Technológia iPhone Multitouch vs. ostatné dotykové telefóny
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Technológia iPhone Multitouch vs. ostatné dotykové telefóny
Ahojte,
Prosím Vás neviete o nejakej štatistike, alebo stránke, kde sú zhrnuté názvy technológií použitých pri dotykových mobiloch? Našiel som kopec rozpitvaných recenzií, ale potreboval by som nejaké porovnanie. Ako príklad uvediem:
iPhone 3GS
typ dotykového displayu: XY
senzitivita: XY
nejaký iny parameter: XY
Nokia 5800 XM
Samsung Jet S8000
atď. proste takéto porovnanie. Budem vďačný za každú "stopu"
Prosím Vás neviete o nejakej štatistike, alebo stránke, kde sú zhrnuté názvy technológií použitých pri dotykových mobiloch? Našiel som kopec rozpitvaných recenzií, ale potreboval by som nejaké porovnanie. Ako príklad uvediem:
iPhone 3GS
Nokia 5800 XM
Samsung Jet S8000
atď. proste takéto porovnanie. Budem vďačný za každú "stopu"
-
seth82
Darca
tu je zoznam kapacitných
http://tinyurl.com/yex4a2l
http://tinyurl.com/yex4a2l
-
uplink
VIP
presne toto som hľadal. Ďakujem veľmo pekne! K+
Ešte mám takú otázočku. Tie kapacitné displaye sú teda kvalitnejšie, ako tie odporové, správne? Je každý kapacitný display zároveň aj multitouch? Oplatí sa podľa Vás čakať na nokiu X6, alebo je lepšie presedlať na HTC HD2 [Leo]. Nachádzajú sa len na highendových modeloch, ako som si všimol. A poznám naživo len iPhone a iPhone 3GS s takým displayom. A je to fakt úplne o inom...
A čiste teoreticky. Ak kapacitný display funguje na báze náboja, ktorý zreaguje s vodivou vrstvou [prst], tak tým pádom nefunguje na kapacitných mobiloch stylus? Hm, ak je to tak, tak je to trošku mínus, ale možno sa mýlim. A taktiež, existujú aj mobily, ktoré majú kombinovanú tlakovú vrstvu s kapacitnou?
//edit: Teraz som to vygooglil. Takže keď je display kapacitný, tak musí používať špeciálny stylus s kovovým [magnetickým] koncom. Hmm, zaujímavé riešenie. Skúsim ešte vygoogliť tie kombinované.
Pri kapacitnom sa nemôže použiť žiadny kryt na displej a treba používať holý prst (a tuším ani nefunguje citlivosť na tlak) takže obe technológie majú výhody a aj nevýhody.Patjo napísal:kapacitny je na iPhone. behas na nom ako po masle .. a tie odporove musis aj trochu zatlacit na displej
stylus je praktická vec, iba ak je schovaný priamo v telefone. Neviem aký zmysel by malo dokúpenie dodatočného stylusu ku mobilu s kapacitnym displejom, ak by som ho musel stale nosiť po vačkoch a tak. A taktiež k čomu je stylus, keď tieto telefony su optimalizovane na prsty? nejak mi uniká pointa (kto mal mobil s WM, vie načo narážam)