vždy ma prinútiš svojimi argumentami, abych ti odpísal.
Vieš, čo. Ty jediné, čo robíš je, že disponuješ faktami a vedomostami, ktoré mi tu prezentuješ zo slovenského pohladu, ktorý ti vyhovuje a podporuje slovenskú samostatnost a správnost tohoto rozhodnutia.
-Ver mi, že aj ja možem predstavit rad argumenotv a dokazov, v ktorích boli češi na úrok slovákov ukrivdení(ako to ty vnímaš, ale dajme tomu že beriem to podla územia), kolko financií išlo z Prahy na slovensko...
Tiež argument o nerovnosti slovakov a čechov v 1. čsr je tvoja strašná nevola pochopit že v danej dobe jednoducho neexistoval slovenský národ, ale len českoslvoenský A TEDA 1! a žiadne dohody o samostatnosti a svojbytnosti slovenska neboli z politickych dovodov pripustné- teda čechoslovák na slovensku a v čechách boli ludia kde z daného hladiska boli len rozdiely ako medzi bratislavčanom a žilinčanom!=čiže rovnost. slováci neexistovali, bola to len predstava slovenských predstavitelov, ktorú presadili až v dalšej dobe!=a tiež. nestojím sám na brehu priatelu.to čo bolo nemožeš vymazat, to že tu bola spoločná federácia je neodškriepitelné=snahou vtedajšej vlády bolo obyvatelstvo medzi sebou čo najviac premiešat a dorovnat rozdiely, vytvorit čo najviac harmonický vztah - napr. aj vdaka vojne vzniklo MNOHO, a to podotýkam, MNOHO manželstiev kde narodené deti sa nemožu identifikovat ako slováci alebo češi, ale len čechoslováci, a bez spojovníka! takto ale i inými fintami sa tieto dva blizke narody, ale vlastne len jeden národ, ked si vezmeme nemecko, kde sú rozdiely medzi severom a juhom ovela výraznejšie vo všetkých oblastiach, ako medzi českom a slovenskom, preto pre cudzinocov nie sme dva ale jeden národ v dvoch štátoch

....rozdiely medzi nami vieme len my, ktorí v tom žijeme, drahý priatelu, pretože takí ako ty, ich vytvárajú a zdoraznujú, ale ved, čo. každý mame nejaký názor. TY čo prezentuješ, o rovnosti, je len toto: nie súčast jedného, ale dva rozdielne a tie potom dat na rovnakú hladinu. v čechách zastupitelia neboli výrazní takýmto oddelovaním...
- Slovesnký štát: vznikol, nie preto, že by bol kvoli nespleným podmienkam z Prahy, ale pretože nebolo iného východiska.Boli dve katastorfálne možnosti: zostat ako sl. štát, alebo zaniknút podobne ako čechy a morava. Otázne je, či bol sl. štát lepšou možnostou, ale podla mna určite nie.
-česko.-slovensko: uplna blbost, priatelu.Česká a Slovenská Federatívna Republika-ešte vacsia kravina. nič to pre štát neprináša, ani pre ego "hej slovákov". Ak je zdravý štát v určitom celku, tieto veci nezohrávajú žiadnu rolu. Rovnoprávnost spočíva v politických inštituciach= ktorými federálen zhromaždenie a SNR určite boli.
-osobne nevnímam rozdiely medzi slovákmi a čechmi. tie možu byt územné, trochu v odlišnostiach v kultúre a malé odchylky v jazykoch.
Nemožeš Prahu a čechov vnímat ako niekoho, kto sa snažil okradnút a ukrátit tvoj národ. V prvom rade ide o politiku.a tá určite nie je spravodvá ani v najmenšom-dovody, ktoré menuješ sú jednoducho zaležitostami federácií, zlozenych st. utvarov.nemecko, rakusko sa potykaju s podobnymi problemami, alerozdiel je v tom, že nemajú v politike rozdelovanie a oddelovanie sa, vytyčovanie rozdielov, hádanie sa, vymýšlanie umelých prietahov, ale zjednotenie sa a držanie pokope kvoli ekonomickym cinitelov, PROSPECHU obyvatelstva, a z tohto potom následne ku prospechu aj politickej reprezentacie( nie ako na slov. a v čechách, naprv okradnut ludí podelit si smetisko, a potom s apotýkat s problemami, ked pol krajiny hladuje).DDR a NSR sa po 1990 zjednotilo. dovodov prečo zostat oddelení mali ovela viac ako slovensko.Tam sa potýkali s vacsimi rozdielmi a vacsimi problemami. Lenže, u nás oddelenie nemalo nič s volou ludu. Vobec to čo dnes je a čo obhajuješ nie je to o slovensko chcelo, a chce, potrebuje. V tej dobe bolo potrebné rozdelit trh, rozbit čsr, takto oslabit hroziaceho rivala, poskytnut odbytištia ich tovaru, západ určite neprial ludom slobodu. Záujem im vlastný bol len v možnostiach lacného východného priestoru, nedotknutého kapializmom = naše veci sa nerozhodovali u nás.
Jednoducho je to podvod a teraz v tom žijeme.
To čo naše deti učia, tak je kaluž ozdobená kvetinami. Ja som Slovák. rozdelenie som si neprial. ty áno. Priali si slovái rozdelenie? kde je pravda?
v prvom rade ide o ludí.a nikto nič takto nezískal. Vobec.Jediné čo sa takto dokázalo, bolo že tu nikdy nebude západ. nikdy sa nestaneme kultúrnou krajinou.žial. je to tak. čo sa vybudovalo, sa tu likviduje.
-ochranca národa:doba nepraje vlastencom, takých ako ty je skutočne ako šafránu. a som zato vdačný.ludia o toto skutočne nestoja.ale tu už ide o otázku, či má politka nárok rozhodovat proti voli a blahu národa.asi má. a tým pre mna politika končí. nemám totiž rád nespravodlivost a už vobec nie štáty ktoré su na nej založené. skor ty s menšine. a ukázalo by to aj referendum. a určite aj dnes.jediné čo by sa stalo, že naše pozície by sa vymenili. inak sme si podobní. mal by si svoju inteligenciu lepšie využívat a nenechat si vtalčit a osvojit niekoho názory, ktoré vlastne ani nie sú názormi, len ospravedlnením krádeže. to je skor neodpustitelené. uvidíš, že prídeš na to, že so svojou slovenskou cestou sa dostaneš do slepej uličky.
//autoeditácia príspevku ( 15 Aug 2009, 0:54 )
ste primitívi. a just tu zostanem. dokial to sype!
//autoeditácia príspevku ( 15 Aug 2009, 0:55 )
to bolo pre tehlu a faba!