Grafické problémy s hrami na notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Grafické problémy s hrami na notebooku

Príspevok od používateľa Pilifo »

Môj problém spočíva v tom, že v niektorých hrách - napr. Age of Mythology alebo NFS MW sa mi textúry zobrazujú v čudných farbách na notebooku Lenovo R500. Grafika tam je integrovaná Intel 4500 MHD, ale myslím, že tieto hry by zvládnuť ešte v pohode mala. Nainštalovaný mám DirectX 9, takže tam by nemal byť problém. Ovládače mám najnovšie. Robilo to aj na staršej verzii.

Nevedel by ešte niekto poradiť, čo by sa dalo skúsiť?
Prílohy
AoM.JPG
NFS - MW.JPG
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

lol mne toto iste robilo ked som mal zlomeny kabel od monitora...(mam tu o tom niekde aj temu) ale na notebooku to asi tento problem nebude :D mozno ti odchadza grafika (alebo sa prehrieva ale to uz si asi kontroloval)

- zaruku uz zrejme nemas vsak ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hehe, ten notebook nemá ani 2 týždne :D Takže záruku samozrejme mám, ale fakt sa mi nezdá, že by to bolo grafikou...Teploty sú do 40 stupňov, takže tam problém nebude...
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

mohol by si skusit reinstall winu, aj ked pochybujem ze pomoze ale za skusku nic nedas :wink: alebo skus na tie hry instalnut nejake patche...

- aj novy book sa moze pokazit :wink: resp. moze byt chybny uz od vyroby a chyba sa moze prejavovat akokolvek a kedykolvek takze ak ti to zacne robit pri dalsich hrach tak necakaj a bez ho hned reklamovat :) predsa len nejde o mobil za 20eur :wink:

ps: taketo artefakty ti nespravi procak,ram,ani hdd ani nic...jednoducho tento problem (ak je HW povodu) ti spravi zrejme iba grafika alebo monitor - pri notebooku je to sice menej pravdepodobne ale predsa nie je kazdy kus dokonaly.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

a aky je to book? skus napojit do monitora ci to bude robit.
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

tomaxx_199 napísal:a aky je to book? skus napojit do monitora ci to bude robit.
povedz mi jednu vec ... si chorý alebo hlúpy alebo fakt len proste nečítaš príspevky nikoho a len spamuješ do témy prvú prkotinu čo ťa napadne, aby si mal príspevky ... ??? a samozrejme, že mu to bdue robiť, keď mu uložilo taký obrázok aj do screenshotu tak to isté dostane aj na monitore inom
sa mi textúry zobrazujú v čudných farbách na notebooku Lenovo R500.
ja tipujem, že to je zdieľaná grafika a má v BIOSe (alebo neviem kde) nastavené málo pamäte vyzdielanej z ramky a nemá teda dosť pamäte na textúry
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

tomaxx_199 napísal:a aky je to book? skus napojit do monitora ci to bude robit.
- ty zrejme niesi kompletny :wink: - http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-r500 ... 118528.htm (popripade nie si gramotny)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

ale mne sa tie hry zobrazuju dobre. mas tie hry dobre nastavene. a co tie farby vo windowse? nespadol ti niekde?

//autoeditácia príspevku ( 17 Aug 2009, 20:12 )
[quote="tomaxx_199"]prepacte ale mne sa tie obrazky zobrazuju dobre. pozri nastavenie hry. a co farby vo windowse? odkedy ti to robi? nespadol ti niekde book? moze to byt aj grafikou.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

to tomaxx: wtf ? :D niekedy mam pocit ze pises uplne mimo temy...ukludni sa,daj si kavu,cigaretku a skus tvoj predchadzajuci prispevok napisat znova :wink:

- mozno vam pride tento prispevok trosku ot ale co som si vsimol tak tomaxx niekedy napise taku nenormalnu hlupost ze ma nakoniec aj pravdu :D
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Pigesko napísal:to tomaxx: wtf ? :D niekedy mam pocit ze pises uplne mimo temy...ukludni sa,daj si kavu,cigaretku a skus tvoj predchadzajuci prispevok napisat znova :wink:

- mozno vam pride tento prispevok trosku ot ale co som si vsimol tak tomaxx niekedy napise taku nenormalnu hlupost ze ma nakoniec aj pravdu :D
ja som nevedel ze ste uz tolko rozobrali. ale ked teraz pisem tak som zabudol ze na zaciatku napisal aky je to book. oddych by pomohol. a to napojenie do monitora trochu som zabudol ale sorry za ot.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

neviem cim je to ale ja som to postrehol ze mi to robi na dead to spies na nicom inom .. a mam toshibu satellite s hd 3470 kou nechapem mozno chyba hry je to ripnuta verzia a na desktope som to neskusal este ale aj tak zaujimave ja viem je to trosku OT ale aby si vedel ze nie si jediny s bookom a tymto problemom

/ ja nemam integrovanu grafu.. a koli takej blbosti nejdem predavat aj tak na hry mam desktop ... a zatial som sa stretol len s jednou hrou co robila problem 1 z 30 co som skusal na booku
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

mozno je to len individualne z pohladu hier...zrejme nie su optimalizovane pre integrovane grafiky, ale to uz je len moj vykrik do tmy :oops: skusali ste beta ovladace ? este ten reinstall winu by som v kazdom pripade aspon skusil... :) ak nic nepomoze tak jedine booky obaja predajte a prachy pojdeme prechlastat :twisted:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No skúsim pozrieť niečo ohľadom tej zdieľanej pamäte pre grafiku, lebo tiež mi to nerobí vo všetkých hrách, ale iba v niektorých :smt104
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

ja mam tiez Book a robí mi presne to iste v niektorýh hráh mi hru nechce ani spustit preto :(

// ale napr. most wanted mi ide normalne
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

A máš tam aj rovnakú grafiku?
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

Pilifo napísal:A máš tam aj rovnakú grafiku?
Nie nie ja mám Intel media acelerator driver for mobile :roll:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No to sú ovládače na Intelácke grafiky, takže tipujem, že máš tiež túto...
Napísať odpoveď