Stisenie HDD v DVR rekorderi

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Stisenie HDD v DVR rekorderi

Príspevok od používateľa viper1993 »

Zdravim,
vo vacsine tem o stiseni HDD sa pise len o HDD v PC. Ja mam DVR rekorder ku ktoremu mam pripojene bezpecnostne kamery. V DVR je HDD ktory by som potreboval stisit kedze DVR musi byt v tej izbe v ktorej spavam a musi byt zapnute 24/7. Takze moja otazka znie: Je nejako mozne stisit tento HDD? Podomacky alebo nieco kupit? V DVR nieje ziadny ventilator ani chladenie, HDD ma pri zavretom kryte teplotu okolo 49C.

HDD tam nie je nijako prichyteny, len polozeny (vid. priloha), a myslim ze vela moznosti ako ho prichytit nie je.

Napadlo ma ze hlucnost by sa mozno znizila tym keby ho oddelim od toho plechu tak som ho postavil na 4 molitanove nozicky (vid. priloha) ale nezaznamenal som takmer ziadnu zmenu.

HDD je cisto novy, znacka Western Digital, kapacita 500GB.

Takze uvitam vsetky napady ako by sa dala eliminovat tato hlucnost.

Dik za rady :wink:
Prílohy
bez HDD
bez HDD
na nozickach 2
na nozickach 2
na nozickach 1
na nozickach 1
polozeny HDD
polozeny HDD
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

ja si myslím, že ak ťa trápi tá teplota, tak môžeš narezať alebo rovno aj odrezať to voľné sata napájanie a lupnúť tam nejaký vetrák v pohode a disk neviem či myslíš hlučnosť spôsobenú vibráciami alebo samotným diskom, ale tak ak máš ešte viac toho z čoho sú "nožičky" pre disk, tak ho môžeš celý dať do toho v podstate, asi to až tak nepomôže, ale tak no ... však sa dajú zohnať kadejaké zvukové izolátory, môžeš to celé do nejakého korku dať, to je dosť ddobrý izolátor, aleeebo ti zaručím, že keď cez to prehodíš vankúš a nejak to prelepíš, tak to určite počuť nebudeš, dobre viem aké je keď niekto kričí z plnej sily do vankúša alebo čo a nie je nič počuť takmer ... len by som si celý ten plošák prekryl niečím pre istotu nech tam ten vankúš do toho nejde aj keď je to nevodič, ak by bola iskra alebo čo tak nech to tam nevzbĺkne

edit\\ najlepšie si myslím, že by bolo nejaký priestor nad diskom, niečo ako krabička bez jednej strany alebo čo, v nej by bol ten ventilátor, ktorý by naň fúkal, proste niečo kde by bol, aby ho nebrzdil vankúš, a aby si to mohol pripevniť na disk nejak už ... a potom cez to celé vankúš prípadne to obaliť do dvoch vankúšov a zlepiť dokopy napevno, aby len tak tak vonku išili káble ... prehrievať by sa to až tak nemalo, možno sa to teplo odvedie aj do vankúšov a vetrák aj tie trochu uchladí záležiac podľa toho ako to poriešiš ... ja to vidím takto, žiadne príliš invazívne riešenie ako nejaká pena alebo čo, akurát, že ten molex si budeš musieť narezať
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No ono to asi ani niesu vibracie ale asi ten zvuk disku kedze HDD pracuje nonstop tak aj nonstop vydava ten zvuk, teraz cez den to pocut nie je, iba keby dam ucho k tomu ale v noci ked je vsade ticho tak to je pocut pomerne dost. To z coho su nozicky tak to je tepelna izolacia na potrubia cize do toho keby to komplet zabalim tak by sa mi chudak HDD asi uvaril. Vankus tam urcite nenapcham kedze tam tolko miesta nie je, este ma napadlo to zabalit do nejakej latky alebo do coho ale aj to neviem ako by to bolo s teplotou potom.
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ahá no hej, ale tak vankúš by nemusel byť veľký, nie obrovský na akom spí človek, oni predávajú aj menšie samozrejme ... látka ti nepomôže, ono pekný nevodič zvuku je v podstate asi každá pena okrem peny do kúpeľa, ale ja to vidím fakt na vanúš, poriadne natesno to prelepiť páskou, nejak tam k tomu zabezpečiť ten ventilátor ak tak a zavrieť to a užívať si ticho :) ... nič iné ma takto nenapadá narýchlo už

edit\\ jedine, že by si vo vnútri len dorobil ventilátor a celý box by si potom prerkyl vankúšom a veľkým už ale ... ale to by bolo moc nepraktické a divne vyzerajúce, ale ten vankúš utlmí fakt asi všetko
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no idem skusit nieco pohladat do coho to zabalim a uvidim o kolko pojde teplota hore, ale ono je tam fakt malo miesta cize nic velke tam nenapcham, na vysku to moze mat nejakych 7cm
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

tak skús ponožky ... také najhrubšie aké nájdeš, zopár ich okolo disku obaľ a prelep nech opäť opakujem trčia iba káble a uvidíš či to pomôže nejak
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jj skusil som, do jednej ponozky som vopchal HDD a dalsimi tromi som ho obalil, no neviem nezda sa mi ze by to bolo pocut menej, mozno este pridam ponozky a uvidim v noci, este odsledujem teplotu ci nepojde nejako rapidne hore

//autoeditácia príspevku ( 30 Aug 2009, 19:55 )
tak po hodine v ponozke je teplota hdd 52C, to je na 500GB este dobre nie?
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

môže byť, ja mám svoje chladené poriadne tak mne je všetko vysoká teplota ... hlavne, aby ti to nehučalo
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no ci huci uvidim az ked bude vsetko spat :) , ale neviem, zda sa mi ze tam nepocujem velku zmenu

//autoeditácia príspevku ( 30 Aug 2009, 21:04 )
Tak som to teraz skusil prikryt vacsim vankusom cely ten box, pravdu povediac je to teraz tichucke :) akurat to vyzera dost blbo a teplota pomaly stupa :?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Teplota 52 °C je na HDD už dosť vysoká. Pracoval vtedy HDD alebo bol len spustený?
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

tak teraz je az 61C, HDD pracuje stale kedze video sa nahrava nonstop

co by si radil na stisenie?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Určite by som nedával nejaké kktiny na neho, aby sa zbytočne nezohrieval. 61 °C je už veľmi vysoká teplota na HDD. Dal by som dal do niečoho takého http://www.alza.sk/pasivni-antivibracni ... d84545.htm
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

a co tak pichnut to do kompu, nastavit acoustic management na silence a vlozit spat do rekordera? nepomohlo by? (mozno je to blbost, neviem ... )
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

jaj viem co ma namysli to preto lebo vkuse zapisuje a robi chrrr odporucam asi iny HDD nejaky Hitachi tie su tiche ja mam stary shit 160GB a pocujem iba vetraky :D HDD je tichy kamos ma tiez HDD a ten ked zacne zapisovat ten teda robi chrr to uz je trochu OT aky robi zvuk ten HDD chrr alebo jak sa toci ten motorcek
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no novy hdd urcite kupovat nebudem kedze tento 500GB som kupil v ten den ako som zalozil tuto temu
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Alebo skus si spravit taku polistyrenovu krabicu ktora bude mat otvor. Acelu tu krabicu nasadis na na ten dvd rekorder vzdy v noci. Polistyren je kvalitny material na pohltenie hluku.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

viper1993 napísal:no novy hdd urcite kupovat nebudem kedze tento 500GB som kupil v ten den ako som zalozil tuto temu
To znamena ze si kupil novy 500 GB disk a dal si ho do DVD rekordera namiesto stareho?
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ziadny stary HDD tam nebol, ja som kupil tento novy a dal ho tam
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

ak nepotrebujes na rano budik tak stacia stuple do usi
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

viper, neskusal si to co som ti pisal? mne to doma dost pomohlo s hlucnym diskom :)
Napísať odpoveď