Ploštice?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Ploštice?

Príspevok od používateľa Dunlop »

Dva týždne dozadu som si prerábal izbu... Vyhodil som stary nabytok, stary koberec, kupil plavajucu podlahu a novy nabytok... Asi pred týždnom si si spod jednej časti plavajucej podlahy všimol čudné zvuky, akoby niečo hrýzlo do podkladovej peny pod plávajúcou. Niekedy je ticho, niekedy dosť intenzívne "chrumkanie". Doteraz som si myslel že to tá pena nejak "pracuje", ale keďže som pár minút dozadu zbadal ako rovno predomnou na stole potme prebehol hmyz, podobajúci sa klieštarovi... vživote som taký hmyz nevidel, a to byvam na dedine v rodinnom byte (čiže som za svoj život už videl kadečo :lol: ).
Obavam sa že to bola ploštica, no neviem si vysvetliť ako sa sem dostali. Alebo to môže byť niečo iné? Akoproti nim bojovať? :(
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Videl si ty v živote plošticu? Ja nie. A ani ju zrejme neuvidím. Je veľká ako kliešť, takže mi vysvetli ako si mohol počuť ako hryzie do podlahy resp. do mirelonu pod podlahou. Ten chrobák s tvojou podlahou nemá žiadny súvis. Proste prebehol okolo. Toto čo si počul hrýzť je klasická a ničím nefalšovaná suseda človeka dedinského - myš domová. Tým že ste menili podlahu ste narušili cestičky ktoré mala vybudované, a ona si iba robí nové.

No sotva si toho už veľa videl keď tu takéto niečo vieš napísať.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Jasne, myš domová mala chodbičky v železobetóne na ktorom je položená podlaha :) :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

erytrocyt, nemylis si nahodou plostice s roztocmi? :) Lebo ja som ich uz par videla, ked som ako decko chodila do tabora. Tam to sem-tam behalo po posteliach.
http://ddd-sluzby.sk/stenica-domaca/
pre autora:
Co tak termit, cervotoc? Alebo si pozri v uvedenom linku napravo zoznam chrobakov a mozno je tam aj ten tvoj niekde.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

prija, nemýlim. Ploštica je malá, len ťažko ju nájdeš. Roztoč je zasa voľným okom neviditeľný. Toto čo mu tam škriabe je obyčajná myš.
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tom4s7 »

Roztoč môže byť voľným okom viditeľný, je ich veľa druhov a niektoré su väčšie, niektoré menšie, ale Dunlop tam podľa mňa nemá ani plošticu, ani roztoče... ale zase keď píše, že myš tam nemá kde byť, tak neviem. Možno to naozaj len tá podlaha kus pracuje a ten hmyz čo videl bola len náhoda a nemá s "chrumkaním" nič spoločné. :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Roztoče máš všade, žiadne také, že ich doma nemá. Pekne v matraci postele ich má a každý večer hodujú na mikro kúskoch jeho odumretej pokožky.

Ak máš ploštice, mal by si mať aj začervenané štipance po tele. Nie také ako od komára, ale menšie a červené. Prípadne sa spýtaj TomAssa, on ma doma ploštice..
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Myslím že vyriešené... To "chrumkanie" nešlo zpod podlahy, ale zpod novej postele - červotoči... Ale dotyčný chrobák je aj nadaľej (a asi aj zostane) záhadou :lol:
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

njn červotoče vedia roit peknu paseku :D u babky keď spím vždy počujem jak jedia skriňu..
Napísať odpoveď