Zdravim, potreboval by som poradit, aku grafiku kupit za 100 € (+/- 10 €) a kde. Doteraz som mal GeForce 8500GT (GV-NX85T512HP), 512 MB DDR2, pasivny chladic, ze vraj TurboForce edition od Gigabyte (kupovana pred rokom za 1 350,- Sk) a chcel by som zostat u Nvidie, najlepsie Asus s aktivnym chladenim (alebo kombinacia).
Ano ta GTS250 je o dost lepsia ako 9600GT.
Lepsie je ked ma grafika vyssie takty (vecsinov ked ma VGA navysene takty tak ma aj lepsi chladic...). Velkost ram na vga zalezi len na rozliseni monitora. Cize ked ty napriklad hras na rozliseni 1650x1050 tak rozdiel medzi 1gb a 512mb verziou je mozno 2% aj to som asi prehnal.
nebola by lepsia resp. vykonnostne lepsai volba podla vas HD4850 ?
aj ked ja sam tiez ATI nemusm ale zda sa mi ze by HD4850 mohla byt silnejsai ako GTS250
Nie HD4850 je cca tak isto vykonna ako GTS250. Bral by som radsej GTS250 uz len kôli podpore physx. Ale HD4850 nie je tiez na zahodenie ja ju mam a som pomerne spokojny, aj ked uz s niektorymi hrami ma aj ona problemy, ale to uz je aj mojim dost starym CPU...
4850/250 su vykonovo na tom rovnako
neviem preco sa ludia ohanaju stale physix, po prichode DX11 je dost mozne ze sa uplne vytrati vdaka Compute shaderom, a dnes kde vyuzijes physix? ktora hra ma physix a pritom stoji za ten straveny cas?