Hubári :D

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
kelsoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kelsoo »

Zdravím chalani :D

Dnes som sa siel prejst s priatelkou do lesa fakt zdravotna prechádzka po ukonceni marodky a zbadal som HUBU nič zvlastne no akosi sme isly dalej a dalej tak ich bolo viac a viac .... zacalo ma to bavit zacal som ich zberat do tricka :D kedze ruksak sme uz mali plny a to je vysledok 2 hodinovej "prechádzky" :D

http://img14.imageshack.us/img14/8470/dsc04816i.jpg
strasne veľá hribov proste bomba :D

Chcem sa spýtat niekoho kto sa vyzná - Dokedy je vlastne sezóna ?
Ako dlho tvrva kým taka huba narastie (lebo som pocul ze 2 - 4 dni )

Zbieral som to prvykrat ale vedši relax a ten dobry pocit ked som nasiel poriadny kúsok je na nezaplatenie :P uz sa vary hubova polievka a vecer bude prazenica nehovoriac otom ze z tych hub bude na celu zimu zaobstarana kapustnica :) a chystam sa asi opet

//autoeditácia príspevku ( 12 Sep 2009, 14:36 )
Proste celkovo nieaké rady skusenosti :P ?
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

Pekny ulovok :) asi by som sa tiez mal vybrat do lesa -.- Ja mam skusenosti iba s ochutnavkou ulovkou kedze som pomerne lenivy .. Mozem odporucit tie klobuciky z vysokych bedli upravit nieco na sposob reznov s chilli omackou :)
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Ja len dúfam že si zbieral tie "správne " huby... a nebudeš tu za pár dní písať tému, kto má skúsenosti s otravou hríbmi.... :?
kelsoo
Star
Star

jedlu bedlu som nedavno jedol podobne pripravenu len osmazena na panvici nakrajana na trezance nieco ako hranolky :D no ja by som si v zivte nepovedal ze Pojdem niekedy na huby to bola Uplna nahoda pocas prechadzky

//autoeditácia príspevku ( 12 Sep 2009, 15:27 )
btw uz osm ich mal odkontrolovane starkym starkou co hubarili dlhe roky su tam Hriby , nieake cervenaky . brezaky, kuriatka nevidno :D a este nieco co uz neviem vyslovit :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Sezóna je približne do polovice októbra, alebo do prvých mrazov. Praktické skúsenosti je ťažko reprodukovať, keďže každá rodina (doslova) má iné zvyky - niekto zberá jeden druh huby a niekto zberá iný. Kozáky sú väčšinou bežné, dubáky tiež, takže ako všeobecný recept by sa dali nazvať práve oni :) Veľmi rád chodievam na Slovensku na huby, tresnem si slúchadlá na uši a jede se ^^

//k bedli sa pripájam, je to bohovské vyprážané...
kelsoo
Star
Star

No fajn este dosť dní na to :) najhorsie je na tom to cistenie :D soms a s tym stolom babral asi 2 hodiny ... slimak obcas a tak Blek :D
Kazdopadne odporucam aj ludom co by si nikdy nepovedali ze budu zbierat huby :) relax jak Svina ! :) ja som sa riadil starkeho pravidlom .. Zbierat huby co maju plny spodok klobuka Tie blanovite spodky su divoke a vsteko co som doniesol bolo jedle ....

SLuchadla mi netrebalo mal som priatelku :D fakt super den som spokojny
Polievka s hubami haluskami zemiakmi a zeleninov tiez pecka a to ze vlastnorucne uvarene pripravene tak to mi chutilo este viac :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Konecne ludia zistuju, kolko kras ma hora..bo vacsina, ked sa povie ist na huby ohrna nosom :)
Tiez som rad na hubach, ale bez sluchadiel a spol..Mam najradsej relax a prechadzanie sa po hore a pocuvat to okolie..vtaciky a spol..Proste krasa..Do toho sem tam daky hub..no nieje o com :)
Tento rok som sa k hubacke nedostal, kedze uz nebyvam v rodnom mestecku kde je kusok hora...ale ja si to raz vynahradim..cloveku to chyba, len s pribudajucim suchom je hub menej a menej, alebo vela cervavych..
kelsoo
Star
Star

No to si mal vidiet Spravy od dotycnych v mojom icq ked som ich dnes poslal na utorkovu prechadzku a podjednym na huby :) jeden mi napisal ze ma na utorok raid ( wow samozrejme pc hra) dalsi ma poslal pekne slusne do P**** s k***nami a este jeden mi dal len troch " :D:D:D "
Takze tak
Este k tomu som zo sidliska takze mne osobne uz mesto a sidliskove priestory zacinaju liezt na nervy a mam dost uz len ked si vsimnem ludi v mojom veku (22) ako cele dni len vysedavaju na lavickach od rana do vecera vedu duchaplne debaty o tuningu autach mobiloch hrach atd :)
proste nespeje to nikam tak fakt les a cerstvy vzduch na nezaplatenie !
Byvam v snv (spisska Nova ves ) tož je tu brána do slovenského raja je kde chodit naozaj strasne vela je tu toho na výber no Ludia nad tym fakt len ohrnaju nos ( internet Tv alkohol to su ndesne priority )

Btw tie huby musim povedat ze ano bolo dost odpadu ale akych 10 zavarenych flias + kopec nasuseneho na zimu a nehovoriac o uz terza anachystanej kopke na prezenicu .. naozaj super ...
Je to zadarmo + nehovoriac o tom ze zberanim hub travim cas v prirode na ktoru uz pomaly kazdy zabuda ! :) takze kym sa bude dat pochodim pozbieram extra kusky pofotim :P
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Kde si zbieral Kelsoo, napis presne prosim :)
kelsoo
Star
Star

Vysiel som autom na Novovesku hutu , tam ako je zakruta na mlynky len som nesiel smer mlynky ale takou lesnou cetou asi 100 M a tam je rampa :) pri rampe sa odstavila kára a hor sa smerom hore do kopca do lesa ;) je tam toho hodne ak a chces pridat utorok idem pohode :P

//autoeditácia príspevku ( 12 Sep 2009, 21:10 )
Inak chlapci NAJLEPSIA PRAZENICA V MOJOM ZIVOTE :smt049
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Toto mam foto z minuleho leta, tento rok akosi nebolo casu.
Na hriby chodim velmi rada, poznam skoro vsetko jedle, ale skor zaciatkom leta maj-jun, ked nie je taka vysoka koncentracia kriziakov, lebo ked to vysi vsade medzi stromami, to je na infarkt. Vtedy viac pozeram pred seba ako na zem alebo chodim niekomu za chrbtom a vtedy pravdaze toho "vela" najdem. :D
Prílohy
dubaky 2.JPG
kelsoo
Star
Star

Heh takže trápi ťa arachnofóbia ? ! :) Mám kamošku ktora ked vidi pavuka doslova zkamenie a nemihne okom ,stale ho sleduje :D a divne strasne smiesne sa pritom tvari celkom podarene :)

Hm vidim ze tam maš samé áčkove pravohríby :P to je kvalitka kazdopadne pekne pekne. . . . ja este urcite pojdem ale tak 40 percent koli hubam a 60 koli prechadzke a oddychu :)
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Kelsoo: Z Novoveskej Huty po Zakrutu na mlynky je cca 12km. Mozes to viac konkretizovat ?
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

Francek nevies ze miesta kde si nasiel vela hub sa nevyzradzaju? :P
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ako to tu tak čítam a prezerám obrázky, tak som dostal veľkú chuť zabehnúť do neďalekého hája :D Tento týždeň tak určite spravím, tento rok som zatiaĺ bol na huby len raz, a aj to som doniesol len pár suchohríbov...
Už však očakávam konečne nejakú poriadnu hubovú nádielku, ako po minulé roky... Najradšej zbieram dubáky a kozáky, ale keď zbadám, vezmem aj bedle a kuriatka. A potom doma chutná praženica :smt006
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Za mladych cias sme cela rodina chodili spolocne, bolo to proste super, vazne na nezaplatenie.
Tento rok som uz raz bol, nahovoril som troch kamosov, no trocha sme presvihli sezonu :) Chystam sa na lov znova zaciatkom oktobra. Ja mam les (ci skor lesik) nedaleko, ale ako pozeram na vase fotky tak to mame dost biedne. Hlavne bedly a kuriatka.
Sranda je pokial ale nepride diviak :lol:
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

trochu vam zavidim tie pekne ulovky, ja sa snazim byt v prirode kazdy den, velakrat na rybacke sa mi stalo ze pri hladani si vhodneho miesta na rybarcenie som natrafil na vatovce, za cely zivot som nasiel iba 2 take co mali cca 50cm v priemere ale bohuzial uz ich obyvali ine tvory, potom som nasiel mnoho asi takych 2-5cm, ale kedze rastli na polnej ceste tak tam dlho nevydrzali

este som zabudol, parkrat nam na kompostovisku vykuknu sampiony ale aj tie su vacsinou uz obyvane inymi tvormi :D bud sme pomali alebo tie tvory su take rychle :D
kelsoo
Star
Star

Francek aj ekd dobre miesta sa fakt nemaju prezradzat Poviem ti ze je to V hute ! :) a hned ako sa vychadza z huty je vedlajsia cesta do lesa ;) GL :)

Nooo vatovce otom som chcel hodit minule rec ale akosi som pozabudol ... nazbieral som si za tri hrste takych peknych mladych malych max 3-5 cm
a zistil som ze ej to genialna huba co sa prazenice týka ... Len fakt sezona je zaciatkom leta ako mi Uz ani neviem kto povedal a teraz poslednu vychadzku som nasiel same vedsie kusky uz s prachnivelim vnutrajskom :(
Akosi som nemal stastie na kuriatka len 2 - 3 som nasiel aj to niekolko malo cm strasne maleee :( a vraj su tiez fajn huby ....

V den ked som doniesol huby domov .. som ich ocistil u babiny na zahrade na jednom vyhradenom mieste ... dnes som sa bol len tak zo srandy pozriet a pánove uz to je opet taka maĺa huba :) este necham dlhsie a bude poriadne velka ak pocasie dopraje ... takze fakt odporucam vyskusat niekde kde viete ze nik vam nechodi a kde to mate pod dohladom spodok huby orezat na tom mieste a jemne prikrit zeminou ... fakt som necakal ze to tak bude Potom vam to odfotim ako vedla dveri do domu rastie huba (hrib) :D
Zajtra mám este nieake povinosti a vyjazd do kosic ale uz teraz sa tesim ako si utorok v lese odychnem (ak ovsem bude pekne pocasie)
btw na zaver este jedno moje zistenie :D Ked som tak hladal .. a nasiel som nieaky pekny kusok ... VZDY bol pri nej max na ploche 2 metrov stv. druhá huba ... ! aj ked pod cacin ou alebo zeminou ci pod stromom ale vzdy ! Oni sa asi maju radi :D heh a dnes som aj cital taky vtip pre pametnikov
" ako chodia policajti na huby ? - Nájdu jednu a bijú ju dovtedy kym neprezradi kde sú ostatne :oops:
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Taky mam pocit ze som to nasiel na google earth, zajtra tam idem pozriet. :P
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

aj my chiodime na huby ja matka sestra a nwm podla situacie a raz sme ansli dve mikiny rupsak dva kose a potom nam to az padalo joj 8)
Napísať odpoveď