OS co najvhodnejsi pre HTPC

Informácie o software, ankety...
manager666
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

OS co najvhodnejsi pre HTPC

Príspevok od používateľa manager666 »

Zdravim.
Skladam si do obyvacky HTPC namiesto dvd prehravaca, pretoze tam nema clovek nikdy 100% istotu, ze vsetko pojde ako ma(usb,titulky,avi,etc.)
A mam dilemu, aky OS nan nainstalovat, pretoze to bude sluzit cisto iba na prehravanie filmov a prezeranie obrazkov a chcel by som, aby sa to co najrychlejsie spustalo, cize by som si vedel predstavit nejaku derivaciu linuxu, avsak nemam potuchy aku. Mate nejake skusenosti ?

vdaka za kazdy prispevok :wink:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Linux má veľké výhody ale aj veľké nevýhody - hlavne pre začiatočníka. Keď tam máš dostatočne výkonný procesor tak je ti to jedno, a na windowse to budeš mať oveľa jednoduchšie a najlepšie Linux/GNU prehrávače sú dostupné aj na win - VLC a Smplayer.

Aký Linux? Tak to je ťažká otázka 10 userov Linuxu má 11 názorov ktorý je lepší. Najrozšírenejší je Ubuntu s Gnome. Či by to bolo lepšie ako Vista to si musíš skúsiť sám.

Ja mám torchu slabší počítač a mne HD filmy idú plynule len na Linuxe, žaťaženie procesora mám tam okolo 60-80% a na windowse 80-100%.
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Presne, ak nie si zbehly tak na linuxe sa s titulkami a kodekmi zapotis ovela viac ako na klasickom dvdcku... daj tam xpcko a bude.. ;)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Až také strašné to nie je, napr. vlc rozpoznáva automaticky znakovú sadu. Najlepšie je, keď to skúsiš a uvidíš. :)

XP by som určite nepoužil, keď windows tak vistu sp2. A keď Linux tak Ubuntu.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

hm

Príspevok od používateľa 3PO »

z linuxovych distribucii co sa hodi skus mythubuntu http://www.mythbuntu.org/downloads je to ubuntu prisposobene na tento ucel.
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Takze, nepisal som, ze nie som zbehly v linuxe, cize nemusite sa nicoho bat. :lol: Mal som na mysli presne take OS, aky mi odporucil 3PO - presne optimalizovane na moj ucel a nie Ubuntu, XP, Vista a podobne. Chcel by som, aby to vyzeralo ako obycajny prehravac, cize menu, kde bude Hudba, video, fotky, nastavenia a podobne a nie ziadny normalny OS, kde sa prihlasim a musim spustit nejaky prehravac(pripadne media center ako vo Viste alebo v Sevene) a hlavne,aby sa to rychlo spustalo... takze vdaka zatial vsetkym za rady, g00glit viem aj sam, ale chcel som od niekoho radu, co on vyskusal, a co pouziva na tento ucel(aby som si usetril robotu :lol: ).
Este raz vdaka za rady :wink:
Napísať odpoveď