Nenabehne Windows

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nenabehne Windows

Príspevok od používateľa hojko »

Kamarat mi doniesol PC, ci by som sa mu na to nepozrel. Ide o starsi PC, nejaky Sempron s integrovanou grafikou a doskou MSI, 512MB RAM, DVD napalovacka...

PC nabieha, BIOS v pohode, zacne bootovat. Este si mozem vybrat, ze ci chcel normalny system pustit alebo nudzovy rezim, klavesnica v pohode reaguje. Ked zvolim napriklad nudzovy rezim, tak to tak 15 sekund nacitava a potom zrejme v momente, ked uz ma nabehnut prihlasovacia obrazovka Windowsu, tak to restarte. A takto dookola.

Kde by mohol byt problem??? Ked nad tym rozmyslam, tak ma nic konkretne nenapada, pretoze to nehodi ziadnu chybu, nic, len restart.

Este ked mi daval PC, tak hovori, ze ho chceli niekde presunut ti polozit a nejak im padol na bok. Skusal som aj kable atd..., ale vsetko je dobre zasunute.
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sovietman »

RAMky pozri ci sa trocha nevysunuli z dosky pri tom páde.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Uz som davnesie riešil podobný problem ked kamarat pri prevracani skrinky sa mu šmykla a padla na bok. Mal podobny problem pri zapnuti sa mu to dostalo po bootovanie s hdd a potom sa to vyplo.
Som to otvoril a po chvíľke hladania som zistil že praskol s jednej strany drziak na chladič procesora tak isto sempron. Nebolo to vidiet moc ale ked som sa ho dotkol tak sa hýbal. Tým padom nedoliehal cladič na procesor a ochrana proti vysokej teplote vypla PC.

Ale toto nemusí byť tvoj problem. Moze to byt aj problem tych ramiek ale nakolko ramky kontroluje na zaciatku a prebehne v poriadku.
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Vladenko: cpu sa neprehreje uz pri starte, to je betón. A k tym RAMkam, nezistis ci su dobre kym nenechas prebehnut riadny memtest nejaky, to pri starte je iba kontrola kapacity a obyc. speedtest... :?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ze sa neprehreje sempron pri starte? Tak to sa riadne mýliš. To je beton. :D

Ked sa ho nedotýka vôbec chladič par sekund a uz ti vypne PC. To som zazil na vlasnej skusenosti ako som písal hore.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Sempron sa za pol minuty urcite neprehreje, hlavne nie ked pocitac cely den nebezi, je v chlade. Navyse by to nevyplo prave v case, ked ma nabehnut Windows, ale ked to necham na ponuke, ze ci nudzovy rezim alebo bezny, tak to tam moze byt aj 10 minut a nic. Teploty bios udava nizke, tam problem nevidim. Asi skusim ten Memtest, este ma napadlo aj, ze ci by to nemohlo byt diskom, ale disk normalne najde, zacne nabiehat system a bum, restart.
Lama
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Lama »

No tak to vyzera na klasicky problem s kondenzatormi na maticnej doske. Skontroluj ci nejaky z nich nenapucal , ak ano nic s tym nespravis len novu dosku treba. Nenechaj sa pomylit tym ze ked ta pusti do BIOSu a zacne nacitavat Win , ze tam chyba nieje. Chyba je podla mna presne tam, stalo sa mi 2x a uz to tak nejak poznam.

ČEKNI KONDENZATORY NA DOSKE !!!!
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

mne podobny problem robil hdd skus ho vymenit , ak v tom nebude problem tak asi mb ...
virus64
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa virus64 »

Daj harddisk do ineho kompu a daj ho testovat na vadne sektory, HDtune
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MemTest bezat nieco okolo tristvrte hodiny a ziadna chyba, takze v pamatiach problem nebude. Skusil som ten disk hodit do svojho PC, naslo ho, ale nedalo sa nan pristupit, ukazovalo ho ako format RAW. Skusil som HD Tune test, nasiel jeden chybny sektor, co by snad nemalo vadit. Teda vadit by to nemalo, ak prave na tom nie je systemovy subor, ktory je potrebny, no neverim tomu, ze po buchnuti do PC by sa sam od seba presunul na disku, hehe. Takze som disk formatol a skusil test este raz, no bol som sokovany teplotou, ktora bola 68-70 stupnov, co je neprimerana teplota na disk, opat jeden chybny sektor.

Disk je tam tenky Maxtor rady DiamondMax Plus 6 - 40GB ATA disk s 2MB bufferom. Skusim zohnat iny funkcny disk, hodim ho do toho PC a skusim nainstalovat novy Windows, mozno to pomoze.
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no moze to byt aj tym diskom, lenze ked to nejde ani v safe mode a ani v normal tak neviem. Lebo v safe mode nacitava ine subory ako normal, cize aj iné polia disku cita... :?
No uvidime ked das druhy disk....

Inak za skusku stoji aj preinstalovat win, netreba to hned na HDD hadzat. Mne sa takto dodrbal win ked som nahodil novy NOD. Presne mi restartoval win ako hovori hojko.
Pomohla az obnova systemu. Mozno chalan tiez nieco prave vtedy nahodil...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

mne sa stalo presne toto iste a chyba bola v IDE kabli niekde bol zlomeny a ked som ho vymenil vsetko slapalo bez problemov.. tak ak mas doma nejaky IDE kabel tak ho skus vymenit este pred tym ako tam das druhy disk.. alebo daj najprv druhy disk ak nepojde tak vymen kabel..
Filipito
Darca
Darca

sovietman napísal:no moze to byt aj tym diskom, lenze ked to nejde ani v safe mode a ani v normal tak neviem. Lebo v safe mode nacitava ine subory ako normal, cize aj iné polia disku cita... :?
No uvidime ked das druhy disk....

Inak za skusku stoji aj preinstalovat win, netreba to hned na HDD hadzat. Mne sa takto dodrbal win ked som nahodil novy NOD. Presne mi restartoval win ako hovori hojko.
Pomohla az obnova systemu. Mozno chalan tiez nieco prave vtedy nahodil...
nikto tu nic na hdd nesklada , len som dal taky navrh aby vyskusal iny hdd to je vsetko :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Menit IDE kabel je uz asi zbytocne, kedze som ten disk formatol vo svojom PC. Zase moc neverim tomu, ze by pri buchnuti do PC sa poskodil IDE kabel, navyse som skusal odpojit a zapojit opat vsetky kable, pricom treba este poznamenat, ze ten disk v teste cez HD Tune na mojom PC mal chybny sektor. Je sanca, ze by to bolo kablom??? Myslim, ze nie.
Filipito
Darca
Darca

Pokial kabel nebol zlomeny alebo nanho niekto nestupil tak sanca poskodenia ide kabla je nulova
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Vyskúšaj nainštalovať Windows na ten HDD zapojený len tak sám bez mechaník možno sa neznáša s inými vecami v určitej kombinácii Primary IDE , Secondary IDE , Master , Slave ?
Skúsiť aj v IDE 2. Meniť Master , Slave.
patex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa patex »

z mojej skusenosti ked sa pc restartuje stale dookola tesne pred uvodnou obrazovkou tak to bolo sposobene ze sa akosi zmazali startovacie subori vo win... pomohlo mi bud cez program ERD commander dat krok spet alebo cez erd commander nahrat priamo na C: tieto spustacie subory ktore som nakopiroval na usb z funkcneho win.. potom som ich len v erd commandery nahral a pc siel
subory to boli :
autoexec.bat
boot.ini
config.sys
IO.sys
msdos.sys
NTDETECT.com
ntldr

popripade bola na disku odidena nulta stopa ale ked som disk vlozil do funkcneho pc pri spusteni win prebehol scan disk a tento disk opravil alebo priamo vo win pustit nan chkdsk /R
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

ramaya: PC bezne fungoval, ale potom spadol ci do neho kopol a uz nesiel, takze nejaka mechanika a podobne, tak to skor vylucujem, navyse som aj skusal odpojit mechaniku, vsetky ostatne kable a nic...

patex: Na chkdsk som uplne zabudol, bod obnovenia a pokus nahodit poslednu znamu konfiguraciu dopadol rovnako. V pondelok pojdem po iny disk, tak to skusim nahodit na ten, napokon asi mu je zbytocne davat disk s chybnym sektorom, ked sa to moze zopakovat, navyse disk stupal na teplotu 70 stupnov v zatazi a tak je uz aj funkcnost pri takejto teplote zaujimava. Divim sa, ze vobec fungoval.
Filipito
Darca
Darca

Pockaj, on bol zapnuty a tak spadol ? Alebo bol vypnuty? Lebo ked bezal tak to moze byt hocico, hdd, zdroj, pamate, mb...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To uz neviem. Ale poskodit pri pade sa moze hocico a je jedno, ci bol zapnuty alebo nie. RAMky som otestoval, tam chyba nebola, zdroj by som tiez najskor vylucit, chladice su upevnene dobre. Videl by som to skor na ten disk, takze tam dam novy a uvidim.
Napísať odpoveď