ísť to nejde, a už netáraj kraviny. To že ťa nejaká podmienka presmeruje na nejakú stránku nie je prihlasovanie. Prihlasovanie zpočíva z autorizácie a autentizácie. Prvý proces ťa rozpozná (to pri prižmúrení očí ešte zvládne tá podmienka) a druhý ti priradí funkcionalitu a oprávnenia. To už nezvládaš. Hodí ma síce na nejakú stránku, no nebude to nič moje. Žiaden môj profile, žiadne funkcie čo iní prihlásení nemôžu, žiadna personifikácia... nič. Je to len presmerovanie, ktoré dokážem spraviť aj zapísaním url do address baru. Či ma už presmeruješ na statickú alebo dynamickú stránku, nedokážeš zabezpečiť aby ma tá stránka "rozpoznala" aj pri preklikoch a zároveň aby bola bezpečná. Ty si si vymyslel definíciu prihlásenia a ideš sa tu biť do kosti že je správna ale pri tom iba robíš zo seba debila. Najväčší paradox je, že sa ešte ideš hádať s luďmi čo sa v danej oblasti (tzn. webprogramming) pohybujú niekoľko rokov, a to nie len pasívne že si doma niečo programujú lebo chcúsINN3R napísal:ty si asi mylis pojmy a dojimy, pretoze to IDE IDE IDE IDE ja som len chcel popret to co tu niekto povedal ze cez JS to PREBOHA nejde a do boha IDE to ze to neni vobec bezpecne a prakticky uplne nanic je vedlajsie podstatne je to ze je to mozne spravit len v HTML a JS to bola podstata celeho toho dialogu co som tu viedol
Html kody
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
sINN3R
Medium Star
1. neviem odkial si prisiel na to ze len ty sa v takom niecom pohybujes niekolko rokov ale kludne si to mozes dalej mysliet....
2. bola tu rec o tom ci sa da spravit prihlasovanie v JS a ja stale tvrdim ze sa da v tom zmysle ze ak sa prihlasim dostanem sa k urcitym veciam ktore pred prihlasenim nemam, nebavim sa teraz o ziadnych pripojeniach na databazi a podobne veci. Chcel som len naznacit to ze ak si das na staticku stranku JS v ktorom mas natvrdo nadefinovane meno a heslo k tomu 2 inputy na meno a heslo po overeni sa ti moze na stranke zobrazit obsah ktory by sa ti inak nezobrazil. By the way rozmyslal si ty vobec nad tym ze v taktom pripade nemusis ani chodit zo stranky na stranku ale byt iba na jednej stranke a pohybovat sa iba v nej cez JS dajmetomu iba trapnym zobrazovanim a schovavanim itemov? Nikdy som tu nepovedal ze sa da niecim takym spravit cele forum s profilmy, len som hovoril ze zakladna autentizacia ci ten ci onen sa tym da spravit. Myslim ze ten proces co som napisal sa da nazvat autentizacia (kedze => "Autentizace (z německého authentisierung) je proces ověření proklamované identity subjektu." co sa stalo na zaklade toho ze si vlozil svoje prihlasovacie udaje a JS overi tvoju identitu), aj ked je velmi slabo zabezpecena. A teraz ked som ti to vysvetlil sa mozete ist obaja hrat na piesocek s vasimi dlhorocnymi webdesignerskymi skusenostami a nadavat si do debilov.
2. bola tu rec o tom ci sa da spravit prihlasovanie v JS a ja stale tvrdim ze sa da v tom zmysle ze ak sa prihlasim dostanem sa k urcitym veciam ktore pred prihlasenim nemam, nebavim sa teraz o ziadnych pripojeniach na databazi a podobne veci. Chcel som len naznacit to ze ak si das na staticku stranku JS v ktorom mas natvrdo nadefinovane meno a heslo k tomu 2 inputy na meno a heslo po overeni sa ti moze na stranke zobrazit obsah ktory by sa ti inak nezobrazil. By the way rozmyslal si ty vobec nad tym ze v taktom pripade nemusis ani chodit zo stranky na stranku ale byt iba na jednej stranke a pohybovat sa iba v nej cez JS dajmetomu iba trapnym zobrazovanim a schovavanim itemov? Nikdy som tu nepovedal ze sa da niecim takym spravit cele forum s profilmy, len som hovoril ze zakladna autentizacia ci ten ci onen sa tym da spravit. Myslim ze ten proces co som napisal sa da nazvat autentizacia (kedze => "Autentizace (z německého authentisierung) je proces ověření proklamované identity subjektu." co sa stalo na zaklade toho ze si vlozil svoje prihlasovacie udaje a JS overi tvoju identitu), aj ked je velmi slabo zabezpecena. A teraz ked som ti to vysvetlil sa mozete ist obaja hrat na piesocek s vasimi dlhorocnymi webdesignerskymi skusenostami a nadavat si do debilov.
-
audiotrack
VIP
tvoje meno a heslo je iba nejaká kombinácia čo spôsobí presmerovanie. To isté robí hypertextový odkaz (nahradiť odkazom to môžme, lebo mená a heslá sú aj tak volne dostupné v takomto prípade). Po prekliku na inú stránku cez takýto link to funguje rovnako, lebo ako píšeš získam nové veci čo som pred tým nemal. Stále tam nevidíš to, že nejde o prihlasovanie? Tak ako si môžeš spraviť combobox kde sa vybere user, ako si môžeš spravich checkbox.. môžeš si spraviť aj input kde to niekdo napíše. Ale žiadne overovanie sa nevykonáva. Na tú stránku sa dostane ktokoľvek aj bez poznania tých údajov (vrátane vyhladávacích botov) a pre každého bude taká istá. Vôbec nemáš na tej stránke prehlad o tom kto tam je, a ako sa tam dostal. A práve toto je fakt, prečo to za prihlasovanie môže považovať iba niekto kto je buď totálne blbý v danej problematike, alebo sa chce hádať z mne neznámich dôvodov.
btw: že sa venujem webdesignu som nikdy a nikde nepísal. Písal som o webrogrammingu a to je rozdiel. Možno aj preto že ludia ktorí robia iba grafiku a teda html+css si myslia že programujú, to vypadá tak, ako v tejto diskusii
btw: že sa venujem webdesignu som nikdy a nikde nepísal. Písal som o webrogrammingu a to je rozdiel. Možno aj preto že ludia ktorí robia iba grafiku a teda html+css si myslia že programujú, to vypadá tak, ako v tejto diskusii
-
sINN3R
Medium Star
1. ja sa bavim o autentizacii neviem o com sa bavis ty, ked nevies co je to tu mas odkaz -> http://en.wikipedia.org/wiki/Authentication
2. dalej ak nevies co znamena slovo webdesign tak si ho radsej do h... neber tu mas dalsi odkaz -> http://en.wikipedia.org/wiki/Web_design [nizsie si mozes vsimnut o com vsetkom je webdesign]
tym som tu skoncil v tejto diskusii, ty si mozes dalej robit svoj "web-programming" a ja si idem robit svoj "webdesign" s mojimi az nap**** znalostami za ktore dostavam tak vela penazi
PS: som rad ze si ma poucil o tom ze ak sa musis prihlasit k tomu aby si sa dostal napr. k urcitemu textu su k tomu potrebne 2 stranky, poviem teda v praci aby mi za to co som tvrdil dali pokutu, lebo sa to neda
2. dalej ak nevies co znamena slovo webdesign tak si ho radsej do h... neber tu mas dalsi odkaz -> http://en.wikipedia.org/wiki/Web_design [nizsie si mozes vsimnut o com vsetkom je webdesign]
tym som tu skoncil v tejto diskusii, ty si mozes dalej robit svoj "web-programming" a ja si idem robit svoj "webdesign" s mojimi az nap**** znalostami za ktore dostavam tak vela penazi
PS: som rad ze si ma poucil o tom ze ak sa musis prihlasit k tomu aby si sa dostal napr. k urcitemu textu su k tomu potrebne 2 stranky, poviem teda v praci aby mi za to co som tvrdil dali pokutu, lebo sa to neda
-
bucanyandrejko
Zablokovaný