Zdravim,
snazim sa robit webdesign.
Chcem sa spytat nejakych skusenych grafikov, aku velkost stranky mam davat pri navrhu?
1024*768 ? alebo iné?
Ďakujem za radu
Neviem presne v ktorej teme to bolo, neskor pohladam, ale audiotrack tam pisal nieco take, ze davat staticku velkost stranky je na prt a ze ju treba rozlozit v percentach, nie v pixeloch.
Hojko a co ti co maju mobili? Ti nemaju 1024xXXX
Čo takto riešiť to fixnou šírkou? To znamená niečo ako toto alebo toto? Proste obsah dáš do útvaru so širkou dajme tomu 1000px a potom background - kto má 1024x768, bude vidieť len kúsok toho BG na pravej a ľavej strane, kto má dajme tomu 1440x900, bude tam mať toho BG trochu viac do šírky.. Ide ale o to, že stále to vyzerá relatívne dobre.
Ano to je dobry sposob, takze si spravim napr. 1500*1000 background a potom na ten obsah mam dat aky rozmer aby to nebolo prilis male ale ani prilis velke?
BX: Na vstavanom prehliadaci Nokie budes musiet pouzit scrollovanie a napriklad v pripade pouzitia Opera Mini ti to spravi tak, aby si to mal akurat na sirku displeja. Takze o mobil by som sa vobec nezaujimal.
pri vyssom rozliseni sa da nastavit repeat-x a bude sa to zobrazovat korektne aj pri vyssom rozliseni len ten container musi byt fixny
/teda ak vies ako ten repeat-x vyuzit/
Mas viacero moznosti ako to robit. fluid s minimalnu sirkou to je podla mna uplne najlepsie. Potom Fix co pouzivam momentalne ja v niektorych situaciach, kedy si dam napriklad fixnu sirku main obsahu na 960px co je na 1024x rozlisenie a nieje problem....Vycentrujes na stred a ked niekto pride kto ma viac ako 1024 tak bude mat presne tak iste len bude mat nalavo a napravo od hlavneho obsahu vacsiu cast prazdna(pozadia)
Standard je dnes tych 960px na sirku (mam na mysli obsah, to ako to graficky zaobalis je potom len na tebe), pretoze do 960 sa da dobre napasovat grid/mriezka. Pri rozvrhovani jednotlivych prvkov ti potom moze pomoct nieco taketo.