wifi 802.11n
-
-MANeKEN-
Medium Expert
wifi 802.11n
Zdravim
Taka banalitka... Kebyze chcem pouzivat tento wifi protokol (koli vyssim prenosovym rychlostiam) potrebujem novu sietovu kartu alebo by to spravil njaky ovladac? Momentalne v nastaveniach siet. karty tento protokol nenajdem. Dakujem
Taka banalitka... Kebyze chcem pouzivat tento wifi protokol (koli vyssim prenosovym rychlostiam) potrebujem novu sietovu kartu alebo by to spravil njaky ovladac? Momentalne v nastaveniach siet. karty tento protokol nenajdem. Dakujem
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
-MANeKEN-
Medium Expert
no to mi je jasne ze to musi aj AP podporovat ved preto sa pytam lebo idem take zariadenie coskoro kupovat
a take dvojpasmove co podporuju 5Ghz pasmo su dosti drahe...
nevadi ostanem asi pri standarde 802.11 g pretoze v notasi sa sietofka bude vymienat tazko 
edit: Btw ked sme pri tom vedeli by ste mi poradit njake spolahlive wifi zariadenie v slusnom pomere cena / vykon ? Totiz potrebujem to na intrak kedze sme studaci vycurani a nechce sa nam vsetkym platit za net
bude to pre tri pri sebe susediace izby a asi tak pre 4-6ludi...
edit: Btw ked sme pri tom vedeli by ste mi poradit njake spolahlive wifi zariadenie v slusnom pomere cena / vykon ? Totiz potrebujem to na intrak kedze sme studaci vycurani a nechce sa nam vsetkym platit za net
-
-MANeKEN-
Medium Expert
okej. a este posledna otazka co sa tohto tyka. Chcel by som zobrat router s lan switchom na 4 kompy plus wifi . Taketo routre co som na alze pozeral maju WAN vstup a 4 lan vystupy. Mozem takyto router pouzit aj ked na intrakoch je klasicka lan siet? Minuly rok som tam skusal njako nahodit starsi Vigor ADSL router a ten mi tam nebehal prave preto ze to je adsl router
nebudem mat s takymito routrami problem na intrakovej LAN sieti?
-
Andrew007
Guru wannabe
Nie nebudes mat problem kedze ADSL router pouziva tzv prihl. meno a heslo a na jednoduchom routri nastavis len mod. Pre teba bude najlachsie nastavit router aby bral IP adresu automaticky a dalej len nastavit wifi pre bezdrotove spoje, ak chces mozem ti odporucit najlepsie modely v pomere cene/vykon.-MANeKEN- napísal:okej. a este posledna otazka co sa tohto tyka. Chcel by som zobrat router s lan switchom na 4 kompy plus wifi . Taketo routre co som na alze pozeral maju WAN vstup a 4 lan vystupy. Mozem takyto router pouzit aj ked na intrakoch je klasicka lan siet? Minuly rok som tam skusal njako nahodit starsi Vigor ADSL router a ten mi tam nebehal prave preto ze to je adsl routernebudem mat s takymito routrami problem na intrakovej LAN sieti?
-
Andrew007
Guru wannabe
Nech sa paci
Osobne by som zobral Asusko, presne tento typ:
ASUS WL-520gU
http://www.alza.sk/asus-wl-520gu-wifi-d79837.htm
alebo Ovislink
AirLive WLA-5200AP
http://www.alza.sk/ovislink-airlive-wla ... d82117.htm
Je to len na teba, Asus mozes pouzivat ako ftp server pre subory ked napr. so spolubyvajucimy by si chcel nieco zdielat, vtom pripade si to mozu prekopirovat aj ostatny.

Osobne by som zobral Asusko, presne tento typ:
ASUS WL-520gU
http://www.alza.sk/asus-wl-520gu-wifi-d79837.htm
alebo Ovislink
AirLive WLA-5200AP
http://www.alza.sk/ovislink-airlive-wla ... d82117.htm
Je to len na teba, Asus mozes pouzivat ako ftp server pre subory ked napr. so spolubyvajucimy by si chcel nieco zdielat, vtom pripade si to mozu prekopirovat aj ostatny.
-
hojko
Site Admin
Andrew007: Asus ma 4MB flash pamat, 16MB RAM a 200MHz procesor. Ovislink 5200 je sice zase aj pre 2,4 + 5Ghz pasmo, ale je slabsi ako jeho "predchodca" s oznacenim WLA-5000AP. Tento 5200 ma v sebe Realtek chipset, ktory je sice otvoreny, ale OpenWRT ho zrejme zatial este nepodporuje. 5000 bol zase na Atherose postaveny s 32MB RAM, ale OpenWRT tam bezi krasne, cele zariadenie je vykonnejsie, ale ponuka len tri mody (oproti siestim) a je urceny skor na stavanie spoja ako na bezne pouzitie APcka. Ak by si chcel 5200 pouzit pri 5GHz, tak cakaj nizsi vykon (17dB). Za povsimnutie stoji tiez o nieco drahsi ASUS WL-500g Premium v2, ktory ma 8MB flash pamat, 32MB RAM a 240MHz procesor. Umoznuje tiez pripojenie disku cez USB, ktory je mozne vyuzit ako FTP server, dokaze streamovat video atd...
Ak by som to mal zhrnut, prakticky mas asi jedno co kupis, ak sa rohodnes pre OpenWRT firmware, tak by mal ist do vsetkych spomenutych zariadeni (otazny je este WLA-5200AP), pretoze s OpenWRT firmware dokazes z tychto zariadeni spravit uplne inu masinu. Co kupis, tak kupis dobre, kupou by si nemal nic pokazit.
Ak by som to mal zhrnut, prakticky mas asi jedno co kupis, ak sa rohodnes pre OpenWRT firmware, tak by mal ist do vsetkych spomenutych zariadeni (otazny je este WLA-5200AP), pretoze s OpenWRT firmware dokazes z tychto zariadeni spravit uplne inu masinu. Co kupis, tak kupis dobre, kupou by si nemal nic pokazit.