- no nad lenovom TP som aj uvazoval, mal som moznost osahat si ho a su to skutosne kvalitne NB co sa tyka konstrukcie aj sa mi pacia co sa designu tyka taky cisto geek ...nevyhody samozrejme cena a stabsi hardwer
- potom uz ako uzivatel Marco5 tu dal odkaz http://www.sysnet.sk/pocitace/nakup/112 ... -008cz-15/ ...s NB MSI G seriou som este nemal moznost zoznamit sa ale dlhsi cas ich sledujem ...paci sa mi ze tam nepchaju nasilu windows, co sa urcite podpisalo na dobrej cene, ...skoda ze maloktory NB na ddr3 pamet ale väcsinou maju dobru grafiku ...cize u mna maju velku sancu
- potom ma zaujal tento http://www.pcenter.sk/?akcia=showkategoria&vyber=20641 GT240M keby som ho tak zohnal s wsxga dysplejom ta neje o com
Chlapi planujem kupovat book, v HW sa ako-tak vyznam, keby stym bol nejaky problem tak sa spytam neskor ale teraz ma zaujima hlavne nejaky ten prehlad notebookovych znaciek. Vyhody, nevyhody, zaujimavosti. Keby bol niekto taky dobry a k najznamejsim znackam by mi napisal jednu-dve vety bol by som vdacny. Odmenim sa karmou. Tiez mozte dat nejake linky, skusim este aj pogooglit.
Caute chcel by som sa vas spytat na vase nazory a skusenosti ohladom kupy NB. Maximalne by som do neho chcel investovat 1000 eur (v tejto cenovej kategorii by som chcel to naj. co by sa dalo dostat). Neplanujem na nom hrat ziadne hry ... V tomto smere vsak nemam moc velke skusenosti tak sa tymto sposobom obraciam na vas.
Hmmm vidim ze mi odporucas kopec asusov. Maju sice paradny vykon (ten 4 jadrovy) ale predsa len je to asus (neviem si to predstavit ani s chladenim - 4 jadro na NB). Neviem tieto znacky sa mi ktovie ako nepozdavaju. Nepovazujem ich za ktovie ake kvalitne NB. Chcem si totizto kupit do skoly novy NB a nerad by som kupu olutoval. 1000e predsalen nie je malo. Ten sony vaio mi odporucalo uz viac ludi. Pouvazujem aj nad tym. A o baterku mi az tak moc nejde nakolko mam NB takmer stale napojeny do siete - akurat mozno v autobuse ale aj to len malo. (ak by mi tak moc islo o baterku tak kupim jednoznacne MACbook). Znackam ako su napr. acer, Fujitsu Siemens, Asus moc nedoverujem
Apple, Dell, Sony. Po tomto by som sa na tvojom mieste pozeral. Na aku skolu chodis? Ak studujes nejaku informatiku tak Apple je zbytocny. Mam doma biely MacBook, ak by si mal otazky, kludne sa pytaj.
Cau chodim na FEI Tlekomunikacie. No nad Dell - om som uvazoval, ale tie su na mna moc drahe (keby som chcel dell s vykonom aky si predstavujem tak poriadne zacvakam). Kamos mi odporucal aj Lenovo ... no s tym nemam skusenosti. Hmmm neviem
asus je dobra znacka.. je to priemer u notebookov za takych 500 az 700€ je asus ok ale pri 1000€ by som urcite volil sony, dell, lenovo.. najviac by som urcite pozeral sony a dell.. pri lenove by som uz cakal vecsi rozpocet takze ten by som zatial nechal bokom ale ak by si nasiel nieco co by bolo vyoknne tak by mohlo byt aj lenovo.. ale u mna jednozncane vyhravaju sony a dell..
//: sry ja som to poplietol .. mesto lenovo vsade mal byt dell a opacne.. takze by som hladal nejake sony alebo lenovo..
Lenovo je na mna moc take hm...dizajnovo ma odradza. Ta konstrukcia a celkovy vzhlad mi proste nesedi. Viem, ze u poprednych znaciek (pre mna vyssie spominane Apple, Dell, Sony) mam kvazy v tej cene aj dizajn na ktory si ja celkom potrpim. A aky vykon si teda orientacne predstavujes? Nech sa mozeme po niecom pozriet.
yazoo napísal:Lenovo je na mna moc take hm...dizajnovo ma odradza. Ta konstrukcia a celkovy vzhlad mi proste nesedi. Viem, ze u poprednych znaciek (pre mna vyssie spominane Apple, Dell, Sony) mam kvazy v tej cene aj dizajn na ktory si ja celkom potrpim. A aky vykon si teda orientacne predstavujes? Nech sa mozeme po niecom pozriet.
Jj presne toto. Lenovo je designovo neskutocne otrasny. Jj viem ze hlavne treba pozerat na vykon co aj robim, ale vzhlad toho booku len tak nepreglgnem . No nemam presne stanovenu hranicu vykonu, jednoducho chcem aby vykonovo nebol shit aj po roku. Ja sa na bookoch hry nehram ...
Ruku na srdce. Ked som si kupoval notebook ja tak som sa velmi ani nepozeral na vykon. Nepotreboval som masinu, ktora mi rozfacha neviem ake hry na neviem akych detailoch. Islo mi hlavne o ake-take dvojjadro, RAMku a disk. To bolo vsetko. A aj napriek tomu mam taky priemerny vykon, ale na OS X je vsetko rychle, plynule a jednoduche. A ako spravny "jablkar" nemozem nepovedat, ze som to nekupil aj kvoli OS...
Ivan11114 napísal:Jj nad MACBookom som uvazoval no tam mam obavy z noveho OS. Viem ze sa na nom virtualne da rozvehat aj Win ak by som moc potreboval ale aj tak.
Zalezi na co ho chces primarne vyuzivat. Tiez som sa obaval toho, ze na tom nebudem mat soft na ktory som zvyknuty a vsetko som zohnal. Alternativy k programom na ktore som bol zvyknuty. A ovladanie je jednoduche, intuitivne takze u mna spokojnost. Ak mas moznost urcite si to chod vyskusat do nejakej predajne, to bude najlepsie. A z vlastnej skusenosti k tomu Windowsu. Mal som ho nainstalovany asi 3 mesiace, ak som ho zapol 5x tak je to vela. Par dni dozadu som zmazal particiu, pretoze mi to prislo zbytocne, aby mi to zaberalo 30GB disku...
chcel by som si kupit nejaky schopny notebook od 450-500 Eur
Avsak potreboval by som aby co najlepsie zvladal strihanie a editovanie videa...nepracujem s nejakym kvalitnym video...klasicka amaterska DV kamera, ale mozno v buducnosti sa pusitm aj do HD, tak aby som nemusel kupovat hned novy notebook.
Mam teraz taku dilemu ci kupit RAM 4GB DD2 a bezat na 64bitovom Windowse (pocul som vsak, ze niektore ovladace nefunguju a aj v Sony Vegas 8 su zbytocne probelmy s tym, co si nemozem dovolit) alebo kupit 3GB DDR3 a zostat pri 32bit, ale riskovat, ze za par rokov bude vsetko 64bit a budem nuteny aj tak kupit 4GB...
tak tolko zatial...bol by som rad ak by ste mi vedeli poradit nejake NB ale uz aj s orig. OS....to je dalsia podmienka. Diky
Takze idem priatelke kupovat NB. A toto su jej moznosti a poziadavky:
Cena MAX 700e. Dolezita podmienka je aby bol BIELY (napr.VAIO sa jej paci). A doveryhodne a kvalitne zobrazoval fotografie. Proste graficky na urovni. A rozmer lcd by bol idealny 14`.
fox111fox napísal:Takze idem priatelke kupovat NB. A toto su jej moznosti a poziadavky:
Cena MAX 700e. Dolezita podmienka je aby bol BIELY (napr.VAIO sa jej paci). A doveryhodne a kvalitne zobrazoval fotografie. Proste graficky na urovni. A rozmer lcd by bol idealny 14`.
Prosim poradte nam
Ak je to zena, ktora si potrpi na dizajn tak si si vlastne aj sam odpovedal podla mna. Pozri po tych VAIO-ach (zvlastne sklonovanie).
fox111fox napísal:No len VAIO pod 700 nemozno asi zohnat?
No neviem ako sa teraz hybu ceny, nezaujimam sa o to velmi. Chces fungl novu masinu alebo aj nieco pouzivane moze byt? Lebo tak by to slo urcite, staci pozriet inzeraty. Pripadne ma napada este MacBook, ale s tym by uz bolo viac komplikacii asi.
no zo sony do 700€ to bude asi trocha problem.. ale zohnat sa da aj do 700€ ale 14" asi nie.. ja osobne by som porozmyslal aj o tomto: http://www.alza.sk/asus-ul30a-qx158v-d145603.htm sice grafika nic extra, ale ak tam nechce hrat hry a nejake narocne veci robit tak by jej to malo stacit..