odinstalovanie ubuntu

Všetko ohľadom Linuxu...
Duxy
Light Expert
Light Expert

odinstalovanie ubuntu

Príspevok od používateľa Duxy »

Zdravim,
vcera som nainstaloval Linux Ubuntu, ale nainstaloval som to na cast disku, kde mam windowsove subory...teraz chcem ubuntu odinstalovat a nainstalovat ho odznova na novu particiu...ako to mam odinstalovat a pojde to aj bez straty udajov na mojom Dcku vo Windowse?... na ktore sa teraz mimochodom cez Windows nemozem dostat bo tam je Linux
Diky
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: odinstalovanie ubuntu

Príspevok od používateľa pato83 »

Duxy napísal:Zdravim,
vcera som nainstaloval Linux Ubuntu, ale nainstaloval som to na cast disku, kde mam windowsove subory...teraz chcem ubuntu odinstalovat a nainstalovat ho odznova na novu particiu...ako to mam odinstalovat a pojde to aj bez straty udajov na mojom Dcku vo Windowse?... na ktore sa teraz mimochodom cez Windows nemozem dostat bo tam je Linux
Diky
Ked si pouzil tvoje D: ako particiu pre instalaciu, tak s datami na nej si sa dobrovolne rozlucil. Takze tie data uz naspat nedostanes, mozno by si mohol teoreticky nieco este dostat spat, ale to zalezi aj od postupu a od obrovskeho stastia, ktore by ti muselo priat. Ubuntu neodinstalujes, staci naformatovat particiu a vytvorit suborovy system na tom volnom mieste. Aky suborovy system, zalezi na tebe.

p.s.: Nevin system, uzivatel je v tomto pripade vinny v plnej miere.;)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ako si to inštaloval predpokladám že cez wubi
Duxy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Duxy »

Nene nevinim system som si vedomy chyby nikdy predtym som nieco take nerobil :oops:
Instaloval som to z normalneho CD a s datami by tiez nemal byt az taky problem viem ich dostat cez linux na penosny hard disk...
a tak mam este taku blbstein otazku, ako sa formatuje disk? :)
kludne kompletne preinstalujem Windows s tym ze tam nebudu ziadne subory len ten format som tiez nikdy nerobil...diky

podla tohto:
http://www.hojko.com/formatovanie-disku-t94259.html
sa to da urobit priamo v instalacii Windowsu, je to tak?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

jj dá sa to priamo v inštalačke windowsu keď budeš mať na výber na ktorý disk ho chceš nainštalovať tak dáš delete partitoion tuším že písmeno L dole na lište to bude napísasné že ako potom sa ti tam zobrazí niečo ako unallocated disk na to dáš a zasa dole na lište vyber create partition potom to zvolíš a dáš nformátovať v NTFS odporúčam NIE (quick)
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

Predpokladam ze si ubuntu nainstaloval cez wubi (cez windows). kedze sa ale nevies dostat do windowsu, asi si instaloval novu beta verziu ktora nahodila zavadzac v ktorom chyba windows... chcelo by to blizsie info ako presne si to instaloval aky si mal windows, mas fyzicky viac diskov, alebo jeden rozdeleny na viac particii?
Napísať odpoveď