tazko povedat, moze to byt iba podvrtnute, staci iba 2-3krat denne natierat octanom hlinitym (octanova mast-volne dostupna v lekarni), obviazat elastickym obvazom a nechat nohu v klude, po 2 dnoch, podla toho ako sa budes citit, nechavat nohu na noc odviazanu aby mohla "dychat", ak by sa stav zhorsil (tj. horucky, mokvanie a pod.) treba s tym ist bezpodmienecne k doktorovi
//edit: az teraz som si vsimol ze tam mas podliatiny, v ziadnom pripade si tam nedavaj studeny obklad, to by tie podliatiny mohlo este zhorsit
to je neprijemne, hybaj k lekarovi aby ti predpisal tabletky a nejaky ten krem, mne osobne to trvalo tyzden, kym som sa dostal spat do stavu, ze viem chodit
aughostino napísal:Gangy, fastum gel jej nepomoze, ten je iba na bolest a zapal
Fastum gel: Lokálna liečba muskulárnej a osteoartikulárnej bolesti reumatického a traumatického pôvodu: traumatické poškodenia, vykĺbenia, natiahnutia, bolesti chrbtice.... Ja by som poradil dat chodidlo aspon na uroven hlavy a davaj si studene obklady, samozrejme spominany Fastum, veral alebo octan + elasticky obvaz
aughostino napísal:Gangy, fastum gel jej nepomoze, ten je iba na bolest a zapal
Ja som sa s tým akurát všera natieral ( bolel ma chrbát) a dnes som ako rybička.
K členku - myslím, že ho treba nechať v pokoji obviazaný nepreťažovať, natrieť octom proti opuchom, ak sa to nezlepší tak skočiť za lekárom.
Volakedy som este sporotoval a tiez sa mi take nieco stalo ze som si strasne moc zvrtol clenok. Prv som myslel ze zlomena noha lebo to strasne prasklo ked som dopadol. V ten den som este po vlastnych prisiel domov. Teniska mi to drzala este ako tak po kope. Ked som prisiel domov tak mi noha celkom dost opuchla a rano som uz nechodil. U doktora som stym nebol, bolo mi jasne ze mam natiahnute vazivo. Asi dva tyzdne som stravil na barlach. Natieral som si to mastami. A potom som to pomaly zacal rozhybavat. Dnes uz som vsak ok. Ale taketo zranenie moze mat aj trvale nasledky. Clenok moze stratit svoju pruznost a odolnost. Jedna moja znama si takto vyvrtla clenok tiez a dodnes stym ma problem.
Si pis, ze s tym budes mat problem aj po nejakom dolieceni....ja som si prvykrat vyvrtol pravy clanok este na zakladnej skole a od vtedy s nim mam problem...je taky 'volnejsi' viac nachylny, ked slpanem blbo...obcas aj boli atd.
nie nie v pohode :DDDD potom ak ta bude boliet tak sa nestazuj !! jasne ze to bude mat nejake nasledky,odporucam viacej oddychovat ako tancovat a samozrejme davaj pozor lebo teraz bude este viacej nachylny na to aby sa ti vyvrtol znova alebo rob ako sama uznas za vhodne
No tak dnes sa mi pri basketbale tiež podarilo si vyvrtnúť členok, myslím, že mi v ňom aj ruplo. Opuchla mi vonkajšia časť. Dá sa na liečenie na noc nájsť niečo aj v "intrákových" podmienkach? Nemám žiadny Fastum gel, zajtra ho skočím kúpiť. Chcel by som sa o ten členok čo najlepšie postarať, aby som sa mohol vrátiť do zápasovej formy čo najskôr. Pozajtra s tým asi skočím k lekárovi, ak sa to nejakým zázrakom nezlepší. Takže nejaké rady - iba studené obklady?