Ako sa dostat do zlozky?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
LA
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Ako sa dostat do zlozky?

Príspevok od používateľa LA »

Pokusim sa moj problem rozpisat:

Na disku mam 2x nainstalovany win, pri zapinani pc si vyberam pred bootovanim, ktory chcem pouzivat (dajme tomu windows C a druhy je D)

Win na C pouzivam, viem sa do neho dostat. Do winu na D sa neviem dostat, skratka nabootuje, ale nenahodi sa mi uzivatelske prostredie. Tak by som to chcel spravit tak, ze sa dostanem do zlozky D/dokumenty/administrator. Lenze z tohoto winu mi vyskoci okno ze do neho nemam povoleny pristup.

Da sa to nejako obist?
3PO
Medium Professional
Medium Professional

napr

Príspevok od používateľa 3PO »

mozno existuje aj ina moznost ale mna napada nejaka live distribucia linuxu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Konvertovanim na FAT32 filesystem, zlozite zdielanie a auditacia pripadne Linux.
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Co je najjednoduchsie, popr. date nejaky navod?

//autoeditácia príspevku ( 06 Jan 2010, 13:48 )
Stiahol som slax http://www.slax.org/get_slax.php , na usb, nahodil na usb, podla navodu spustil subor, zapol pc (predtym dal bootovat z removable), ale nenabootovalo to (vyskocila anglicka hlaska - systemova chyba vlozte instalacne CD)

V com je chyba?
3PO
Medium Professional
Medium Professional

netusim

Príspevok od používateľa 3PO »

skus klasicke ubuntu tak isto z kluca
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

pocuj existuje aj jednoduchsi sposob..daj bootovat na ten win ktory ti ide nahodit zeda asi z C a nahod si safe mode..potom nabehneš na vlastnosti danej zložky ktoru chceš otvoriť tam si dáš povolenia nastavíš to ako celok na everyone a spristupni ti ju
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

dekarbon napísal:pocuj existuje aj jednoduchsi sposob..daj bootovat na ten win ktory ti ide nahodit zeda asi z C a nahod si safe mode..potom nabehneš na vlastnosti danej zložky ktoru chceš otvoriť tam si dáš povolenia nastavíš to ako celok na everyone a spristupni ti ju
do toho winu sa nedostanem nijako, ani cez safe mod ani nic ine...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nainstaluj si Partition Magic a prehod si disk D cez konvert na FAT32, tym zrusis vsetky NTFS prava. Len pozor, FAT32 podporuje max 4GB subory, takze ak tam mas dake velke image hier, tak o ne prides.
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

test napísal:Nainstaluj si Partition Magic a prehod si disk D cez konvert na FAT32, tym zrusis vsetky NTFS prava. Len pozor, FAT32 podporuje max 4GB subory, takze ak tam mas dake velke image hier, tak o ne prides.
to ani nemam. ale rad by som dostal nejaky obsirnejsi postup, dalo by sa? :oops:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dal si Google, do neho napises Partiotion Magic download, stiahnes to, nainstalujes. Zapnes program, kliknes na disk D, vyberies tam convert alebo convert to FAT32 (nepamatam si to presne, nemal som zo dva roky pusteny Partition Magic) a prekonvertujes jednotku. Potom vari este restart a je to.
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Spravil som to tak, ale po "konvertovani", reboote atd mi zasa naskocilo NTFS...........co s tym?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

skus live cd xp mne povolilo vsetko aj zmazanie celeho hdd :wink: takze by nemal byt problem sa tam dostat :wink:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Folder Options / View -> odskrtni "zjednodusene zdielanie"

Potom si pravym tlacidlom mysi kliknes na problemovy adresar, presunies sa do zalozky Security.. Tam pridas bud seba, alebo skupinu administrators, ci everyone, pridelis si plnu kontrolu.. Dolezite je pridat sa ako Owner (vlastnik) v advanced (rozsirenych moznostiach, ci jak to je slovensky, netusim) na zalozke Security. Rovno si tam zaskrtni ze toto chces aplikovat aj na vsetky podadresare, nech tento postup nemusis opakovat pri kazdom adresari.
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

KoCi napísal:Folder Options / View -> odskrtni "zjednodusene zdielanie"

Potom si pravym tlacidlom mysi kliknes na problemovy adresar, presunies sa do zalozky Security.. Tam pridas bud seba, alebo skupinu administrators, ci everyone, pridelis si plnu kontrolu.. Dolezite je pridat sa ako Owner (vlastnik) v advanced (rozsirenych moznostiach, ci jak to je slovensky, netusim) na zalozke Security. Rovno si tam zaskrtni ze toto chces aplikovat aj na vsetky podadresare, nech tento postup nemusis opakovat pri kazdom adresari.
Teraz nechapem, ku ktoremu zo sposobov to patri........mozes napisat presnejsie?

Dakujem

//OK, uz som sa k tomu trocha dostal, ale skoncil som u zalozky "security". Ziadnu taku nemozem najst, kde je??
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Security - zabezpečenie
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

???

Ked ju nemozem najst, ako mi pomoze ze si mi prelozil? :roll:
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Pravým tlačítkom myši na adresár - Vlastnosti - Zabezpečenie - Upraviť - Pridať - tam napíš Everyone - potvrď OK - v zozname klikni na Everyone a zaškrtni úplne riadenie - potvrď OK.
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Goten napísal:Pravým tlačítkom myši na adresár - Vlastnosti - Zabezpečenie - Upraviť - Pridať - tam napíš Everyone - potvrď OK - v zozname klikni na Everyone a zaškrtni úplne riadenie - potvrď OK.
Nic take tam nemam.....
Prílohy
Clipboard01.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

LA: Klikni tam na sharing a dalej hladaj to co uz je napisane. Si natolko neschopny, ze nedokazes spravit par klikov a pohladat to a rovno cakas, ze ti tu dame uplne presny navod este aj s obrazkami, aby si to mohol spravit???
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

hojko napísal:LA: Klikni tam na sharing a dalej hladaj to co uz je napisane. Si natolko neschopny, ze nedokazes spravit par klikov a pohladat to a rovno cakas, ze ti tu dame uplne presny navod este aj s obrazkami, aby si to mohol spravit???
Ano, som neschopny.
Prílohy
Clipboard01.jpg
Napísať odpoveď