No niektoré zo spomínaných vecí aj mne vadili. Napr. tie ofsajdy, kt. sa tam naozaj občas pískajú trochu divne. Taktiež to, že proti slabšiemu súperovi je vyhrať o dosť ťažšie, než proti silnému. Absencia normálneho manažér módu (žiadne začínanie v druhej lige s mužstvami z 10-tich krajín sveta) ktorý by som privítal omnoho radšej, ako Staň sa legendou. Autové vhadzovania, kde nemôžem pristúpiť až k hráčom, a občasné zvláštne pohyby hráčov (dám nahrávku do behu, lopta sa kotúľa a hráč k nej "šprintuje" tempom lážo-plážo, skutočný šprint nasadí, až keď sa lopta dokotúľa k nemu).
Ďalej mi vadia aj príliš presné prihrávky a centre ale najmä neustále blokovanie striel. 8/10 striel, kt. vyšlem na bránu a stojí predo mou nejaký hráč sú zblokované. Je jasné, že strely sa blokujú aj v reály ale ani zďaleka nie toľko. Takisto hráč, kt. strelu zblokuje a schytá bombu sa chová, akoby ho zasiahola igelitová lopta strelená malým dieťaťom. Ani ho nehne.
To už som sa asi príliš rozpísal

No musím dodať, že aj napriek tomuto všetkému PES stále ďaleko predčí sériu FIFA, kt. všetky chyby by som nevypísal ani za deň.
Ak sa KONAMI podarí aspoň 1/3 z týchto chýb odstrániť v PES 2010, bude to veľký úspech.

Teším sa teda na to.