Aku dosku?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
maco54
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Aku dosku?

Príspevok od používateľa maco54 »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pozeram tak letmo a rozdiel v nich nevidim. Ta drahsia ma eSATA, to je asi tak jedina vec co som si tam vsimol.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

drahsia ma eSata ako hojko spominal + S/PDIF opticky, 3PCI sloty miesto jedneho, 2 PCIe x16 pre Crossfire.

Ak CF ani do buducnosti neplanujes, S/PDIF s najvacsou pravdepodobnostou tiez nepouzijes, a eSATA zariadenie nemas ziadne (aj ked casom), tak mozes usetrit. Akonahle chces mysliet perspektivnejsie a financie ti nerobia problem, tak si priprav par EUR navyse a kum drahsiu.
maco54
Star
Star

Takze lepsia doska je ta drahsia?
myslite ze tie funkcie co ste tam napisali ze ma ta doska oproti tej lacnejsem ze ich vyuzijem?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

maco54: Neni lepsia, je rovnaka, ibaze ako bolo napisane od KoCiho, mas tam 3x PCI, co mozno ani nevyuzijes, teoreticky v pripade nejakeho radicu, mas tam 2x PCI Express pre pripojenie dvoch grafickych kariet do CrossFire, koaxialny zvykovy vystup a eSATA pre pripojenie disku alebo ineho zariadenia. Evidentne nemas moc ponatia o co ide, realne vyuzitie vidim len v eSATA konektore, ale ak nemas ziadne zariadenie na to, tak o nic nejde, navyse kludne mozes pouzit aj USB ci Firewire rozhranie, takze sa nic nedeje. Ak neplanujes kupit 2 graficke karty do CrossFire, tak by som siel urcite do lacnejsej dosky, usetril by som tam par eur a radsej ich investoval do trebars vacsieho disku.
maco54
Star
Star

A bude ta doska supercomputer dobra na hranie?
A vodne chladenie je lepsie ako normalne lebo na tej drahsej je normalne?
A nebudem mat na tej lacnejsej doske problemi z osadovanim chladicov lebo to tam vyzera byt dost natlacene?
A este ze ci su na tej lacnejsej doske take iste taktovacie utility ako na tej drahsej?
A dik za tie predosle rady
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

Dosky majú rovnaký chipset takže možnosti taktovania budú rovnaké, osadiť chladič nebude žiaden problém, nikde nie je nič natlačené, tie pasívy okolo CPU sú dosť nízke.
Na obidvoch doskách je len pasívne chladenie, neviem čo tu splietaš s vodným.
Či bude dobrá na hranie závisí od toho aký tam dáš procesor ale hlavne od toho akú tam dáš grafickú kartu.
maco54
Star
Star

A co nevidis ta lacnejsia asus ws supercomputer a ma tam vodne chladenie su tam trubicky je to vodne ne?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tie nie je vodné chladenie.. to sú heatpipe trubice slúžiace na odvod tepla. Vodné chladenie je niečo úplne iné.

;)
maco54
Star
Star

Hmm cital som a c tych trubiciach je voda ne??
A je toto chladenie ta tej doske lepsie ako na tej drahsej?
Dik
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No bola asi pred rokom taká aféra.. skúsili jednu heatpipe rozrezať a zistili, že v nej vôbec nič nie je, že sa jedná iba o obyčajnú rúrku... čiže vlastne marketing.. :D

Podľa mňa je úplne jedno.. tá lacnejšia má menšie chladenie na chipsete, preto je teplo odvádzané cez heatpipe do okolia procesora, kde sú ochladzované vďaka prúdeniu vzduchu z chladiča procesora. Tá drahšia má zase väčší chladič na chipsete, čiže sa dokáže uchladiť aj sám.. čiže je to narovnako... a úplne jedno. Ak máš aspoň minimálne vetranú skriňu, tak ani pri jednej sa nemusíš báť prehrievania.. dokonca ani pri taktovaní.

Vyberaj podľa toho, čo Ti písal hojko vyššie..
maco54
Star
Star

Ok dik za rady a skrinka bude paradne vetrana
a ty by si ktoru dosku radsej bral??
Napísať odpoveď