Možno sa to niekomu bude zdať ako primitívna téma, ale naozaj s tým mám problém.
V práci mám počítač napojený na net, a sám si aktualizuje čas, nikde sa táto aktualizácia nedá vypnuť, skúšal som to už asi všade. Dá sa tam nastaviť iba časové pásmo a nič viac, mám nainštalovaný win XP s SP3.
Teraz je na počítači čas 11:16, ale v skutočnosti je 10:52, vždy keď to nastavím na správny údaj, po reštarte, alebo kedy, to nemám odsledované, čas sa zmení na zlý. ako je to možné, veď aj keď si čas aktualizuje z microsoft time servra, mal by byť dobrý, maximálne o hodinu posunnutý, ale minúty by mali isť dobre, alebo to takto nieje ?
Nastavenie času na počítači
-
Hextall
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Toto robilo predčasom aj mne a neprišiel som na to prečo. Dokonca som skúšal nainštalovať aj Atomic Clock sync, ktorý by mal automaticky každých XY minút aktualizovať čas. Ale správalo sa to tak, že keď program čas zmenil, ešte v tej sekunde čas skočil na ten, ktorý bol predtým. Skúšal som zmeniť čas aj ručne, t.j. cez možnosť "upraviť dátum a čas" a aj cez príkazový riadok príkazom time, ale ani to nepomohlo. Zmeniť čas v BIOS-e tiež nepomáhalo. Nepomohla dokonca ani výmena batérie na doske. Teraz mám nový cpu a ide to ako má. A používam presne ten istý win.