spracovanie zvuku

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Snacker
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

spracovanie zvuku

Príspevok od používateľa Snacker »

Zdravim,

Dalo by sa nejak cez webove rozhranie nahrat urcity zvuk napr. hlas pouzivatela a ten zvuk by sa dalej spracoval ( napr. by sa zhrubsil alebo by sa nejak analyzoval)? So zvukom nemam vobec ziadne skusenosti tak by ma zaujimalo aky prog. jazyk je n ato vhodny(C#...) a ci je to vobec mozne, popripade vhodna technologia.

Dakujem za odpoved
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Pravdepodobne jediné univerzálnejšie riešenie (na strane prehliadača) je Flash (na serveri môžeš použiť takmer čokoľvek).
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Takze ak som to pochopil spravne, islo by to tak ze by som flashom nahral zvukovy zaznam, ten by sa ulozil na serveri v urcitom formate. Nasledne by som ho napriklad s C# analyzoval a ziskal z neho info?
chrono
VIP
VIP

V podstate áno.
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Aha ok. Takze v podstate jedna vec je dostat to na server (to by som vyriesil) ale neviem si predstvit vobec to spracovaie zvuku. Dajme tomu, ze mam uplne kratky jednoduchy zvuk. subor a pouzijem napr. c++, ale ako ho spracovat? Neviem si vobec predstavit ako z tade vytiahnut nejake informacie, ako zistit urcitu frekvenciu, vysku, popripade porovat s nejakym zvuk. vzorom atd..
chrono
VIP
VIP

Keď budeš vedieť, čo presne chceš s tým zvukom urobiť, môžeš použiť Google a snáď niečo nájdeš (na nejaké veci sa dajú použiť napr. Fourierove transformácie).
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak chcel by somsa trosku pohrat so zvukom a zistit moznosti. Viem aj presne co chcem , napr. : mam na serveri ulozenu zvuk. nahravku kde som nahral slovo "ahoj", teraz cez webove rozhranie nahram zvuk. zazam. Ten sa ulozi na serveri a provna sa s tym "ahoj" ak sa tam budu urcite veci zhodovat tak vrati ze povedali ste "ahoj", napr. viem ze si to asi predstaujem jednoducho ale presne tieto analyzy ma zaujimaju a na kolko su zlozite. Mozno zachadzam az do extremov ale napr. ak by som si nahral samostatne "a" , "n", "o" a nahr. by som slovo "ano",tak by program vedel toto slovo analyzovat, nieco ako speech to text ale kazdy by si tu svoju abcedu pismen nahrel cize by sa nemusela analyzovat farba a pod...
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Takéto riešenie by som hladal v robotike.
Tam sa riešia veci ako povely a pod.

Prípadne hladať v google niečo ako sound analyzer.
Napísať odpoveď