Problém s 6233

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
soto
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problém s 6233

Príspevok od používateľa soto »

Zdravím chcel by som sa opýtať či sa dá nejakým činom opraviť táto nokia... Ukazuje mi že nemám žiadnu sieť... ked dám vyhladať nenajde žiadneho operátora... Samozrejme nika sa mi nemôže dovolať... So simkou problém není skušal som ju v inom telefóne... Taktiež som skušal obnoviť pôvodné nadstavenia ale čo čert nechcel zabudol som ochranný kód... Dá sa stým niečo robiť alebo mám počkať na Ježiška? :) Ďakujem
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

vobec nepises ako ti to prestalo ist (po pade, oxidacia,...) alebo ci to robilo postupne, alebo z nicoho nic

takze nikto tu nie je kuzelnik

skoc do najblizsieho mobilshopu a spytaj sa na cenu opravy
vo vseobecnosti sa signal opravit da, zalezi ale co tam je zle
soto
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

telefon mi padol... normalne isiel... to sa stalo okolo jednej... o piatej som mal ešte neprijatý hovor a o desiatej večer som si všimol že signal je fuč...
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no tak padom tam mohlo nieco prasknut, je uplne bezne ze to moze chvilu fungovat a po case to prestane

najlepsie bude ak sa skocis opytat do mobilshopu na konkretnu cenu opravy
cez forum sa neda presne poradit, samozrejme je otazne kolko chces investovat, pretoze oprava v tom horsom pripade moze byt aj dost draha
soto
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

hmm okey dakujem :) a nemslíš že by to mohlo byť aj softvérom...? ten som síce preinštaloval... ale nič sa nestalo... chcel by som ho nejak resetnuť... len vravím zabudol som ochranný kod existuje nejaka pomoc na zistenie toho kodu alebo googlim zbytočne?
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Nie SW je to velmi mala pravdepodobnost, najcastejsie sa stava , ze po pade praskne alebo sa pohne signalovy. Bud tam nastane nejaky studeny spoj, v takom pripade staci tento cip prehriat, samozrejme "prehriat" clovekom ktory vieco co robi v servise. Druha moznost je nutnost vymenit signalovy cip co uz nebyva lacna zalezitost. Standardne oprava stoji od 15 do cca 40€, preto treba ist do servisu a dohodnut sa na nejakej cene do, do ktorej sa ti to oplati, inac nech to neopravuju.
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

soto mna zaujima ako si "preinštaloval software" ked o slovo dalej pišeš že si ho neresetol lebo nemaš ochranny kod. Máš BOX? Alebo ako? Ak ti možem poradiť sto rokov starý program NSS(nemesis service suite) s resetneš si tam ochranny kod a možeš experimentovať koľko chceš
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

to ze nespravil reset telefonu pretoze nema ochrany kod, neznamena ze nemohol spravit update FW

update FW nespravi len ak ma aktivovany zamok klavesnice ochranym kodom, a podla toho co pise sa normalne pohybuje v menu, takze ten blokovany nema, takze fleshovanie cez NSU ide uplne v pohode

ak by mal aktivovany zamok klavesnice tak by mu nepomohol ani NSS za zruzenie (zmenu) ochraneho kodu, pretoze telefon sa ti vtedy nespoji s PC cez klas.USB kabel

zmenu ochr.kodu by teda podla mna teraz cez NSS spravit vedel (navodou je na nete vela), ale predpokladam ze uz zadaval ten kod viac ako 3x a tak ho bude mat uz zablokovany, aj keby vedel spravny, alebo si ho zmenil, tak telefon mu ho nezoberie (a neviem ci starucke NSS dokaze opravit zablokovane pocitadlo bezp.kodu)
Napísať odpoveď