Na čo si mám davat pozor pri kupe auta z nemecka?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

midnight_man napísal:Aha čiže obdoba PD...hm PDčka nie moc spolahlivé vozy...neviem ako je na tom CR..o dačo lepsie?
spolocne zabradlie ( :-D :-D ) je hlavne spravidla kultivovanejsie ... inak klasicke dieslove choroby sposobene zaobchadzanim a chemickou cistotou paliva :-) ...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

martinez napísal:a ani nevedel ze kupil policajne auto.
Tú dražbu vypisuje polícia, a tam je uvedený pôvod automobilu. On dobre vedel, že to je bývalé policajné auto.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

martinez napísal:no auto zo zahraničia by som nechcel ani zadarmo!!! bratov kamarat si kupil auto z ukrajiny a nato doplatil!!!
Aha, to je ako kupit tenisky od Johnyho Mileticsa s piatimi pruzkami a ked sa mi rozspypu po troch dnoch, tak budem nadavat na adidas, lebo cim viac ciar, tym viac adidas :roll: Sa zobud, ukrajina je rajom kradnutych a lepenych aut, tam by som si nekupil ani kolieskove korcule... Prepac, ale dotycny musel byt padnuty na hlavu... :idea:
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

asi aj bol padnuty na hlavu lebo ked isiel cez hranicu policia mu tam nasla nieco zaujimave ma stym do teraz problemy
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Len tak pre zaujímavosť. Naozaj treba pod auto vliezť a pozrieť podvozok a rám auta, či nieje nejako deformovaný, stlačený ako napr. po nejakom zveráku (zvyčajne na troch miestach). V prípade, že áno znamená to, že auto bolo rovnané na stolici = búrané.
lezgy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lezgy »

fakt poniektori radite take veci ...
to si ozaj myslite ze mu ten nemec dovoli rozobrat polku auta?
dan za to je to ze je jazdene
hadam si nemyslite ze kupi v lepsom stave ako z fabriky....

1, motor:
na zaradenej jednotke musi ist auto same bez trhania
!!! velmi dolezity bod a nemusis tam merat 300veci v akom je stave

2, zober servisaka, nech ten servisak pozicia z roboty digital a nech ho v nemecku na ten motor napoji

a nic ine ti netreba
necakaj ze jazdeny dizlak ktory 65% v nemecku uzivatelia na dialniciach dusia 170+ bude ako v bavlnke
zabudni

vsad na istotu cekni motor

3
rozbehni sa 80km/h zacni jemne brzdit a ked sa auto vychyli viac ako meter po 50metroch brzdovej drahy tak to nechaj tak

4, olej a podobne veci si stejne vymenis doma
5, motor bude vyumyvany takze presaky tam nenajdes ako ti tu poniektori vravia....
6, riadenie - je OK ak pretlacis volantom uplne na doraz do oboch stran a nevytecie olej z tyce

ostatne ta trapit nemusi, steje ti to fric nedovoli az tak na detaily

zaklad mas, vizualne to zistis aj sam, prestreky a pod
stastny novy rok :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Niekto tu zas zožral všetku múdrosť sveta... Najprv hovoríš, že Ti nedovolí rozoberať pol auta, ale diagnostika dovezená nevedno odkiaľ je v pohode, navyše ak mám byť detailista, chcem vidieť, kde vo volantovej tyči je olej, že z nej má niečo tiecť :D

Bez urážky, už si auto kupoval? Je jedno či v Reichu alebo na Slovensku, ak nejednáš s predajcom ako ch*j, dovolí Ti toho dosť, pred kúpou som už pár áut preliezol podrobnejšie a nikto nenamietal... Pochopím, že by Ti to nedovolil na trojmesačnej predvádzačke, ale ak tam má staršie auto a nemá čo skrývať, ešte Ti pirely strhne aj sám, len aby sa toho auta zbavil :wink:
lezgy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:Niekto tu zas zožral všetku múdrosť sveta... Najprv hovoríš, že Ti nedovolí rozoberať pol auta, ale diagnostika dovezená nevedno odkiaľ je v pohode, navyše ak mám byť detailista, chcem vidieť, kde vo volantovej tyči je olej, že z nej má niečo tiecť :D

Bez urážky, už si auto kupoval? Je jedno či v Reichu alebo na Slovensku, ak nejednáš s predajcom ako ch*j, dovolí Ti toho dosť, pred kúpou som už pár áut preliezol podrobnejšie a nikto nenamietal... Pochopím, že by Ti to nedovolil na trojmesačnej predvádzačke, ale ak tam má staršie auto a nemá čo skrývať, ešte Ti pirely strhne aj sám, len aby sa toho auta zbavil :wink:
ak by si poriadne cital tak by si nechytal slovicka
ak otocis volantom na doraz na obe strany tak skus hadat odkial ti asi moze bytekat olej.... zeby od manziet ktore su pri kolesach?

diagnostika dovezena odkial?
cital si vobec co som pisal? zobrat servisaka nech zobere softver .....
treba citat a premyslat az potom kydat

ak nema nemec co skryvat tak ti dovoli vela
ale nie generalku tak ako mu tuna radili vselijaki experti

nikto tu mudrost nezjedol
len treba ist a skusit u predajcov kolko dovolia
a budu ludia prekvapeni

to uzsi mozu dat rovno reklamu
dojdite prezriet auto OBDcko zdarmo.....
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

legzy, keď už silou mocou chceš byť múdry, v manžetách by Ti olej vydržal asi tak dlho, ako peňaženka na streche auta v nákupnom centre :roll: Takže rozmýšľaj čo píšeš a nikto Ťa za slovíčka chytať nebude :wink: Navyše volantová tyč má s manžetami na homokineťákoch spoločné asi iba to, že naozaj, keď otočíš volantom, môžeš si ich pozrieť, ale skôr ako vytekajúci "olej" by ma zaujímalo, či tam vôbec tie manžety sú a čo z nich ostalo. A tou tyčou si nemyslel náhodou poloos? :P

Neber moje príspevky ako útoky na Teba, ale keď tu kydáš na rady, ktoré už tu sú a sám sa Tváriš, že dávaš najlepšie rady, tak nech majú aspoň dáku výpovednú hodnotu.
Na jednej strane je síce pekné, že budeš mať so sebou diagnostiku (nerátaj ale, že to bude dáka profi Bosch, poväčšine iba kábel s notebookom za 2 litre, nakoľko tú profi asi mechanikovi šéf nepožičia a kto má doma mechaniku za 150 litrov, tak asi nie je odkázaný na takéto výlety, maximálne pre dobrého kamaráta...), ale ako Ti diagnostika odhalí to, že auto letelo cez obrubník, zatekala doňho voda alebo že bolo lakované či búrané? Jedine obhliadkou a to tak, že "vytrháš" pirely, hodíš dole koberce prípadne na zdviháku zhodíš kolesá. To je ešte taký rozumný kompromis, ktorý predajca dovolí. Uznám, že dávať dole nárazníky, tapacíry, vyhadzovať sedačky či oddeklovať pol motora je postavené na hlavu, ale nikto tu také nič neradí. To by som kupcu hnal kade ľahšie aj ja, keby som bol na mieste predajcu :D Ale uznajme si, že toto je naozajstný extrém, ešte som sa s tým nestretol...

Napríklad keď si spomínal to brzednie a ťahanie do strany, skôr by som sa pri brzdení bál trasenia a vädnutia, zatáčanie môže mať viacero príčín a nemusia to byť zrovna tragické veci.
lezgy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ved presne o tom pisem co ty tuna mudrujes
ze nik mu nedovoli urobit doslova generalku
vytekanie oleja....auto jekompletne ciste takze neodhali nic
ci uzriadenie alebo blok
vo vseobecnosti je to jedno kedzemotor je nachystany tak aby sa predal
tie najlepsie kusy by chlap musel amt velke stastie aby tam na neho cakali

necital som cele forum ale...
do bazaru sa chodi auto predavat nie kupovat
co sa tyka diagnostiky odhali dostatocne vela veci abysi vedel v akom stave mas prevodovku agregat a pod
a na to staci aj tebou spominany pristoj

osobne bysom chcel poznat takeho bazarnika ktory bude okolo slovaka skakat tak ako keby kupoval cely bazar

k oleju.... verim ze vies odkial zvykne tiect tak nechapem co sa ti nezda

//autoeditácia príspevku ( 01 Jan 2010, 17:47 )
edit..az teraz som si vsimol, dikza upozornenie
nie manzety ale tesnenia... :oops:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zasa pozor, diagnostika Ti pri staršom aute neodhalí ako sa s autom jazdilo, v akom stave je prevodovka či motor. Pomôže Ti odhaliť, či sú tam vôbec ABG, čo je s ABSkom ak náhodou nefunguje a dáke základné veci, staršie autá nemali na ECU napojené dodatočné riadiace jednotky, okolo roku 2000 mali možno 3-4 dodatočné RJ na základné veci ako ABG, ABS, centrál... Pri novšom aute to je už iná pesnička, tam bez diagnostického zariadenia nevymeníš ani olej či platničky :)

Aby som ešte vysvetlil, kam som mieril s tou peňaženkou, manžety skontrolovať treba, to je pravda. Ale tam sa dáva kvôli konzistencii vazelína, olej je riedky a vytiekol by. Na riadení Ti môže olej tiecť maximálne zo serva, takže neviem aké tesnenia máš na mysli. Ešte môžu tiecť siemeringy na hriadeľoch či na tiahlach prevodovky, ale to už zas nemá nič spoločné s riadením, takže aké tesnenia máš na mysli? :) Možno sa dačomu podučím...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

lezgy napísal:fakt poniektori radite take veci ...
to si ozaj myslite ze mu ten nemec dovoli rozobrat polku auta?
dan za to je to ze je jazdene
hadam si nemyslite ze kupi v lepsom stave ako z fabriky....

1, motor:
na zaradenej jednotke musi ist auto same bez trhania
!!! velmi dolezity bod a nemusis tam merat 300veci v akom je stave

2, zober servisaka, nech ten servisak pozicia z roboty digital a nech ho v nemecku na ten motor napoji

a nic ine ti netreba
necakaj ze jazdeny dizlak ktory 65% v nemecku uzivatelia na dialniciach dusia 170+ bude ako v bavlnke
zabudni

vsad na istotu cekni motor

3
rozbehni sa 80km/h zacni jemne brzdit a ked sa auto vychyli viac ako meter po 50metroch brzdovej drahy tak to nechaj tak

4, olej a podobne veci si stejne vymenis doma
5, motor bude vyumyvany takze presaky tam nenajdes ako ti tu poniektori vravia....
6, riadenie - je OK ak pretlacis volantom uplne na doraz do oboch stran a nevytecie olej z tyce

ostatne ta trapit nemusi, steje ti to fric nedovoli az tak na detaily

zaklad mas, vizualne to zistis aj sam, prestreky a pod
stastny novy rok :)
Aj tebe prajem šťastný nový rok.
A k tvojmu príspevku.
K bodu 1 - S týmto akurát zistíš, či ide spojka a či nezaberá príliš vysoko. O motore ti to povie pramálo.
K bodu 4 - To je síce pravda. Ale je dôležité, aby si s autom vôbec domov došiel, preto je potrebné skontrolovať, či v aute olej vôbec je alebo či ho je dostatok.
K bodu 5 - To nie je pravda. Autá stojace v bazároch sú na 99% v takom stave, v akom ich doniesli predchádzajúci majitelia. Max. sú zvonka a zvnútra umyté. Ani raz som sa nestretol s poumývaným motorom.

//autoeditácia príspevku ( 05 Jan 2010, 22:59 )
Ako zistiť či v aute vôbec sú airbagy?

Otočím kľúčom do polohy II.
Sledujem ako sa rozsvietia kontrolky a všímam si, kde je kontrolka airbagu.
Nájdem ju, ak nie, skúsim to znova.
Našiel som ju.
Otočím do polohy I, a zasa do polohy dva.
Sledujem, ako kontrolka zhasne.
Ak zhasne samostatne o pol sekundy skôr alebo neskôr ako ostatné kontrolky, airbagy sú na 99% v poriadku.
Ak vôbec nesvieti, airbagy tam nie sú.
Ak zhasne súčasne s kontrolkou, s ktorou susedí, je pravdepodobné, že majster tieto kontrolky prepojil, a je napájaná z jedného senzoru /zdroja/a airbagy v aute už nie sú.

Čiže zásada? Kontrolka airbagov musí zhasnúť o malý moment skôr alebo neskôr ako kontrolky naokolo.

To
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

lezgy: nebudem ti klamat, poviem ti to ako naje*any clovek: n00b :D mozes ist robit nabor do skoliek :wink:

erytro: v podstate mas pravdu, ale ma to este drobne chybicky... neviem, odkial mas ten navod, ale prijde mi dost vseobecny, a touto cestou by som ta chcel poprosim o podrobnejsie info, vyzera to pomerne zaujimavo :)
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

RATZINGER666 napísal: erytro: v podstate mas pravdu, ale ma to este drobne chybicky... neviem, odkial mas ten navod, ale prijde mi dost vseobecny, a touto cestou by som ta chcel poprosim o podrobnejsie info, vyzera to pomerne zaujimavo :)
Nechce sa mi verit ze TY tento sposob nepoznas :)

Neni na tom co vysvetlovat, ak kontrolka airbagu zhasne spolu s ostatnymi (alebo nejakou inou), je na tych 99% prepojena na iny obvod.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ahaaa, uz chapem, to je jasne, ze ked nie je zapojena na svoj obvod, ale na nejaky vedlajsi, tak zhasne spolu s nim :) vcera vecer mi to uz moc nepalilo :) diky, naozaj by ma toto nenapadlo :oops:

// clean_up: aj ja, som zvedavy :D
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Dnes to s tou kontrolkou od bagov pôjdem vyskúšať. :)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Erik k tým bagom, je to auto od auta iné kedy zhasinaju, hasnú všeliako, aj po 2 naraz... Moze tam byt eletkronika ktora to oneskorí...najlepsie je pred kupou auta zobrat chlapa co ma diagnostiku na danú značku a model a auto si skontrolovať....V dnešnej dobre človek moze cakat aj nemozne v aute. A chybove hlasenie o chybajucej odozve od ECU airbagov neoklameš.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ak kupujes starsie auto, mozes to zistit aj tak, ze rozoberies volant, staci mala gola sada, plochy srobovak a 2min :)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

No jasne ale vezmi si ze nie kazdy je mechanik a vyberat airbagy zase nie je sranda. auto moze mat 8 bagov a co budeš demontovať stĺpiky?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to samozrejme nie, ale predpokladame, ze auta maju bezne airbarov menej, a ak tam je ten vodicov, tak je velka sanca, ze tam budu vsetky ostatne... tak som to nejako myslel... mechanik na to byt nemusis, staci zhodit kryt a pozriet sa, ci volant nie je prazdny... preto tam spominam to slovo "starsie", lebo u nich je predpoklad mensieho poctu airbagov este vyssi, a demontaz volantu nie je taka zlozita, resp. neobvykla, ako napr v e60...
Napísať odpoveď