Prázdninový telefón

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Ktorý telefón by ste si vybrali Vy???

Hlasovanie ukončené 28 aug 2009, 12:02

Apple iPhone 3GS 16GB
21
64%
NOKIA N85
6
18%
SAMSUNG S8300 Ultra TOUCH
1
3%
Sony Ericsson C905 Cyber-shot
5
15%

Celkom hlasov: 33

mudrnudl
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Prázdninový telefón

Príspevok od používateľa mudrnudl »

Ahoj,
idem si kupovat novy telefon na akciu od Orange za ten stary "rozpadnuty" NOKIA 6120 classic a chcel by som si vybrat z tychto:

Apple iPhone 3GS 16GB
NOKIA N85

SAMSUNG S8300 Ultra TOUCH - vyradená
Sony Ericsson C905 Cyber-shot - vyradená

Prosim Vas, poradte , ktorý je poľa Vás ten naj. Ak ste s niektorymi mali skusenosti alebo ste sa nieco dopoculi, tak to napiste. Tiez mozete doporucit co by bola najlepsia nahrada za moj stary telefon.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teraz sa rozhodujem medzi iPhone-om a N85-kou... Vzdy som chcel mat iPhone ale zaroven sa ho bojim lebo moze byt dost komplikovany - tak ako je komplikovany aj iPod oproti ostatnym prehravacom... Ta nokia ma lepsi fotak podporuje aj n-gage hry, ale zas je urcite pomalsia, ma mensiu kapacitu pamate, je drahsia...

Dakujem
  • S pozdravom
  • MUDr.Nudl
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Toto su naozaj zvlastne otazky pytat sa na to aky telefon by mal byt pre mna ten najlepsi... :? Preco sa nespytas sam seba ze co vlastne od telefonu ocakavas a co s nim chces do buducna robit?

Ja ti poviem ze si kup iPhone lebo je super perfektny uzasny a a neviem este aky ty si ho kupis a po dni mi napises sem na forum ze co za sprostost som ti to poradil ked si na nom nemozes poslat mp3jku svojej priatelke...

Vyber je iba na tebe podla toho ake mas predstavy.

dodo
mulo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

lol

Príspevok od používateľa mulo »

N85 ma kamos a je to dost rozvrzgane , SE C905 tiez som nemal dobry pocit z toho mobilu a nema ani OS a samsung tiez , ja by som sa rozhodoval aj tak medzi N85 a iPhone 3GS lebo ja uz mobil bez os nechcem a tam ide o to ci dotykovy mobil alebo nie ( zalezi od tvojich poziadavok) a co tak este E75 tiez je v orange a ma plnu qwerty klavesnicu .
mudrnudl
Expert
Expert

Re: lol

//autoeditácia príspevku ( 04 Aug 2009, 12:17 )
mulo napísal:N85 ma kamos a je to dost rozvrzgane , SE C905 tiez som nemal dobry pocit z toho mobilu a nema ani OS a samsung tiez , ja by som sa rozhodoval aj tak medzi N85 a iPhone 3GS lebo ja uz mobil bez os nechcem a tam ide o to ci dotykovy mobil alebo nie ( zalezi od tvojich poziadavok) a co tak este E75 tiez je v orange a ma plnu qwerty klavesnicu .
diky za radu, klavesnicu ale nepotrebujem...
s tym os mas pravdu je to dost dolezite...
takto nejak si to predstavujem dodo :), pretoze vybrany uz v podstate mam - mam favoritov, ale chcem vediet skusenosti inych...
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Podľa mňa je iPhone určite lepšia voľba, už len pre veľký display+wi-fi, dosť schopný foťák a pod.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Podľa mňa je N85 určite lepšia voľba, už len pre Symbian.. má aj wifi, pekný OLED displej.. a aj keď má 5mpix foťák, ale nikdy by som ho nepoužil, bo na fotenie mám predsa klasický foťák.. :)
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Browsovanie webu na Nkovej nokii :smt023 , ako aj vysúvacie konštrukcie, ktoré sa rozhegajú hneď 1 rok.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

podla mna Nokia uz len kvôli OLED-u a symbianu
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ak sa chces s tym telefonom hrajkat tak iphone :) tie hry su paradne
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Jancuk napísal:podla mna Nokia uz len kvôli OLED-u a symbianu
Symbian sa da povazovat za nevyhodu.Co vie este ponuknut tento telefon?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Ak si mal teraz 6120 Classic, tak určite N85. Má tiež symbian, tak nebude problém sa prispôsobiť na N85. Pekný OLED displej, dobrá výbava.
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

ak ti nechybaju pokrocile nastavovania systemu (tj. si spokojny s defaultom), chces tony skvelych hier (n-gage sa moze schovat) a aplikacii tak ber iphone
taktiez sa pred kupou oboznam s nedostatkami oproti ostatnym telefonom (napriklad nemoznost posielat mp3 cez bluetooth bez jailbreaku) a ak ti nic z toho nevadi, tak nie je co riesit
Weblink
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Weblink »

C905 urcite nekupuj
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

Momo46 napísal:Symbian sa da povazovat za nevyhodu.Co vie este ponuknut tento telefon?
imho blbost jak traky, symbian je stale len + ... musis sa akurat naucit snim robit (hack a pod)
mudrnudl
Expert
Expert

prosim vas mozete mi napisat jake su tie nevyhody symbianu pokial ho nehacknem?
a este mi povedzte ak budem mat pausal bez netu na mobil tak to mi je asi iPhone na nic, nie? a este veci z AppStore-u sa platia?
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

1. nenainštaluješ neocertifikované aplikácie(navigácie a pod.)
2.nechápem ako si prišiel na to,že iPhone je bez 3G nanič. :shock: Ostatné veci ťa nezaujímajú? Tak to potom radšej ostaň pri starej nokii a zober si paušál bez telefónu.
Veci z app-store sú platené, niektoré sú zadarmo- na to existuje JB.
mudrnudl
Expert
Expert

nekoniec sa asi predsa len rozhodnem pre iPhone, pretoze mam specificky vkus na hudbu a tak si pesnicky od nikoho neposielam...
obrazky v telefone nedrzim a tak ich tiez nepotrebujem posielat a ked predsa tak si nieco ztiahnem z pc cez iTunes, co ma rivadza na to, ze ani s tym nebude problem, kedze uz aj na to je alternativa...
a vypada to, ze aplikacie su zadarmo cez ten program jail (alebo jak) - akurat neviem ci je dobry vyber v tychto free aplikaciach teda ci je ich dost...
a napadaju ma otazocky: gps funguje aj bez pripojenia na net? je to gps zadarmo navzdy? budem moct JA nieco posielat cez bluetooth? su s nim (s iPhone-om) este nejake komplikacie o ktorych by som mal vediet resp. je este niecim podstatnym iny od ostatnych telefonov?
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Ano, GPS funguje bez pripojenia na net (v pripade spominaneho 3GS ktore ma v sebe GPS modul).
Platis jedine za navigaciu ci uz iDA, Navigon, Sygic a podobne. Tieto aplikacie su uz vsak cracknute a tak ich len staci na nete stiahnut, musis mat jailbreak.
S posielanim cez bluetooth su zatial problemy avsak pri jailbreaknutom iP si mozes stiahnut iBluetooth a posielat subory cezen, vela ludi sa vsak stazuje ze im to nejde ale myslim ze je to len otazkou casu kedy sa bude dat bluetooth naplno vyuzivat.
Davaj si pozor aby ti nespadol na zem, odolnost ma nulovu, zadny kryt je velmi nekvalitny a tak sa ti tam aj pri manipulacii "v rukavickach" zacnu objavovat prasklinky, zalezi od operatora ci ti to vyreklamuje alebo nie. Na nete je milion recenzii, takze staci citat a dozvies sa o nom viac.
Jedine co ma na nom stve je jeho nedostatok na trhu a do predajne v meste kde byvam este neprisiel ani jeden a to sa uz oficialne na SVK predava od 31.jula. Cez to vsetko si nan rad pockam... :)
mudrnudl
Expert
Expert

uz som ho kupil zatial som spokojny - so vzhladom
Napísať odpoveď