u mna to je Vicente del Bosque, aj ked priznam sa uz dlhsie dobu ho nesledujem, ale ked viedol real '99-'03 spravil tam vela dobrej roboty a akoze dost ma nasralo ked s nim real nepredlzil kontrakt...
b0t~ napísal:u mna to je Vicente del Bosque, aj ked priznam sa uz dlhsie dobu ho nesledujem, ale ked viedol real '99-'03 spravil tam vela dobrej roboty a akoze dost ma nasralo ked s nim real nepredlzil kontrakt...
Svätá pravda, jeho a Makeleleho odchodom sa skončila jedna krásna etapa v histórii Realu Madrid. Ale ďalej som ho nejak extra nesledoval..
Martin O'Neill (za výbornú robotu v Celticu a Aston Ville), Guus Hiddink (viď prvý príspevok), Pep Guardiola (viď Stoffov príspevok v inej téme) a Arsené Wenger (za vynikajúcu prácu s mládežou a Unbeaten Season <3).
Na Slovensku máme 2 super trénerov, ktorých si ani nevážime - Kozák a Weiss forever! to čo dokázali vo svojej kariére a čo urobili pre slovenský futbal zato im patrí veľká vďaka!
Z tých svetových jednoznačne duo Ferguson- Hiddink - najsympatickejší ale jednoznačne Pep s tým, že on je podľa mňa tréner budúcnosti
Hodnotit trenera, ktoreho nikto z nas nepozna a nepozna ani jeho metody trenovania, navyse ani nemal moznost vyskusat ako trenuje je zbytocne. Len sa ukazuje kolko "expertov" na Slovensku mame, ked dokazu takto hodnotit. Vsetko je to najma o hracoch, aj ked je pravda, ze niekedy vhodna taktika ci ine pokyny su velmi uzitocne, ale aby som mohol zhodnotit trenera len na zaklade toho, ze vyhral Ligu majstrov alebo Slovensky pohar, tak to je moc, pretoze to podla mna nejde.
hodnotit takto trenerov sa zrejme neda. Pozrime sa na situaciu v Anglicku, kde trener vacsinou plni ulohu manazera a sam si vybera hracov, ktori budu kupeni a pod. Napriklad prave vdaka tomuto by som vyborne hodnotil sira Alexa, ktory ma az na par vynimiek dobry cuch na vyber hracov..., navyse aj z hracov, ktori su na tamojsie pomery priemerni, dokaze vyzmykat maximum, niekedy mam pocit, ze snad aj viac. Teda bude zrejme aj skvely psycholog.
Takisto vyborny cuch na mladych hracov ma Wenger, ktory bol k tomu donuteny financnou situaciou v Arsenali, ktory svojho casu staval stadion a peniaze neboli... Otazne uz je len to, ci sa podari kader udrzat. Napriklad toto prestupove obdobie uz ale vraj Arsenal peniaze mal, no Wenger prakticky ziadny velky nakup nespravil..., asi uz to bude filozofia Wengera po tych rokoch bez penazi... Takisto ani Fergie nevyhodi prehnane peniaze za hraca, aj ked tieto prostriedky ma k dispozicii. Tieto zasady sa mi pacia.
Na druhej strane su treneri, ktori dostanu k dispozicii kader a musia z neho vyzmykat maximum. V tomto vynika predovsetkym Hiddink, ktory ako trener na reprezentacnej urovni zrejme nema konkurenciu..., doteraz s kazdym timom postupil na zaverecny sampionat a to uz trenoval kdejaku cvargu.
U nas na Slovensku je situacia taka, ze treneri maju trenovat druzstvo a nekecat manazmentu do nakupov. Tuto filozofiu vobec nechapem, staci sa pozriet na Zilinu. Dlhodobu patri k spicke v nasej lige, ale az na Oravca teraz, prakticky nikdy nesiahli po zrelom hracovi, ktory by sa pasoval timu do koncepcie. Niektore prestupy neznamych hracov sa sice vydarili, odpad hracov je ale prilis velky. Keby o prestupoch mal rozhodovat trener, vyberie si do kadra hraca, ktory mu tam koncepcne pasuje. V tomto by sa mala dat trenerom volna ruka, imho.
johny_sk napísal:hodnotit takto trenerov sa zrejme neda. Pozrime sa na situaciu v Anglicku, kde trener vacsinou plni ulohu manazera a sam si vybera hracov, ktori budu kupeni a pod. Napriklad prave vdaka tomuto by som vyborne hodnotil sira Alexa, ktory ma az na par vynimiek dobry cuch na vyber hracov..., navyse aj z hracov, ktori su na tamojsie pomery priemerni, dokaze vyzmykat maximum, niekedy mam pocit, ze snad aj viac. Teda bude zrejme aj skvely psycholog.
Takisto vyborny cuch na mladych hracov ma Wenger, ktory bol k tomu donuteny financnou situaciou v Arsenali, ktory svojho casu staval stadion a peniaze neboli... Otazne uz je len to, ci sa podari kader udrzat. Napriklad toto prestupove obdobie uz ale vraj Arsenal peniaze mal, no Wenger prakticky ziadny velky nakup nespravil..., asi uz to bude filozofia Wengera po tych rokoch bez penazi... Takisto ani Fergie nevyhodi prehnane peniaze za hraca, aj ked tieto prostriedky ma k dispozicii. Tieto zasady sa mi pacia.
Na druhej strane su treneri, ktori dostanu k dispozicii kader a musia z neho vyzmykat maximum. V tomto vynika predovsetkym Hiddink, ktory ako trener na reprezentacnej urovni zrejme nema konkurenciu..., doteraz s kazdym timom postupil na zaverecny sampionat a to uz trenoval kdejaku cvargu.
U nas na Slovensku je situacia taka, ze treneri maju trenovat druzstvo a nekecat manazmentu do nakupov. Tuto filozofiu vobec nechapem, staci sa pozriet na Zilinu. Dlhodobu patri k spicke v nasej lige, ale az na Oravca teraz, prakticky nikdy nesiahli po zrelom hracovi, ktory by sa pasoval timu do koncepcie. Niektore prestupy neznamych hracov sa sice vydarili, odpad hracov je ale prilis velky. Keby o prestupoch mal rozhodovat trener, vyberie si do kadra hraca, ktory mu tam koncepcne pasuje. V tomto by sa mala dat trenerom volna ruka, imho.
nie je to len v pl - vo väčšine európsykch veľkoklubov majú pri prestupoch hlavné slovo tréneri
Ferguson a Mourinho dokopy. Ale nepovedal by som, ze je najlepsi, ale uz dlho drzi Arsenal vo vrchnej casti tabulky tj. do 4 miesta + vie dobre vychovavat mladych hracov, kupi za nizku sumu a neskor preda za vela.Len tak dalej Wenger.Nie ako Pellegrini ktory uz nakupil "vychovane hviezdy".