Freeride bike do 600 eur

O športe...
Filipito
Darca
Darca

Freeride bike do 600 eur

Príspevok od používateľa Filipito »

Takze bicykel uz mam schvaleny a teraz si uz len vybrat ten spravny kusok :) . doteraz som jazdil na bmx-ach. ale chcem prejst na freeride (napriklad ctm raptor) ktory konkretny bicykel by ste poradili? najlepsie z vlastnej skusenosti.
dakujem
//a este som zabudol, nebudeto investicia na jeden rok, tak aby ten bicykel aj nieco vydrzal
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Filipito
Darca
Darca

tak zmena cenovej relacie, iba do 600 eur
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

SPecialized Big hit?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ja ti mozem odporucit GT Chucker http://velosprint.sk/shop/index.php?mai ... ts_id=9367 mam s nim velmi dobre skusenosti fakt velmi dobry a kvalitny bike mam na nom uz aj dost najazdene.. maju ho kamosi a tiez sa nan nikdy nestazovali takze vrelo oporucam takze spokojnost dost velka.. pripadne tento: http://velosprint.sk/shop/index.php?mai ... ts_id=9369 ..
Filipito
Darca
Darca

takze ten gt chucker ma aj hydraulicke brzdy?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal:takze ten gt chucker ma aj hydraulicke brzdy?
ano ma.. par krat sa mi uz podarilo preletet :D..
Filipito
Darca
Darca

:D
mohol by mi niekto vysvetlit princip tych hydraulickych brzd ? neako som to v googli nemohol najst :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal::D
mohol by mi niekto vysvetlit princip tych hydraulickych brzd ? neako som to v googli nemohol najst :)
Kotucove brzdy: sa skladaju s kotuca ktory vlastne chodi v nabojoch teda brzdove dosticky.. a tieto brzdove dosticky sa vlastne pritlacaju o tento kotuc.. rozdiel je v tom ze tieto brzdy tahas s lankom.. proste ako klasicke V brzdy len su na inom principe a su ucinejsie ako obicajne brzdy lebo ti brzdia aj ked ides po vode, blate a neviem po com vsetkom..

Hydraulicke brzdy: takze od kotucoviek sa lisia hlavne tym ze nemaju ocelove lanko ale kvapalinu (taku aka sa dava do aut) je to hydraulicky system nieco podobne ako u aut.. vlasne v brzdovych pakach mas ovladaci valec a tak isto cinne valce mas umiestene na celustiach brzd.. proste ako ty stlacis brzdy tak tie pisty sa stlacia a kvapalina tlaci na pistiky ktore su na celustiach brzd a tie tlacia na brzdovy kotuc.. takze tieto brzdy su fakt dobre a kvalitne..

Dufam ze si ma pochopil.. inak to vysvetlit neviem :D..
Filipito
Darca
Darca

aha, cize tam je taky isty princip ako u aut. a este by ma zaujimalo co na tom chuckery jazdis :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

skus pohladat nejaku slusne ohadzanu bazarovu caprnku, napriklad nieco s mz z1, k tomu napr. hayes hfx9/AJ3-5-7 a nejake pevnejsie kolesa.. urcite lepsie ako raptor s XCR-kou (ci uz durolux po novom?)
hlavne sa nesplas pri kupe
Filipito
Darca
Darca

nie neplasim sa a preto sa chcem poradit :wink:
kedze ojazdeny bike velmi nechcem , tak skor mi pripada do uvahy ten gt chucker 1.0 , dnes som so suffelom pokecal a zda sa ze ten chucker je premna ako stvoreny , zvldne aj miernejsi teren (polna cesta, nie downhill). chcel by som nanho pocut viac raeakcii a podobne :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Inak na normálne cesty nie je ten Chucker najvhodnejší. Poznám týpka, ktorý ho mal a príliš komfortne sa mu teda nejazdilo, keď sa išiel so mnou a s kamošmi bicyklovať, keďže sme išli väčšinou po ceste. Takže podľa mňa je určený takmer výlučne iba na downhill a iné srandičky, ale nie na dlhšiu jazdu na cestách a ani poliach :)
smejo
Addict
Addict

na miernejsi teren by som sa uberal inym smerom ako chucker, ci raptor

jedna vec je co sa ti paci a co je in, druha je realita.. neviem, ci chces bike skor na pozovanie, alebo aj na jazdenie, no pokial planujes jazdit mierny teren a polne cesty, tak na to su ine bicykle - mensi sloping a zdvih 110-130 bohate staci

skus pozriet nejake mongoose amasa ( napr. http://velosprint.sk/shop/index.php?mai ... ts_id=9563 ), pripadne nieco ine na ten styl (klasicke XC sa ti asi velmi pozdavat nebude) a pokial by si v tej cene nasiel nieco s torou, tak to by bol uplny ideal (co ale neviem, ci sa ti podari)
Filipito
Darca
Darca

takze prechadzam z bmx.
potrebujem neaky bike na neake tie skoky (bunny), manual a podobne.
+ k tomu aj mierny teren (kazdy den cca takych 20 minut) :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Pilifo - no neviem ale ja s kamosmi sa nemozeme stazovat.. chodime aj po cestach a aj 5km v kuse a v pohode nestazujeme si.. da sa to aj na ceste..

smejo - no neviem preco by sa mal uberat inym smerom.. kamos na tom jazdil downhill a v pohode mu stacil a nerosipal sa...

je pravda ze ten bike je dobry aj do terenu.. ale podla mna je velmi dobry aj na normalne cesty a aj na kopce a atd.. a na manual, bunny hop a podobne veci je uplne idealny.. ako stvoreny..
saldir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa saldir »

takze ja by som ti odporucil scott voltage , alebo http://velosprint.sk/shop/index.php?mai ... ts_id=9597
alebo Specialized P1 :) tie su podla mna naj :)
smejo
Addict
Addict

Suffel - preco? pretoze vozeniu sa po polnych cestach a lesnych chodnickoch sa nehovori FREERIDE, ale CROSS COUNTRY, kde sa pouziva aj ina geometria.. a mozno by si sa cudoval, ale aj pri tomto style sa vyuziva bunny

to je to, ked si vacsina pletie pojmy a dojmy (by som chcel seriozne vidiet ten kamosom DH... ono to v preklade sice znamena, ze z kopca, no v cyklosvete jazda dole kopcom nie ja automaticky DH)

este jeden vseobecne znamy fakt: 98% cakajucich na obciansky, ktori si kupia raptora, si ho nekupuju s umyslom seriozneho jazdenia, ale tzv. pozingu (pristavi bike pred panelak k partii na lavicke, prevezie sa s opicou a integralou po hlavnej, a tak podobne)

z tychto dovodov som mu (z mojho pohladu rozumne) poradil alternativu - nemusi to byt hned nejaka zavodna XC raketa, ale nejaky pohodovy "AM" (nie je to cistokrvne AM-ko), ktory je univerzalnejsi a povedal by som, ze aj taky rozumny kompromis (nieco troska vyssie s mensim slopingom)... je to vsak len moj subjektivny nazor a ajtak nepredpokladam, ze by som nim niekoho ovplyvnil :)

saldir - spesla p. series do 600 e? a vobec, dirtovu P.1 na "FR" ?? .. este horsie ako raptor/chucker (nemyslim kvalitativnu stranku)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

smejo - mi sme sa trocha nepochopili.. ja v mojom prispevku som pisal o tom ze ked kupi chuckera tak ze sa nerosipe aj keby sem tam zajazdil na nom downhil.. proste tym som chcel povedat ze tym chuckerom nic nepokazi.. viem ze ten bike nieje stavany na downhil ale to bolo len prirovnanie ze ten bajk zvladne aj nieco take..

dolu kopcom to nebolo.. teda da sa povedat ze aj bolo ale bolo to v leste a boli tam kamene a skoky a atd..

o tom pozingu s tebou suhlasim.. poznam xxx ludi co maju len kvoli tomu taky a taky bajk.. ale ja osobne som nazoru ze ked bajk tak aby bol kvalitny aby nieco vydrzal a aby som mohol na nom jazdit ked potrebujem.. "machrovanie (pozovanie)" tak toto so mnou moc nejde do kopy ja mam bajk na to aby som na nom jazdil keby som nechcel na nom jazdit tak kaslem na bajk a kupim si motorku alebo nieco ine.. takze urcite som neni s tych co maju bajk na machrovanie..
Filipito
Darca
Darca

no takze uz som sa dohodol tuna v jednom shope, ale pridu az okolo 17.septembra.

co sa tika toho pozingu tak nato ja niesom, na bicykli nieco viem , a chcem to dotahovat, aby to bolo lepsie a lepsie :) ,a co som spominal ten mierny teren tak to je vist si na 2-3 niekde do kopcov, ziadne kopce ale relaxacna jazda , hudba na usiach, fotak v batohu a tak :) .
dufam ze ten chucker mi dlho vydrzi :D
Napísať odpoveď