmeny.

Ak sa ti po kliknutí na ulozit zmeny objaví nieco kde ti napise co si vytvoril ako:

(viď obrázok 8 )

Si zahojený a možeš pokračovať krokom 5.
Ak sa ti obajvý chybové hlásenie ako je napríklad toto:

(viď obrázok 9)

V tom prípade si v prdeli ako ja a pokračuj tu hneď Hľa

Plán B: Proste to trochu prestavime najdi si v rootri taketo nastavenia:

(viď obrázok 10 )

Prestav tam:
Takze masku ja som mal 255.255.255.0 zmen na 255.255.255.128.
Tym sposobis, ze broadcastova adresa bude 192.168.1.127 a rozsah PC sa z povodnych zmeni na 126
Zmen aj DHCP client range na 192.168.1.1 - 192.168.1.125
IP address na 192.168.1.126
"Apply changes".

Po tomto budes otvarat konfiguraciu routra pomocou ip 192.168.1.126 !!!

Teraz by si to uz mal mat normalne a nie to chybove hlasenie.

Logicky ze ty mozes mat ine cisla ale treba nastavit tie posledne
Ja uz som tie zmenene udaje pouzil v obrazku 8 lebo mne to tiez blblo.

"Logicky teraz ked si to zmenil tak uz mas ine aj udaje ktore si ziskal v kroku dva nove si mozes zase zistit opakovanim kroku 2."

Kork 5: Dalsie nastavenie rootra

(viď obrázok 11)

Vratime sa do Menu v rootri ktore sme videli na obrazku 7.
A pridame tam este jedno nastavenie k tomu co tam uz je teda zopakujeme krok 4 body "1-6" s tým rozdielom že kroky 4 a 5 zmen na taketo:

4) Rozsah portu daj 32767 - 32767
5) Do komentaru daj WoL2

(viď obrázok 12)

Znovu sa ti ma objavit ako druhe v zozname toto nastavenie.

Ďalej potrebujes zistit WAN IP chod znovu v nastaveniach rootra najdi niečo ako

(viď obrázok 13)

Management (v lavom menu) a tam by malo byt nieco ako status. V statuse v sekcii "Wan Configuration" (alebo nieco podobne) si odpis "IP address". Budeme ju volat WAN IP. Tuto adresu sem nedavaj, inak ti bude moct zapinat PC ktokolvek.

Kork 6: Nastavenia Biosu

Spustim Bios - Ak niekto nevie ako tak to napriklad tak ze vypnem pocitac a pri zapinani budem stlacat klavesu "Delete" až kým sa namiesto windowsu nezapne bios.

(viď obrázok B1)

Som v biose a prejdem na nastavenie napájania teda - Power managment setup

(viď obrázok B2)

V nom spravim "podobne nastavenia" ako mozeme vidiet na obrazku ale hlavne prenem to ACPI Standby state na S3. A potom prejdem este dole do podmenu viď obrázok.

(viď obrázok B3)

Tu nastavim veci podobne ako vino na obrazku hlavne to enabled.

(viď obrázok B3)

Teraz sa postupne preťukam nazad do menu a dam "save and exit"
a potom "yes" aby sa anm ulozili nastavenia a tým je bios nastavený.

Na kroku sa pracuje

Kork 7: Testovanie

Teraz chod na tuto adresu:

http://www.dslreports.com/wakeup
Do "IP address or dns name" vloz WAN IP (z kroku 5), do "MAC address" vloz udaj "Fyzicka adresa".

Logicky ak si išiel plánom B skontroluj si znovu fyzick uadresu v kroku 2 ale asi sa nezmenila ale pre istotu.

Pocitac ktory chces zobudit vypni a klikni na "Wake up!" Ak sa na teba usmeje stastie, tak to pojde. :)
Prílohy
Obrazok1.JPG
Obrazok2.JPG
Obrazok4.JPG
Obrazok3.JPG
Obrazok6.JPG
Navod.JPG
Obrazok10.JPG
Obrazok9.JPG
Obrazok8.JPG
Obrazok7.JPG
Obrazok5.JPG
Obrazok11.JPG
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Bezdratove zapinani pc http://www.modding.cz/?p=279
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Ak je pocitac za routrom ako pises, pomocou WakeOnLan ho neprebudis.
skener
Medium Star
Medium Star

Gadelat napísal:Ak je pocitac za routrom ako pises, pomocou WakeOnLan ho neprebudis.
To fakt ved vedel som ze to nepojde lachko ale nejako to musi ist predsa ci nie ved ty dvaja to citali co som pisal a tvarili sa ze to pojde.

Ono je tu este jedna vec akože rooter sa u nas nevypina vobec ale obsa sa stane co ja viem raz za tyzden ze zamrzne a musim ho ist restartovat takze ak by bol zamrznutý tak mi je jasne ze to uz mi nepomoze ale samozrejme predpokladam ze bezi a nejako to musi ist ved tam ktosi kdesi psial cosi ze tam trebana rootri nastavovat cosi a ze musi cosi mat ale jatomu hovno rozumiem ale ten rooter si myslim ze to ma co treba tne je relativne novy.

No a to bezdrotove zapinanie je sice zaujimave ale ak som to pochopil tak to ma len obmedzený dosah trebarz 100m a sluzi to na principe ovladaca dialkoveho. Ale ja ho chcem zapnut od hocikadial.

napadlo ma použiť na to mobilny telefon ktory by som mal doam a ze by som si nan volal aten by bol nejaky msposobom pripojený k spinaču aj to je sice možnosť ale to len ozaj krajná skor ma zaujíma to budenie cez sieť.
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak s nejakymi problemami sa to bude predsa dat. Kroky ktore si vypisal si spravil zatial dobre. Este to bude chciet nastavit port forwarding na routri a to ti vysvetlit bude tazsie ale skusim to no.

1.) Start-Spustit-cmd [ENTER]
2.) Do cierneho okna ktore sa ti objavi napis ipconfig /all [ENTER]
Z informacii ktore sa ti v tom okne objavia potrebujes tieto udaje takze si ich niekde zapis:
Adresa IP
Výchozí brána
Maska podsítě
Fyzická adresa
3.) Otvor si Mozilla Firefox alebo svoj iny oblubeny internetovy prehliadac a do adresneho pola daj tvoju vychodziu branu a stlac enter. Bude po tebe pravdepodobne pytat heslo. Skus stlacit ok. Ak ta pusti dalej, daj sem screenshot. Ak nie, budes musiet preskumat manual k routru a hladat ake je defaultne heslo. Pomoze ak sem napises aj nazov tvojho routru.

Ak sa ti zda ze s tebou komunikujem ako s lamou napis a nie je problem vysvetlovany postup "zriedit".
V skratke co potrebujeme:
Nastavit na routri port forwarding pre port 9 a Broadcast IP Adresu ktora sa vypocita podla tvojej IP a masky. Potom uz mozme skocit na testovanie, pc vypnut a poslat magic packet kde vstupne udaje budu IPcka routra a MAC pocitaca. Dokonca je na to internetova stranka cez ktoru to mozme posielat. Ak to nepojde, skusime zmenit forwardovany port na 32767 alebo zabehneme skontrolovat BIOS setup.

Zial ako aj ostatni, tak aj ja s tebou musim komunikovat len v teoretickej rovine, nikdy som to na vlastnej kozi neskusal a teraz ani nemozem pretoze mam momentalne pristup len k 1 PC a ten je bez podpory WoL. (Druhy mam na reklamacii)
skener
Medium Star
Medium Star

Gadelat napísal:Tak s nejakymi problemami sa to bude predsa dat. Kroky ktore si vypisal si spravil zatial dobre. Este to bude chciet nastavit port forwarding na routri a to ti vysvetlit bude tazsie ale skusim to no.

1.) Start-Spustit-cmd [ENTER]
2.) Do cierneho okna ktore sa ti objavi napis ipconfig /all [ENTER]
Adresa IP
Výchozí brána
Maska podsítě
Fyzická adresa
3.) Otvor si Mozilla Firefox alebo svoj iny oblubeny internetovy prehliadac a do adresneho pola daj tvoju vychodziu branu a stlac enter. Bude po tebe pravdepodobne pytat heslo. Skus stlacit ok. Ak ta pusti dalej, daj sem screenshot. Ak nie, budes musiet preskumat manual k routru a hladat ake je defaultne heslo. Pomoze ak sem napises aj nazov tvojho routru.

Ak sa ti zda ze s tebou komunikujem ako s lamou napis a nie je problem vysvetlovany postup "zriedit".
V skratke co potrebujeme:
Nastavit na routri port forwarding pre port 9 a Broadcast IP Adresu ktora sa vypocita podla tvojej IP a masky. Potom uz mozme skocit na testovanie, pc vypnut a poslat magic packet kde vstupne udaje budu IPcka routra a MAC pocitaca. Dokonca je na to internetova stranka cez ktoru to mozme posielat. Ak to nepojde, skusime zmenit forwardovany port na 32767 alebo zabehneme skontrolovat BIOS setup.

Zial ako aj ostatni, tak aj ja s tebou musim komunikovat len v teoretickej rovine, nikdy som to na vlastnej kozi neskusal a teraz ani nemozem pretoze mam momentalne pristup len k 1 PC a ten je bez podpory WoL. (Druhy mam na reklamacii)
Dopisal som zatial do postupu vsetko co si povedal aj screen pridal možeš to tam skontrolovať či to všetko sedi.
A v pohode ja som co sa takýchto veci týka dosť lama takže mi to vyhovuje ked je to napisane tak ako si to napisal je to super.

Co sa týka rootra tak ten je značky Well typ WELL WRC3500

Napríklad tu je on:

http://novypocitac.sk/wifi-access-pointy/well-wrc3500-router-ap-client-switch
Tu je nejaka recenzia asi k nemu:

http://www.zive.sk/Spravy/Wi-Fi-router-Well-WRC3500-Usetrite-Wi-Financie/sc-30-a-276155/default.aspx

A ozaj tamtie udaje som zatial zatrel ale neviem ci to je na nieco dobre a ci to ma nejaký vyznam proste ma napadlo ak to rozchodime a pojde to tak ja len aby sa mi tu furt nezapinal pocitac hore dole ak si nietko bude robit srandu. :o

To len tak neveim mozno som zatrel zle a to je nepodstatne ak to niesu zaujimave alebo podstatne udaje lebo mne sa nezdaju dolezite k tejto veci tie co som zatrel tak to kludne odkrijem nech to je jasne.

Teraz k nastaveniu rootra

Skusil som tam dat do prehliadača čo si kazal teda tu moju vychoziu branu 192.168.1.2 a nic to nesravilo ale myslim si ze asi viem preco teda nie ze by som tomu rozumel ale cosi sa mi mari ze ked som ho z bratrancom nahadzoval tak spominal cosi taketo ale mozno sa mi to uz pletie v hlave

Ze proste tie cisla uz neviem co znamenajú ale aj to vravel ale proste sa mi zda ze to posledne vlastne vyjadruje cislo pridelne ako keby k jednotilývh počitačom že to može byť 1 - 254 alebo cosi take ze tolko ich tam moze byt. Neviem ci to je ono ale mame doma tri pocitace a viem ze ked hravame obscas Stronghold crusader tak tam ked sa piprajas musis napisat to cislo kde sa ches pripojit aň zároveň ti ukazuje aj tvoje a viem ze tieto pocitace co su doma mavaju cisla 192.168.1.1 1.2 a 1.3 nikdy nemali ine obcas sa menilo kto mal ktore ale vzdy od 1-3 mal kazdy

Dva su pripojene kablom k rootru ako tento ktorý sa snazim rozchodit a jeden notas cez wifi ale to len na okraj.

Proste som vybral tie papiere od rootra a tam je napisane ze ked sa chcem k nemu dostat pre nstavenie tak ze on ma prednastavenu adresu IP 192.168.1.254 a cosi sa mi mari ze ten bratranec vravel ze to je logicke ze proste ma nastavene od vyroby to posledne miesto v sieti.

Tak som skusil to tam napisat a dostal som sa do neho a co teraz ?

Cakam na dalsie instrukcie snad sa nakoniec dospracujeme k zdarnemu vysledku

PS: ani v biose som este nic nenastavil nevim co a kde tam ?

Urobil som len presne to co som dal zatial do navodu chceme predsa aby to potom aj hoc kdo v buducnosti mohol uz sam zopakovat podla navodu. Potom vymazem tieto somariny co som tu pisal ked sa pohneme dalej aby sa to tu neplnilo zbytocne tema ked to uz bude v navode.
Prílohy
Navod rooter.JPG
Root1.JPG
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Vyborne, dostal si sa do konfiguracneho rozhrania routra za pomoci vlastnej hlavy. Heslo nam nedavaj, nepotrebujeme ho. Teraz pod na tuto adresu. Do "your IP address " natukaj udaj "Adresa IP", do "your subnet mask " zase "Maska podsítě ". Klikni na "Calculate broadcast address". Malo by ti vyhodit adresu ktoru budeme volat broadcastovu. Zapis si ju. Teraz v konfiguracnom rozhrani routra kliki na "Firewall". Po kliknuti by sa malo niekde zobrazit nieco ako "Port forwarding". Po kliknuti na to by sa ti malo zobrazit menu podobne tomu ktore je na obrazku v prilohe ibaze v anglictine. Budem hovorit nazvy v cestine, preloz si ich dalej podla toho ako mas umiestnene jednotlive napisy a prvky ty.
1) Zafajkni "Povolit presmerovani portu"
2) Do IP Adresa vloz broadcastovu adresu.
3) Protokol vyber UDP
4) Rozsah portu daj 9 - 9
5) Do komentaru daj WoL1
6) Klikni na Ulozit zmeny.

Tento postup teraz zopakuj (bez toho zafajkovania) s tym rozdielom, ze do rozsahu portov das 32767 a do komentaru WoL2. (Tento krok je len pre istotu, je mozne ze by to fungovalo aj bez neho)

Teraz klikni na Management (v lavom menu) a tam by malo byt nieco ako status. V statuse v sekcii "Wan Configuration" (alebo nieco podobne) si odpis "IP address". Budeme ju volat WAN IP. Tuto adresu sem nedavaj, inak ti bude moct zapinat PC ktokolvek. Teraz chod na tuto adresu. Do "IP address or dns name" vloz WAN IP, do "MAC address" vloz udaj "Fyzicka adresa". Pocitac ktory chces zobudit vypni a klikni na "Wake up!" Ak sa na teba usmeje stastie, tak to pojde.
Prílohy
Sekcia port forwarding vo web rozhrani routra WEL WRC3500
Sekcia port forwarding vo web rozhrani routra WEL WRC3500
skener
Medium Star
Medium Star

No mame problem cela vec je naprd nieco robime zle len este neviem co

Ta broadcastova adresa ci aka to je tam je nieco asi nahovno alebo neico ine nesedi.

Ona ma brat ako vstup pre vypocet tu Ip adresu ktoru prideluje rooter akoze tomu mojmu kompu teda 192.168.1.2 a proste tu masku 255.255.255.0 ale nechapem ako by s tohto dostala nejaku broadcastou adresu ani neviem presne co to je ale pride mi to divne ved to kazdy rooter na takomto princimpe rozdeluje postupne tie cisla a tie masky sa menia len malo to neviem preco

Proste to vygeneruje toto cislo to 192.168.1.255 ako keby sa mu snazilo dat ako broadcast to posledne miesto ale to proste nejde. Lebo zda sa ze ten root ma len 1-254 a aj to 254 je on sam ale neviem mozno ma aj 255 neviem proste sak vidis ked to tam nahodim ten kvazi akoze broadcast co vypadol s tej stranky teda 255 tak to vyhodi ze pass ze to cislo sa mu nezda tak neviem co s tým

A ten broadcast serie na mna je mu jedno ake dam posledne cislo v tej ip vzdy hodi ten isty bradcast aj ked tam nechas to co tam je tak ti vzdy tie tri odpise a to posledne tak ma ako keby natvrdo stale 255 takze neviem co s tým ideme robit ked ten rooter to nechce zozrat mozno je v nom nieco nasatvene preco to nechce neviem.

Mozno tomu len nechapem proste neviem co s tým.

No pockam na instrukcie ze ako to ideme vyriesit.
Prílohy
Zle.JPG
Obrazok6.JPG
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ta broadcastova adresa je dobra. Blbe je, ze router ti ju nepodporuje do port forwardingu zadat... Vyzera to vsak tak, ze je tam IP rozsah len pevne nastaveny a to by sa mozno dalo obist zmenou sietoveho nastavenia. Bude treba zmenit masku napr. na 255.255.255.128. Skus to zmenit sam cez ten setup wizard, hadam bude stacit davat len next next next kym neprides k tomu, potom to zmenis a zase len next next. Zmenou masky sposobis, ze broadcastova adresa bude ina. Potom mozes zopakovat postup vyssie, teda ten port forwarding a dalej.
skener
Medium Star
Medium Star

Gadelat napísal:Ta broadcastova adresa je dobra. Blbe je, ze router ti ju nepodporuje do port forwardingu zadat... Vyzera to vsak tak, ze je tam IP rozsah len pevne nastaveny a to by sa mozno dalo obist zmenou sietoveho nastavenia. Bude treba zmenit masku napr. na 255.255.255.128. Skus to zmenit sam cez ten setup wizard, hadam bude stacit davat len next next next kym neprides k tomu, potom to zmenis a zase len next next. Zmenou masky sposobis, ze broadcastova adresa bude ina. Potom mozes zopakovat postup vyssie, teda ten port forwarding a dalej.
A nezmeni mi to potom nejake ine veci nie ze to pomenim a nepojde potom net. Ale to nieje az taky problem. Nejako to rozchodime len.

Napdlo ma ze aby som tu nerobil chu**** ked tom u nerozumiem tak ze by to slo rychlejsie keby som zavolal tomu bratrancovi ukazal mu tent chat a nech to nejako nahodi ked sa do toho trochu vizna .

A som mu volal ci sa nepripoji a nemal zrovna cas je kdesi v prdeli takze mi bohovsky pomohol ale cosi take hovoril do telefonu ze sa mozno daju tie rozsahy nastavit ze on sa do toho nevyzna toh ozapinania ale ze ma kamarata ktory to pouziva stale nejak uzdielanu plochu atd tak ze pripadne ak si neporadime ze sa ho moze spytat ale proste ze jeho rooter mal tiez nastavene na zaciatku ze nech pouziva rooter len prvých 100 miest ale ze sa to tam dalo prestavit na celi ten rozsah. tak ze mam pozriet ci sa to neda aj u mna.

a som to hladal a nasiel som akurat toto (screen)

Aleto vraj nieje ono tak je mozne ze to ma ozaj pevne nastaveny rozsah a budeme to musiet odrbat. Teraz nema mcas momentalne ale ptoo msa na to pozriet este ak ta cosi napadne alebo zistis este daj vediet. vecer hadam budem mat cas tak sa na to este raz pozriem
Prílohy
Zle2.JPG
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

V prilohe mas presne tu srandu ktoru treba zmenit - subnet mask. Takze to 255.255.255.0 zmen na 255.255.255.128. Tym sposobis, ze broadcastova adresa bude 192.168.1.127 a rozsah PC sa z povodnych 254 znizi na 126 co ti uplne musi stacit. Takze to zmen a klikni na "Apply changes".

/EDIT: Zmen aj DHCP client range na 192.168.1.1-192.168.1.125 a IP address na 192.168.1.126. Po tomto budes otvarat konfiguraciu routra pomocou ip 192.168.1.126
skener
Medium Star
Medium Star

A inak je nejaka moznost zmazat tie moje prispevky co som tu uz dal ? Neviem sak to by malo ist predsa ci nie ? Ved ja chcem len vlastne zmazat.

Proste to co si pisal s tým portom 32767 a ze nezafajkuj enebling formating ci to tam je tak to nejde proste ty to musis zaskrtnut inak ti nedovoli tam pisat tie hodnoty a skusal som to aj zaskrtnut napisat to am a potom do odfajknu a tak sto skusit obist aale ked so mdal aplikovat zmeny tak tam to proste tie zmeny nepridalo dole. TO proste musi byt zafajknute tak som to tam dal pri zafajknutom mozes sa pozriet a zhodnotit. Skontroluj ten krok prosim ta

tak isto som pozrel aj wan adresu ale nemozem dat screen lebo viac ako 12 obrazkou nejde dat. Idme skusit prvy pokus.

Proste ja si myslim ze za normalnych okolnosti ak by bola defoltne nastavene napajanie sietovej karty uz integrovanej to su vsetky uz dneska tak by to u zteoreticky malo ist. Ale to je idelany priapd my ale mame sitaciu inu.

Ako som pisal sitetovka co je na doske je v riti tak pouzivma druhu kartu co som tam dal a ako lama si myslim ze defoltne nastavenie ktore je na doske nema nastavene asi napajanie vsetkých portov aj po vypnuti ale to lje moaj lama teoria. A tak si mysli mez to nejde preto lebo ako pise Wiki ta karat musi byt pod prudom a cakat na ten kpacket ktorý jeje dá pokyn. Nevie mak ozistit ci ej pod prusom okrem toho zeby osm ju chitil
a skopala byma :lol: proste pozrel so mako lama ked som vypol pc sci sveiti niektora z dvoch diod co je na nej a nesvietila ale to nemusi nic znamenat.

Proste moja lama teoria je o tom ez to zatial nejde preto leb ota sietovka je bez napajania a tak logicky nemoze reagovat na packety. Proste nevei mak oto ideme prestavit .

Davam tu par screenov respektive fotiek nekvalitnych z mojho biosu kde su pravdepodobne nastavenie ktorých sa to ttyka le moze to byt aj inde logicky. Nevie mskus sa na to pozreit alebo mozno je aj nieco ine zale ale toto je zatail moja teooria. (obrazky som dal na tento link lebo mi ich tu nejde pridat cosi z velkosotou a uz sa ponahlam musim ist)

http://www.megaupload.com/?d=C4HHTKND
Ak tu budes mozes skontrolovat ako sa veci maju a hlavne čo s tým biosom čo tam treba zapnut alebo vypnut som celkom lamer ale do biosu viem ako sa dostat take smiesnosti som tam nastavoval ako bootovanie a este cosi ale to je tak vsetko. Takze by som potreboval vediet co mam pozriet a priblizne ze kde tam ze ako ma byt nastavene.
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Sorry, nejak som si nevsimol ze pribudol prispevok. Asi to zle vyznelo ked som napisal ze uz nemas opakovat krok so zaskrtavanim toho enable. Myslel som, ze po pridani pravidla ostane to policko zaskrtnute a teda uz nanho nemas siahat.
Teraz v biose este prepni pre istotu ACPI Standby state na S3. Dalej, vo windowse si daj start-spustit-devmgmt.msc Mal by sa ti otvorit spravca zariadeni. V nom si rozklikni sietove adaptery. Vyber ten ktory pouzivas dvojklikom a vyber zalozku "Riadenie spotreby". Zaskrtni policka tak aby malo zariadenie toho co najviac povolene (u mna su to vsetky ale mam tu win 2000). A klikni na ok. Skus to teraz. Inak potriast ta to nepotrasie, je tam max 5V, mozno by si to neucitil ani keby si tam prilozil jazyk.
skener
Medium Star
Medium Star

Gadelat napísal:Sorry, nejak som si nevsimol ze pribudol prispevok. Asi to zle vyznelo ked som napisal ze uz nemas opakovat krok so zaskrtavanim toho enable. Myslel som, ze po pridani pravidla ostane to policko zaskrtnute a teda uz nanho nemas siahat.
Teraz v biose este prepni pre istotu ACPI Standby state na S3. Dalej, vo windowse si daj start-spustit-devmgmt.msc Mal by sa ti otvorit spravca zariadeni. V nom si rozklikni sietove adaptery. Vyber ten ktory pouzivas dvojklikom a vyber zalozku "Riadenie spotreby". Zaskrtni policka tak aby malo zariadenie toho co najviac povolene (u mna su to vsetky ale mam tu win 2000). A klikni na ok. Skus to teraz. Inak potriast ta to nepotrasie, je tam max 5V, mozno by si to neucitil ani keby si tam prilozil jazyk.
No takze asi takto dosta lsom sa zase do karty

tu je screen a myslim ze sme trafili jeden z klinkeckov po hlavicke teda skor ty ako ja ale neviem uplne dobre po anglicky ale myslim ze to warovanie si vysvetluje mspravne a ze to pozitivne a ze ideme spravnym smerom.

Len myslim ze nema byt vsetko zaskrtnute ci ?

Bolo len to prve co som zakruzkoval tie sipky so mteraz na ukazk uzaskrtol ze co sa da zaskrtnut tak povedz ze ako to dat.

A ten bios sa pokusim este oscreene a doplnenie do navodu potom aj s týmto naraz a skusim potom dalsi test

Inak neviem ci si si vsimol ale tam ej toho pri tých akrtach nejako vela sa mi zda nejake Wan a td proste more kravin ale to je asi k tej original integrovanej ale proste je tam aj cosi ze packet ja len tak ze proste to tam je ze mozno sa to bude na nieco hodit.
Prílohy
pokusne.JPG
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Zrus fajku toho posledneho (tj. tretieho) stvorceka. Tie WAN-ka sa mi moc nepacia. Pre istotu by som zopakoval proceduru pre kazdy sietovy adapter a teda aj tie wanka. Naklikas sa (:
skener
Medium Star
Medium Star

No mame problem celkom respektíve je tu zaujimava funkcna zavislost

Ked som siel do biosu a anstavil to tma namiesto S1 na S3 ako si pisal vsetko v pohode pridal som to do spotupu a vsetko fasa.

Potom sa vratim do windowsu a ze idem teda zapnut te dva stvorceky v tej sietovej karte to napajanie a co sa nestalo?

Dalo sa len manipulovat s tým prvym a ten druhy stvorcek bol šedy a nedalo sa s nim nic.

A tak so msa vratil nazad to biosu a prepol to nazad a vratim sa do winu a uz to ide. Proste je to enjakým spôsobom neviem akým sprepojené a proste nemoze byt naraz zda sa aj jedno aj druhe zapnute.

OTESTOVAL SOM TO A JE TO PASS

Skusil som nastavit tu kartu an ic a potom so mlen v biose prepl to S1 na S3 co vo vine sposobilo ze sa to na karte automaticky vyplo ale to je fu ka skusil som to tak a nic proste ja si myslim ze ten kabel musi svietit sietovy aj ekd vypnem komp inak to nieje po dprudom. Lebo hend ako stalcim tlacitko zapnut komp tak este ani nic neukazuje monitor a v tej sekunde u zsvieti ta karta tak som s otho vydedukoval ze ked svieti je pod prudom a v operacnej pohotovosti.

A ci ja to prepnem na karte tak ako sme sa bavili alebo v biose je to jedno akonahle dam vypnut pocitac prestane svieti t tak si myslim ze nieje pod prudom.

A inak rozklikal som aj tei ostatne veci ale tie su neni take nejake nastavovacie moc v tých sietových adapteroch tento jediný co rpestavujeme je tak ze ma hore viac zaloziek tie ostatne su len take jednoduche a vsetky rovnake ako keby myslim vzhladom.
Napísať odpoveď