Dva rovnaké externé HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dva rovnaké externé HDD

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

zdravím.. kúpil som si dva takmer identické prenosné HDD značky Seagate, model FreeAgent Go - jeden o kapacite 320 GB a jeden 250 GB.. ten väčší som si kúpil už dávnejšie, šlapal ako mal, stále bol pripojedný priamo cez USB port (mám notebook Toshiba). Akonáhle som chcel pripojiť druhý, 250gigový, tak sa len rozsvietil a započul som, ako sa začal točiť.. Nespustilo mi ani Automatické prehrávanie, ak to robí keď pripojím prvý, ani mi ho nezobrazilo v ponuke Počítač. Ak som vymenil pozíciu káblov, tak mi naopak v Počítači zobrazilo menší disk, vačší nie. V Správcovi zariadení mi ale ukazuje obidva disky ako Seagate FreeAgent Go, píše že fungujú správne. No vždy vždy mi v Počítači ukazuje len jeden z nich.. Premenovať som ich skúsil, nepomáha.

Toshiba Satellite P100-106, Windows Seven
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

notebook pravdepodobne nevladze dodavat napajanie pre oba disky zaroven (nie su zapojene nahodou cez HUB? )
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nie, sú napojené priamo na notebook.. notebook je stále na adaptéri, plán napájania je nastavený na vysoký výkon
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Nn, proste ten notebook nedokaze napajat dva disky naraz. Niekedy byva aj jeden disk napajany cez kabel s rozdvojkou - ide do dvoch usb portov - a to pre pripad, ze by jeden nebol dost. Dva ti asi nepojdu.
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Mas na nom vytvorene particie? Ak nie ta ho formatni: klik prave tl. mysi na ikonu Tento pocitac > Spravovať a podla screenu.
Prílohy
jpg2_675f982062.jpg
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

v to Správcovi počítača mi ho zobrazuje ako Disk 3, Základný, 232,88 GB, Offline (Disk je v režime offline, pretože došlo ku konfliktu jeho podpisu s iným diskom, ktorý je online.) pravdepodobne to bude problém s tými rovnakými menami.. problém s napájaním som viacmenej vylúčil.. nechal som pripojený jeden externý Seagate a pripojil som externý Samsung 1 TB, ktorý fičal správne, čiže šli obidva zároveň. Pritom aj Samsung je napájaný len z USB, adaptérom nie.. takže, dá sa ten disk nejak premenovať?
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Skus hodit screen so spravcom diskov, druhym diskom a chybou.
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

pridávam teda screen Správcu zariadení, v strede je nefunkčný disk, nad ním ten funkčný
Prílohy
screen-exthdd.png
Napísať odpoveď