Prasknutá vnútorná časť displeja na NB - čo s tým?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Prasknutá vnútorná časť displeja na NB - čo s tým?

Príspevok od používateľa Jungle »

Chcel by som vás poprosiť o radu, stala sa mi nasledovná vec:

Praskla mi vnútorná (zobrazovacia) časť displeja. Zistil som to tak, že sa mi začali roztekať kryštály v displeji a behom dňa z toho vzniklo to, čo môžete vidieť na fotkách. Rozteká sa to z jedného miesta hore, ktoré vyzerá ako rozbité sklo = zrejme prasknutá časť displeja.

Otázka je, čo s tým... Ako telekomunikačný technik s ním behám kade - tade a občas sa bije o miesto s náradím v ruksaku, ale nikdy mi nepadol ani nič podobné. Zaujímavé je, že displej je na povrchu bez jediného škrabanca či iných známok poškodenia z akejkoľvek strany.

Notebook je firemný a je naň záruka. Bojím sa však, že v Lenove povedia, že to je mechanické poškodenie a teda to budem musieť zaplatiť, čo pochopiteľne odmietam.

Ako by ste to riešili vy?
Prílohy
nb5.jpg
nb4.jpg
nb3.jpg
nb2.jpg
nb1.jpg
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

To bude isto nejaká preliačina (napríklad na HP-čkách sa vpoho dá vzadu na veku displeju pretlačiť plast o cca pol cm:D čo nie je málo)

A poriešiť asi nijako. Jedine sa vyhovárať, že tvoja chyba to nebola, ale že to bola nejaká časová vada ktorá sa neprejavila pri kúpe :D
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

display praskne vo vnutri a navovok nemusi byt vidiet poskodenie, ale aj tak mi je zahadou ako sa to podarilo, konstrukcia toho NB je dost pevna to nie je chrastitko ako asus, hp, a im podobne neodolne NB
display dokonca vydrzi dost vela, ci uz pad alebo ohybanie
bude zalezat of firmy ako sa k tomu postavi, kolegova T60 po pade mala dieru resp skaru na baterii takze bolo vidiet do vnutra a nerobili z toho nic specialne, objednala sa nova
Napísať odpoveď