Napadnutie cudzim psom
-
aughostino
Medium Professional
Napadnutie cudzim psom
Pred chvilou som sa vratil z prechadzky so psom. Isli sme takou polnou cestickou a na kuse cesty su asi 30m od cesticky zahrady. Videl som ze tam nejaki ludia opekaju tak som mojmu psovi dal nahubok a voditko (sice poslucha ale istota je istota). Ja som ich ignoroval a moj pes tiez. Zrazu som sa pozrel ich smerom a videl som k nam beziaceho psa taky vacsi krizenec ani presne neviem co to bolo zac, na ktoreho kricali aby sa vratil. Ibaze sa nevratil, proste ich odignoroval. Snazil som sa ho nevsimat a mojho psa som chytil na kratsie a pridal do kroku.
Ako prve ten krizenec napadol mojho psa odzadu do zadnych noh a chvosta a po chvili aj do krku a odhryzol mu polovicu ucha, kedze moj pes mal nahubok tak sa nemohol branit. Ja som radsej odskocil aby nepohryzol mna. Ten krizenec po chvili dobiedzania trochu ustupil a neskor sa rozbehol aj po mne a pohryzol ma do lytka a ruk.
Po chvili dobehla pani (pravdepodobne majitelka) a zobrala svojho psa a pokojne odisla. Isiel som za nou ale skryla sa predomnou.
Za chvilu idem na pohotovost a k veterinarovi, tak sa chcem spytat, ma zmysel ist aj na policiu a podat trestne oznamenie? Mam si od doktora a veterinara pytat nejaku spravu pre policajtov. Co by ste mi poradili ako mam postupovat?
Ako prve ten krizenec napadol mojho psa odzadu do zadnych noh a chvosta a po chvili aj do krku a odhryzol mu polovicu ucha, kedze moj pes mal nahubok tak sa nemohol branit. Ja som radsej odskocil aby nepohryzol mna. Ten krizenec po chvili dobiedzania trochu ustupil a neskor sa rozbehol aj po mne a pohryzol ma do lytka a ruk.
Po chvili dobehla pani (pravdepodobne majitelka) a zobrala svojho psa a pokojne odisla. Isiel som za nou ale skryla sa predomnou.
Za chvilu idem na pohotovost a k veterinarovi, tak sa chcem spytat, ma zmysel ist aj na policiu a podat trestne oznamenie? Mam si od doktora a veterinara pytat nejaku spravu pre policajtov. Co by ste mi poradili ako mam postupovat?
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
zasnem aky su ludia bezocivci.. tak mam psa ktory dohrize cudzieho cloveka a psa a pokojne si pre neho pridem a odidem tak toto je vrchol drzosti.. no urcite by som si pytal potvrdenia od lekara a urcite aj od zvelorekara.. ako neni to sranda zda sa mi ze ked ta dohrizie pes a ty prides doktorovi tak musi ist ten pes ktory ta dohrizol k zvelorekarovi na nejake testy ci nema besnotu a podobne.. mojho brata ked dotrhal pes tak tiez musel majitel zo psom ist k zvelorekarovi a ten spravil kompletnu spravu ktoru sme potom museli zaniest doktorovi a ten podla toho vyhodnotil celu liecbu.. a co sa tyka tresneho oznamenia je to len na tebe ale ak by si mal z toho nejake nasledky tak urcite by som to riesil.-.
Ani si nemal bezat domov a stracat cas pisanim tu. 158 si mal vytocit bezprostredne po incidente. A samozrejme rychlo navstiv lekara aby si nedostal infekciu. A potom so psickom k veterinarovi. Ak dokazes to ze ta napadol co by nemal byt problem ten pes si viac nekusne a majitelka ta bude musiet tresnut po vrecku, ked nemala na lepsiu retaz alebo nahubok tak nech ti zacvaka bolestne
-
Shark NX
Addict
aughostino zasnem.
Aj z tych dementov aj z teba. Pokial by sa nejednalo o Sibirskeho Vlka, Nemeckeho Vlciaka, Pitbulla alebo ine velke plemeno s velkou silou tak by som ho pri naznaku na Utok na mojho psa skopal ze by sa mal problem vratit po svojich.
A keby skocil na mna tak by to uz rozhodne nerozchodil.
A majitelia ... Co to boli zac?? Nejaky Fetaci alebo Bezdomovci?? Lebo nechapem ako niekto moze nechat psa len tak rozbehnut po cudziom cloveku a uz duplom ked ho dohryzie tak zdrhnut.
Aj z tych dementov aj z teba. Pokial by sa nejednalo o Sibirskeho Vlka, Nemeckeho Vlciaka, Pitbulla alebo ine velke plemeno s velkou silou tak by som ho pri naznaku na Utok na mojho psa skopal ze by sa mal problem vratit po svojich.
A majitelia ... Co to boli zac?? Nejaky Fetaci alebo Bezdomovci?? Lebo nechapem ako niekto moze nechat psa len tak rozbehnut po cudziom cloveku a uz duplom ked ho dohryzie tak zdrhnut.
Moja reč. Psa sa v žiadnom prípade netreba zľaknúť (pokiaľ to nie je tupé bojové plemeno) a treba mu ukázať, kto je ten väčší a silnejší, poprípade nahlas zakričať a v najhoršom prípade aj nakopať (aj keď v tomto prípade by si nakopať zaslúžili skôr majitelia, predsa len pes je len zviera). Ukázať psovi že sa ho bojíš keď ťa napadne je to najhoršie, čo môžes spraviť.Shark NX napísal:aughostino zasnem.
A keby skocil na mna tak by to uz rozchodne nerozchodil.
No ale stalo sa, ja by som to riešil tak, že by som to šiel najskôr vydiskutovať s majiteľmi (pretože policajti dokážu byť niekedy k človeku naozaj "milí" keď ich volajú pre takéto banality). Ak by boli ochotní odčiniť to, tak všetko v poriadku, ak nie, obrátil by som sa na políciu.
asi tak nejak. omracit hafana. ale je mi luto toho jeho hafana. pol ucha je dost. mna raz kusol do clenka taky maly miesanec tak som ho hodil do plota. som neprehodil. ja mam sice zvieratka rad ale otial potialShark NX napísal:aughostino zasnem.
ono za pocitacom je kazdy hrdina, ale ubran sa pocitu strachu, ked to na teba a tvojho psa utoci - evidentne je to sproste. Tiez nenapisal ake to bolo plemeno, ale obvykle jazveciky, mopsliky, civavy, yorkshiry ci pudle neutocia, takze to kludne mohla byt doga, vlciak, doberman, rotvajler, co su sice mudre psiky, ale ked maju blbu vychovu, tak nikdy nevies. No a ked je to pitbull, co ma bojovu povahu v sebe, tak ta vychova ani nemusi byt zrovna najblbsia.
Samozrejme absolutne nevinim psa, ale jeho majitela. Je to vrchol nezodpovednosti, ignorancie, drzosti a ja neviem coho vsetkeho. Skoda, ze si nevolal policiu okamzite (pochybujem ze nemas mobil - pripadne nema niekto zo svedkov v okoli) a rovno by som si zabezpecil aj svedkov.
Dneska sa to stalo tebe a tvojmu psovi, zajtra si to moze odniest mamicka s dietatom.
Samozrejme absolutne nevinim psa, ale jeho majitela. Je to vrchol nezodpovednosti, ignorancie, drzosti a ja neviem coho vsetkeho. Skoda, ze si nevolal policiu okamzite (pochybujem ze nemas mobil - pripadne nema niekto zo svedkov v okoli) a rovno by som si zabezpecil aj svedkov.
Dneska sa to stalo tebe a tvojmu psovi, zajtra si to moze odniest mamicka s dietatom.
-
aughostino
Medium Professional
priznam sa ked sa na mna vyrutil ten pes, nebolo mi vsetko jedno, vzdy som bol v tom, ze ked sa pes snazi zautocit netreba si ho vsimat a este ked sa dvaja psi biju tak treba ustupit co najdalej, to je jedno rozkopat ho ma v tom momente nenapadlo, aj ked par poulicnych psov som uz musel ale to boli jazveciky, toto vyzeralo ako krizenec NO ale mozem sa mylit lebo my sme odjakziva mavali ovciakov a v ostatnych plemenach sa velmi nevyznam, proste ten pes bol skaredy flakaty velky a ocividne zurivy
bol som na pohotovosti a mam iba par skrabancov, moj pes je na tom horsie kvoli tomu uchu a trznym ranam, bude to vyzerat zaujimavo nechali si ho na ambulancii na pozorovanie zajtra si mam po neho prist
bol som vecer aj na policii, ale ten policajt nevyzeral velmi ochotne, asi som ho zobudil, uvidime ako sa to dalej vyvinie, uz jednu zlu skusenost s policajtami mam dufam ze toto dopadne lepsie
bol som na pohotovosti a mam iba par skrabancov, moj pes je na tom horsie kvoli tomu uchu a trznym ranam, bude to vyzerat zaujimavo nechali si ho na ambulancii na pozorovanie zajtra si mam po neho prist
bol som vecer aj na policii, ale ten policajt nevyzeral velmi ochotne, asi som ho zobudil, uvidime ako sa to dalej vyvinie, uz jednu zlu skusenost s policajtami mam dufam ze toto dopadne lepsie
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Ked mas 13 ako v pripade panka djxxx tak niekomu len tak nezavesis.Dieg0 napísal:Hej hej odpykas si.Odpyka si maximalne on.Este tomu chlapovi co ti to vravle trebalo jednu zavesit.Je to jeho chyba a este na teba utoci ako keby ko*ot ktori sposobil skodu si bol ty
Samozrejme, v povodnej situacii by som hned volal policiu, bez vycitiek, je zjavne ze sa tvoj pes predsa nedohryzol sam nie? Je jasne, ze clovek strati duchapritomnost a chladnu hlavu v situacii ako je toto, ale policiu si mohol zavolat.
Dufam, ze ti to vyjde a ti nezodpovedni ludia budu potrestani.
To by som mu vytočil 158 a podal mu telefon. Utok so psom sa môže považovať ako útok so zbraňou - rovnako ako keby ťa prešiel autom. To, že si toho psa kopol je len primeraná sebaobrana.Dj-XxX napísal:Fuu niesme bratia? toto iste minuly tyzden akurat som mal problem ja, lebo som toho psa co ma napadol kopol a spoosobil som mu zranenie. Ale som sa len branil a chlapik ze dam ta udat za tyranie zvierat w ze to si odpykam
Prvé čo by som spravil keď som videl že by za mnou bežal pes tak by som dal mojmu dole nahubok, nieje nič horšie ako sa pozerať ako tvojho psa nikto linčuje a on nič nezmôže lebo ma nahubok. Kebyže mu ho daš dole tak by to malo možno aj menšie nasledky lebo by sa ten pes možno zľakol vrčana toho tvojho, neviem ake maš plemeno ak čivavu alebo yorkshira tak prosim riadky hore ignoruj
Stalo sa mi niečo podobné ale ja mám bigla bol na voditku a začal ku nam bežať nemecky ovčiak, prve čo som spravil som sa postavil medzi mojho a toho psa, priplachtil sa tam moj pes a začali sa oňuchávať no NO začal vrčať tak som začal naňho kričať, väčšina psov sa ľudi bojí ale sú samozrejme aj výnimky ktoré boli vyšľachtené iba na jedno a to vrhnuť sa na psa a rozj*bať ho po okolí. U nás to pomohlo NO stiahol uši a pomali odchádzal, keď odchádzal ešte sa otáčal ale keď som dupol nohou tak zrýchlil krok.
Toď náš zážitok. Takýchto stretov som zažil viacero, no ako sa ku nam rozbehne nejaky pes a majitel je naokolo a vidim že ten pes nema dobre úmysli tak automaticky majiteľovi vravim nech si ho chytí lebo ako nieco spraví mojmu psovi tak toho psa zabijem a na vas podavam trestne oznamenie. Toto zaberá a mal by si vidieť ludi ktory idu najprv krokom ku svojmu psovi no keď im toto poviem tak pridaju na kroku alebo sa rozbehnú.
Ty pravdopodobne budeš dostavať injekcie proti besnote, lebo to bol neznámy pes a tak nevieš či bol očokovaný, stalo sa to mojej sestre a vlieklo sa to asi mesiac lebo tých injekcií bolo viac.
Stalo sa mi niečo podobné ale ja mám bigla bol na voditku a začal ku nam bežať nemecky ovčiak, prve čo som spravil som sa postavil medzi mojho a toho psa, priplachtil sa tam moj pes a začali sa oňuchávať no NO začal vrčať tak som začal naňho kričať, väčšina psov sa ľudi bojí ale sú samozrejme aj výnimky ktoré boli vyšľachtené iba na jedno a to vrhnuť sa na psa a rozj*bať ho po okolí. U nás to pomohlo NO stiahol uši a pomali odchádzal, keď odchádzal ešte sa otáčal ale keď som dupol nohou tak zrýchlil krok.
Toď náš zážitok. Takýchto stretov som zažil viacero, no ako sa ku nam rozbehne nejaky pes a majitel je naokolo a vidim že ten pes nema dobre úmysli tak automaticky majiteľovi vravim nech si ho chytí lebo ako nieco spraví mojmu psovi tak toho psa zabijem a na vas podavam trestne oznamenie. Toto zaberá a mal by si vidieť ludi ktory idu najprv krokom ku svojmu psovi no keď im toto poviem tak pridaju na kroku alebo sa rozbehnú.
Ty pravdopodobne budeš dostavať injekcie proti besnote, lebo to bol neznámy pes a tak nevieš či bol očokovaný, stalo sa to mojej sestre a vlieklo sa to asi mesiac lebo tých injekcií bolo viac.
-
pryja
Darca
Ja by som si teda psa len tak dokatovat nenechala. Hned by som ho brala na ruky a pokial ten druhy pes nie vychovany tak, aby vyslovene utocil na vsetko zive, tak poriadne zhuknut na neho a mal by sa zdekovat. Kopat by som nekopala, asi by ho to este viac rozzurilo a si myslim, za by bol este agresivnejsi.