Zdravim.
Rad by som sa vas opytal, ci mi niekto viete poradit.
Kamaratkin otec sa pred siedmimi rokmi prestahoval z jedneho okresu i kraja do ineho.
Po prestahovani prestal pouzivat svoje auto, avsak neodhlasil ho ani nezmenil ziadne udaje (trvale bydlisko - to si nechal zmenit len na obcianskom), neplatil povinne poistenie, neodovzdal znacky - prosto tvaril sa ako keby to auto prestalo existovat.
Je to uz 7 rokov a rodina ho nemoze prinutit ist odhlasit auto on stale len hovori, ze ho spali ak mu nieco pride platit ( rozum ostava stat).
Teda chcel by som sa opytat, ci niekto z vas vie odhadnut aka bude pokuta, respektive zakonny postih alebo podobne skusenosti.
Dik.
Neodhlasenie Motoroveho Vozidla
Práve teraz skompletizovali databázu všetkých vozidiel, ktoré nemajú platné STK a emisné kontroly, nezaplatené poistky, takže nech v krátkom čase očakáva, že mu bude doručené predvolanie. Tie poistky bude musieť za 7 rokov doplatiť + dostane za ne, aj za STK a EK pokutu. Výšku pokuty neviem ale pod 50 € to určite nebude...
Ako bolo prezentovane aj v tlaci a TV, policajti maju kompletnu evidenciu vozidiel, ktore nesplnaju jednu z poziadaviek: STK, EK, poistka..Na zaklade toho ti vystavia papier, ktory ti poslu domov s tym ze mas uhradit pokutu pre to ze si nesplnil zakonom stanovene povinnosti pre teba ako majitela motoroveho vozidla. Neviem ake pokuty davaju za nezaplatenu poistku alebo EK, ale za STK je pokuta 166€.