Vstup mikrofónu na zákl. doske nefunguje

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Vstup mikrofónu na zákl. doske nefunguje

Príspevok od používateľa rados915 »

Mám základnú dosku MSI K9N Neo v2/v3 (MS-7369). Po pripojení mikrofónu dozadu na vstup na doske mi vôbec nenaskočí žiadna tabuľka vo wine o pripojení mikrofónu. Vstup pre slúchadlá alebo repráky normálne funguje, pre mikrofón nie.
Je nejaké riešenie tohoto problému? Díky
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

na zvukovke mas len 3 vystupy ??mozno by ti trebalo len nastavit ze nie ako ze vystup REAR ale vstup MIC .....ja mam taku moznost na zvukovke...
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Naskakovala tu niekedy niekomu vo wine tabulka ze je pripojeny mikrofon ? Mne zatial ani raz ...
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

DejmiJohn napísal:Naskakovala tu niekedy niekomu vo wine tabulka ze je pripojeny mikrofon ? Mne zatial ani raz ...
ani mne skus to pohladat v nastaveniach zvuku ked sa s tym chvilku pohras urzite ti to pojde
rados915
Guru
Guru

No po pripojení slúchadiel mi vyskočí takáto tabuľka:
príloha 1
Taká istá mi vyskočila aj pri pripojení mikrofónu, teraz už však nie.

Za chvíľu sem dám screen ako to mám zapojené.

Zapojenie:
príloha 1

//autoeditácia príspevku ( 02 Aug 2009, 13:34 )
Tak obnovujem túto moju tému. Pred pár dňami som preinštaloval windows a ten mikrofón aj tak nejde. Takže chyba niekde v nastaveniach winu nebude.

Neviem kde je chyba. Žeby odišiel jack na zvukovke určený práve pre mikrofón? Pretože slúchadlá mi normálne fungujú keď ich zapojím, vyskočí mi okno Realtek (viď. screeny nižšie) a slúchadla potom v pohode idú. Ale ten mikrofón nie.
Prílohy
príloha 1.PNG
príloha 2.jpg
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

A co tam pripajas za mikrofon? Ako vies ze nejde mic vstup, testoval si ho ?
rados915
Guru
Guru

mirinko napísal:A co tam pripajas za mikrofon? Ako vies ze nejde mic vstup, testoval si ho ?
Mám tento headset a doma mám ešte jedny slúchadlá s mikrofón, nejaké Genius. Keď tam niektoré pripojím tak to proste nejde.

Netestoval som ho, pretože neviem ako. Preto som obnovil túto tému aby som to konečne vyriešil.
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Skús zapojiť mikrofón a pozri si tieto nastavenia v Zvukovej.
Prílohy
2.JPG
1.JPG
rados915
Guru
Guru

Nastavenia mám v poriadku, problém je v tom, že mne ružový mikrofón nesvieti v okne nastavenia. Ani pred pripojením ani po pripojení.
Prílohy
mic.png
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

radek21 napísal:Nastavenia mám v poriadku, problém je v tom, že mne ružový mikrofón nesvieti v okne nastavenia. Ani pred pripojením ani po pripojení.
Tak to bude chyba s kontaktom, preto ti ho nedetekuje PC. Jednoznačne chyba na doske.
rados915
Guru
Guru

SSemteXX napísal:Tak to bude chyba s kontaktom, preto ti ho nedetekuje PC. Jednoznačne chyba na doske.
Aha a čo mi doporučuješ / doporučujete spraviť? Dalo by sa hodiť niekde do opravovne PC nech sa na to pozrú alebo treba kúpiť novú základovku?
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Skus ci ide line-in vstup? Nemas nahodou prepojeny mikrofon na predny vstup na bedni ? Isiel ti niekedy mic vstup ?
rados915
Guru
Guru

mirinko napísal:Skus ci ide line-in vstup? Nemas nahodou prepojeny mikrofon na predny vstup na bedni ? Isiel ti niekedy mic vstup ?
Mikrofón mi išiel normálne. Predný vstup na bedni nemám.

Ani neviem presne odkedy nejde. Keby som ho používal každý deň, tak by sa to dalo asi charakterizovať že prestal ísť zo dňa na deň. Proste z ničoho nič.
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Ak si neskratoval alebo inak neposkodil dosku resp.vstup , tak je velmi malo pravdepodobne ze je vstup odpaleny. Byt tebou komplet odinstalujem ovladace od zvuku, od dosky. Nanovo nahodit chipset ovladace, nanovo zvukovku. Bude to len softwarova chyba
rados915
Guru
Guru

mirinko napísal:Ak si neskratoval alebo inak neposkodil dosku resp.vstup , tak je velmi malo pravdepodobne ze je vstup odpaleny. Byt tebou komplet odinstalujem ovladace od zvuku, od dosky. Nanovo nahodit chipset ovladace, nanovo zvukovku. Bude to len softwarova chyba
Mal som 3x preinštalovaný Windows behom toho čo mi to nešlo tak neviem či bude chyba tu. Mal som Vistu a 2x XP a všetky ovládače som vždy inštaloval nanovo.

//autoeditácia príspevku ( 05 Aug 2009, 13:46 )
Preinštaloval som tie ovládače a aj tak to nejde. Po pripojení mikrofónu do jacku sa nič nestane. Naozaj už neviem čo s tým mám robiť.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

ved tam ani nic nema naskakovat. pripoj mikrofon a dakomu zavolaj. a ked bude pocut tak vsetko ide
rados915
Guru
Guru

tomaxx_199 napísal:ved tam ani nic nema naskakovat. pripoj mikrofon a dakomu zavolaj. a ked bude pocut tak vsetko ide
Najprv si prečítaj všetky príspevky a potom píš. Nechápeš, že keď mi ten mikrofón normálne išiel tak vyskočila tabuľka ktorá mi oznámila že som ho pripojil? Mikrofón v tej tabuľke svietil na bielo a ukazovalo ružové pripojenie. Teraz nič. Môžem volať komu chcem a koľko chcem, budem sa rozprávať sám so sebou.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

aha trochu som nevedel. lebo mne nic nevyskakuje ked pripojim. mozno tu bude chyba v mikrofone. a ked je to mb tak ti treba potom novu zvukovu kartu. alebo skus vymenit mikrofon.
rados915
Guru
Guru

Chyby v mikrofóne nie je, pretože v tej tabuľke ten mikrofón nesviete na bielo. To je ako keby som žiadny jack pre mikrofón ani nemal. Vyskúšal som tam pripojiť 2 a ani jeden nešiel takže bude pravdepodobne chybný jack na zvukovke.

Otázka pre ostatných: dá sa vymeniť len tá "časť" do ktorej sa zasúva mikrofón, slúchadlá, repráky...?

Za chvíľu hodím screen čo myslím.

// screeny pridané
Prílohy
SP_A0368.jpg
SP_A0367.jpg
3PO
Medium Professional
Medium Professional

neda

Príspevok od používateľa 3PO »

nie vymenit sa to neda. ak neches zbytocne vyhadzovat peniaze a ovladace si uz preinstalovaval tak nahod nanovo cely system, nainstaluj ovladace bez dalsich programov a vyskusaj. ak to nepojde tak je to najskor znicene.
Napísať odpoveď