Čelné okno zamrznuté zvnútra

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Čelné okno zamrznuté zvnútra

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Tak chlapi, potrebujem pomoc.

Asi pred hodinkou, som šiel do otcovho auta, potreboval som z neho nejaké veci. A keď som toto videl :shock:, ešte som sa s tým nestretol. Čelné okno bolo zvnútra zamrznuté, nie však celé, ale vytvoril sa asi tak cca. 15 cm zamrznutý okraj okolo celého čelného okna. Ostatné okná sú OK, len to čelné zamŕza.

Neviete prečo môže to čelné okno zvnútra zamŕzať? Nejaké nápady, rady, postrehy? Dik
Dale88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dale88 »

Mne sa to tiež robilo, ale väčšinou keď som mal vodu na gumových koberčekoch alebo som nechal v aute lyžiarky na ktorých bol sneh.. určite je viac faktorov
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Auto stoji vonku nicim nezakryte? Ak ano, tak je to "vyzarovanim proti oblohe", kedy povrchy nasmerovane na oblohu vyzaruju viac tepla ako zvisle, pretoze obloha ma nizku teplotu(aj ked ma vzduch teplotu nad nulou, tak tieto povrchy sa pod nu mozu dostat). Moja teoria je ta, ze celne sklo sa ti takto ochladilo viac ako bocne skla a zamrzla na nom vzdusna vlhkost z vnutra auta. Ta tam uz moze byt z mnohych dovod, najvacsi je asi ten, ze ked sa auto pouzivalo a bolo dobre vykurene, tak vzduchu po ochladi stupla relativna vlhkost a ta zacala kondenzovat na najchladnejsom povrchu (ako prvy dosiahol teplotu rosneho bodu), kde nakoniec zamrzla. Rozmrazit sa to da velmi rychlo, len treba zahriat motor. :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

V aute sú velúrové autokoberce (nie gumené), takže keď sa nastupuje so snehom na topánkach, a následne sa sneh roztopí a všetká voda stečie do kobercov. Môže to byť jeden s problémov? Alebo nechať zapnutý vnútorný okruh na noc? Aby sa uzavreli klapky? Prípadne vetrať vykúrené auto pred odparkovaním? Dosť ma to zaskočilo, ešte som sa ozaj s tým nestretol.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

vymenit koberceky, dobre vyvetrat auto pred opustenim (len tak si nechaj otvorene dvere chvilu, pripadne ked uz vies ze koncis, tak si pusti vetranie na najvacsi mozny chlad). Ale v kazdom pripade voda z kobercekov sa odparuje a to robi mozno najvacsie svinstvo. Ked mas obavy ako sa tej namrazy zbavis, tak mozes si kupit taky sprej, ktorym to lahko zotries - bez skrabania.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak zajtra pôjdem pohladať gumené koberčeky. Ten sprej mám používam ho na vonkajšiu námrazu. Skúšal som nastriekať aj z vnútra, námraza sa síce rozpúšťala, ale stekajúca voda sa liala na palubovku, skrátka nič praktické. :?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

najma teraz, ked boli mrazy pod -10, tak sa mi to stalo viackrat... vyhrievanie, naplno fukanie + klima a ide to dole, ale nezide to za 10 sekund
a kebyze rano sadnem do auta a je to cele brutalne primrznute, tak to oskrabem skrabkou

//no samozrejme, ale ked je temer absolutna nula, tak sa to hadam hned neroztopi a vacsinu potom zhrniem a vyhodim, nevypracem to uplne, ale lepsie ako mat hned mokru palubovku (sprej)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

smejo - no skus, taky bordel si este na palubovke a v interieri od "snehu" nemal :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

diky bohu ze felicia je cednik ... tam voda vzdy v noci zamrzne v rohoziach a sklo je znutra ciste :-D :-D :-D ...

... priklanam sa k vyvetraniu auta / vykurovanej garazi - ked sa vyrovnaju tepoty, tak nebude vlhkost kondenzovat v takom mnozstve ...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

jou mne na bocnych oknach zamrzlo no po nastartovani s klimou sa to spravilo :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no, mne sa to stava bezne, kedze mam auto vecne plne vody a to hlavne v zime, prefukuje mi okolo okien (supove bezramove okna :D ), vecne je to zahmlene a treba to utierat, a ked sa to nezotrie a auto zostane stat na mraze, tak ta para jednoducho zamrzne... pomoze iba kurenie, osobne neodporucam oskrabovanie zvnutra, pokial nechcete mat auto plne snehu :)
melon
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa melon »

Je to tym ako chalani pisu aj mne sa to stalo pred par tyzdnami ked boli hmly a dost mrzlo, je to aj tym ked je auto dobre vykurene a stoji vonku potom, + velurove koberceky co mam aj ja - zvysna voda sa vypari a zkondenzuje na okne...Ale dal som na okno nejaky sprej - taka pena ze na cistenie skiel a odvtedy to uz nezamrza zvnutra...ale myslim ze je to len nahoda, asi na to neboli presne take podmienky ako minule...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nj, to bolo asi vtedy, co bolo vonku pod -10 cez den, okolo/pod -15 v noci
to sa tuto zimu uz asi nezopakuje :D
melon
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa melon »

ale zopakuje neboj :) myslim mozno dvakrat bude takato brutalna zima na bratislavske pomery...ja som si okno zvnutra umyval len vodou v lete aby som tam nemal cmuhy ako to je po okennej, takze aj to bola mozno chyba, ale ja si potrpim na ciste sklo...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja tento problem nemám (tiež mám cedník :D ) ale spravidla si v zime nadýcham na čelné sklo a potom chobot vidím (a to prvé sadnem do auta otváram okno a púšťam fukanie na čelné sklo) :slap:
Napísať odpoveď