Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
plusminus
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa plusminus »

spirki: niekedy sa to neda pri klasickom semafore. idem v kolone cca 50kmh a zrazu oranzova. v sekunde si len premyslis ze ak das flekase, ten za tebou je v kufry velmi rychlo. Tak stlacis plyn. Relativne si presiel na oranzovu co zakon povoluje. Ale ak ta natocia s nekvalitnou kamerou vecer ako mna, nemas sancu povedat ze ked si prechadzal semafor, si nan kukal ako dement a videl si tu oranzovu. Za pol sekundy uz bola isto cervena, ale to som bol meter dva za nou. Skoro som dostal 350€ + vodicak, uhral som to na kilo. Uz ten semafor prerobili na blikajucu zelenu, a uz nikdy sa mi nestalo a ani som nevidel, ze by vobec v tej istej kolone niekto presiel na oranzovu... /isto sa to stava, ale uz pri tom blikani kazdy vie, ze ide pojde a brzdy.. pri len oranzovej je to bud/alebo/

mali by to prerobit vsade. ved taky zasah to nemoze byt... max softverovy..
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

plusminus: vidíš, benga, na nich som zabudol. No ale aj tak, keď mi naskočí oranžová tak nerobím paniku. Som ďaleko, začnem pomaly brzdiť, som tak blízko, že nemám šancu ubrzdiť, idem ďalej, tá oranžová tam svieti dosť dlho aby som to stihol ...
plusminus
King
King

spirki: raz natocia aj teba a budeme dvaja vysmiaty :D
mne tvrdili ze 3sec svieti oranzova ale cely cas nekukas na semafor a hlavne ked si pod nim, tazko zareagovat..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

plusminus: Ale k tomu semaforu sa musis nejak dostat, neobjavis sa hned pod nim, ci??? ;)
plusminus
King
King

no ak ti skoci oranzova cca 7-8 metrov a idete v kolone, fakt to bola situacia ze mohol som dat plne brzdy a zastavil by som.. len ten za mnou nalepeny by isto nestihal /tiez netvrdim ze cely cas pozeram na semafor, ta sekunda z oranzovej mohla uniknut aj mne :(

hold, uz chodim na brzdu aj prudkejsie, ale aj vcera to bolo o chlp a este mi tipek ukazoval cez okno prstom na celo..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Idem dnes z Rakuska, navigacia v Bratislave vravi, ze mam ist vpravo. V tom spolujazdec povie, ze nie, pod vlavo, zrazu krici, ze odboc vpravo, ale neskoro. Tak si navigacia hned prepocita, ze mam ist rovno, zist z vyjazdu a otocit sa na benzinke. Tak som to teda spravil, ake ked som prisiel na svetelnu krizovatku, tak spolujazdec na to, ze odboc. Tak som sa rovno na svetelnej krizovatke otocil - z odbocovacieho jazdneho pruhu (boli tam 2 pruhy + odbocovaci) v jednom smerem, potom kolaje pre elektricku a dalsie dva pruhy v opacnom smere (tusim to bola Bajkalska ulica, ale nie som si isty a pumpa Shell). A asi 100m dalej policajti, ktori chytali zrejme takych ako som ja, proste tych, co sa otocia na svetelnej. Policajtka mi skocila do cesty a mava na mna, vtedy som vedel, ze je asi nieco zle, tak matne som si spominal, ze na svetelnej sa asi nemoze otacat, ale nebol som si isty.

Potom to uz prebiehalo trochu divnym sposobom: Dobry den pan vodic, vodicky, obciansky, doklady o motorovom vozidle..., dal som jej to a zrazu si zacala pisat, hned mi vypisala blocek na 60 eur a hovori, ze som sa dopustil zakazu a otocil som sa na svetelnej krizovatke, ze tu mam blocek na 60 eur a ze tu jej to mam podpisat. Vystresovany a zaskoceny sa divam, ze o co ide, ze co keby som nemal peniaze. Dal som jej peniaze, vydala mi, dala mi to podpisat a dovidenia. Normalne som nechapal, ze vobec sa ma nespytala, ci som ochotny zaplatit, ci tolko pri sebe mam atd..., proste suverenne.

Ked som odtial odisiel o 60 eur lahsi, tak sme sa zacali bavit v aute, boli sme tam 4 v aute vratane mna, policajtka tam na ceste stala, vedla nej policajt oprety o auto, kamera ziadna, ze preco sme vsetci v aute nezacali hovorit, ze my sme isli rovno a nezatocil som cez svetelnu, ved to by boli 4 nase hlasy proti dvom policajnym a bez kamery by to ako isla vyhadat??? Vtedy zial dosli tieto napady, ked to bolo zaplatene a bol som o par metrov prec, ved som navyse kludne mohol povedat, ze nemam pri sebe tolko penazi a ak by policajtka bola aktivna, tak by som si kludne nechal vziat ten vodicak.

To je ale vsetko teraz nepodstatne, porusil som predpis, zaplatil som, akceptujem to a 60 eur naserie, ale co uz, moja chyba, resp. spolujazdca. Skor mi ide o to, ze ci bol pristup policajtky normalny, kedze mi pri oznameni o tom, ze som sa dopustil otocenia cez svetelnu rovno vypisala pokutovny blok, nepovedala mi presne, ze ktory zakon (cestny zakon, resp. daka vyhlaska) a konkretne ktory paragraf som porusil, ze ci je to normalne??? Ked som sa spytal, ci si mozem odpisat jej sluzobne cislo, tak mi ho len povedala a odisla, snad ma teda neoklamala. Mam chut podat staznost na Inspekciu Ministerstva vnutra, aj ked viem, ze tym zrejme nic nedosiahnem, ale mozno ta suverenna policajtka uz taka suverenna v pripade inych nebude.

PS: Ako z kazdeho pribehu, aj z tohto plynie ponaucenie, rovnako ako z bajok od Ezopa. Takze tu plynie, ze nikdy nedajte na slova zeny, ktora sedi na mieste spolujazdca, radsej sa riadte GPS navigaciou.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Hojko ... Bohuzial jedine co si mozes ... je si zaspievat Slovenskoooo.
100x sa mi v Prahe stalo ze som to strelil tak jak nemal ... 6x ma pri tom prichytili.
Policajt pristupil ... Zavolal si ma k sebe, opytal sa ci som zdejší. Povedal som ze nie ... Akurat tu studujem. Spytal sa co... Povedal ze kedze nie som odtialto tak to bude len na Ustny Dohovor. Ale nech to uz neopakujem. Ze ked natrafim na Kolegu v zlej nalade tak to schytam za 1000Kč a 3Body.

Takto to ma vyzerat. Policajt je na to aby Vodica usmernoval, miernil, karhal za priestupky. Nie aby ryzoval.

Keby som nemal Bratislavske Cisla tak by som sa do nej obul ... a odklepol s tym ze odkial mam vziat 60€. Keby som bol v dobrej nalade este by som sa spytal ci nepozicia ... Vynahradim pozvanim na Kafe :D
Ale kedze mam BA ... Tak asi by som to len vydiskutoval nech sa uvedomi a pokutu s kyslym ksichtom zaplatil.

Staznosti na MVSR moc nepomozu ... Tam ti pomoze jedine pichung na mieste. S kludnym hlasom a usmevom zdrbat jak choru vranu ci to takto u vas normalne funguje ci jej len dnes Svieti cervena na semafore.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hojko: staznost mozes podat fakt iba za to konanie, pretoze by ti mala presne povedat co si spravil, spytat sa ci si si tej chyby vedomy a ci ju uznavas, az na zaklade toho by mala vypocitavat pokutu (ak si ochotny, tak znizit; ak si priestupok nepriznavas a dokazu ti ho, tak maximalnu sumu...).
Shark: odbocenie do zakazu sa podla mna dost odlisuje od otacania sa na svetelnej krizovatke, to sa totiz u nas nesmie nikdy (ak funguju semafory) :)
A k tomu diskutovaniu na mieste: tym by jej akurat dodal pocit moci, pretoze tento typ ludi snad ani nema svedomie a vyziva sa v tom, ze moze dat bez priciny maximalnu pokutu. To je citit aj z toho, ze mu svoje sluzobne cislo len stroho nadiktovala zrejme s vedomim toho, ze obcan aj tak nic nezmoze :?
Mam kamarata policajta a ten ma tiez takehoto kolegu (mozno som to tu aj spominal). Proste dava vzdy plnu vysku pokuty a je mu jedno, ci to je rodina s detmi, dochodca, student...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Este ma tak napado k tej pokute, mohol som argumentovat tym, ze ci maju fotky alebo video??? Lebo tam netocili a ze ak nemaju dokaz, tak potom dovidenia.
Gothar
Moderátor
Moderátor

No teoreticky ano, lenze to by si ju akurat nasral a myslim, ze by si nasla nieco ine za este vyssiu sumu. Ak si si vedomy priestupku, tak by som radsej isiel cestou priznania a snahy znizit pokutu diskusiou, taketo finty na nich skusilo uz urcite vela ludi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ona sa o pokute ani nechcela bavit, zahlasila 60 eur a tam to bolo. Ked som sa spytal, ze ci tak vela, tak ani nereagovala. A co ine by si nasla, vsetky doklady su v poriadku a platne, pneu tiez, kolesa tiez, folie dole, stare dialnicne dole, pasy boli...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...zmazané...omyl...dpc :oops:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vcera mi akurat hovorila matka prihodu jej kamosky. Ma priatela Nemca a prisli na Slovensko, zmerali ich a policajt hlasi, ze teda za 100E. Nemec , zvyknuty nediskutovat, vytiahol 100E a podava policajtovi, ktory s vyplestenymi ocami hlasi: "Tak vela hadam nie, na nejakych 30E by sme to mohli dat"
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak som stretol kamarata policajta teraz na Vianoce vecer v bare a vysvetlil som mu situaciu. Pytam sa ho, ze ci som sa mohol policajtky spytat ,,Pani a fotecky alebo videjko mame?" a so smiechom mi odpovedal, ze to je prve co som sa mal opytat a mal som odmietnut zaplatit pokutu. V tom pripade, ze by stale trvala na pokute a ziadala odo mna 60 eur, hoci video ani fotky nemali, tak by ma poslala na spravne konanie, kde by mi bez videa alebo fotky nic nedokazali. Zial, clovek sa uci na vlastnych chybach, nabuduce budem aspon vediet.
Gothar
Moderátor
Moderátor

hojko napísal:Ona sa o pokute ani nechcela bavit, zahlasila 60 eur a tam to bolo. Ked som sa spytal, ze ci tak vela, tak ani nereagovala. A co ine by si nasla, vsetky doklady su v poriadku a platne, pneu tiez, kolesa tiez, folie dole, stare dialnicne dole, pasy boli...
Tak potom by asi fakt bolo lepsie hadat sa, len to musis 100%ne verit technickemu stavu svojho auta :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

GothaR: Toho sa nebojim, vsetko tam je od reflexnych viest cez rezervu az po platnu STK/emisnu az po lekarnicku a nahradne ziarovky ci poistky. Len sa treba pozriet, ze ci nie je lekarnicka po platnosti :D
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Dobrý nápad na svojpomocnú kontrolu zimných pneu
http://natankuj.sme.sk/c/5163186/minca- ... telne.html
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ako je to ak policajti prichytia šoféra bez vodičského oprávnenia?
Dostane pokutu a odklad? Aká je výška pokuty?
Ak sa to opakuje trebárs chytia ho piatykrát vyplývajú z toho nejaké iné dôsledky ako pokuta a odklad?

Ďakujem.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...na druhý krát sa dopúšťaš trestného činu (alebo prečinu?) marenia úradného rozhodnutia...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

A čo z toho potom?
//: Ja len tak, že všelijakí frkani tu jazdia jak Fittipaldi, určite ich chytili viac ako raz bez vodičáku a stále si behajú...
Napísať odpoveď