[BIOS] zlomit password

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
c-ice
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

tak Thoshiba Satellite A210 .. BIOS niejaky phoenix ... nie je to môj NB iba sa ho snazim rozbehat ...
Ide o to že pri zapnuti si pýta heslo do BIOS resp. aj ktomu aby sa mohol dalej bootovat trocha som Googlil a našiel som riešenie Bios Backdoor Password až na to že mi ani jedno z najdenych hesiel nefungovalo (Phoenix, BIOS, CMOS) ...
2. ha možnost do ktorej sa mi nechcelo, je rozobrat NB komplet a vybrat Baterku (CMOS BATTERY) problem že ta baterka je priletovaná a teraz neviem či bude stačit ked tu baterku odstránim a za niejaky čas napr. 30minut ju vrátim spat

Ak poznate niejake lahšie riešenie sem sním alebo ak viete niejake BackDoor pass ktoré som nenašiel ale hlavne či bude stačit to či tu baterku odletujem a či ju budem musiet vratit spat

//autoeditácia príspevku ( 21 Nov 2009, 19:02 )
hmm myslel som si že nikto nič
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Na nete som našiel len tie heslá, čo si tu uviedol. Takže asi bude treba rozobrať notebook.
You need to take out the battery, take out the bios battery, and then short the contacts of the bios battery holder to ground. If you don't, the capacitors on the board will still hold voltage and the bios won't be cleared. (This is the same thing the BIOS reset jumper does on desktop systems.)
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

už sa stalo rozobral aj znova poskladal :D a ja debil som namiesto Load Defaults dal že Setup tak a môžem znova rozoberat ... :roll:

// tak nič Nepomohlo baterka bola odpojena aj som resetol bios ale stale nič pýta to stále heslo na prístup
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Ako si resetol BIOS? Odpojením baterky alebo si aj vyskratoval kondenzátory?
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

DjBass napísal:Ako si resetol BIOS? Odpojením baterky alebo si aj vyskratoval kondenzátory?
Odpojenim baterky presnejšie odletovaním a potom som tie konce spojil (plus minus ) nedalo sa ktomu dostat nechcel som to rozoberat na totalku lebo sa mi zdalo že tie kable z touchpadu a z klavesnice a z monitora su tam pripevnené - naletované a to by som si nedovolil ich odpajat ... ale niejake kondenzatory tam ani nebolo vidno akurat som počkal 30minut (aj ked idealny kondenzator by sa vybiť v čase nemal ale videl som to niekde napísane pri googleni) a zmontoval naspät dal F1 load Defaults Settings a nič heslo dalej pýta takže som známej doporučil ist do servisu nech stým oni pohnú možno tam budu vediet nahrat novší Bios to sa mi už nechcelo hladat alternatívny postup k postupu čo som našiel že vytiahnut EEPROMku vymazat a nahrat cez programátor
Napísať odpoveď