eBay.com
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hellboy - odkial máš, že netreba platiť clo z HK? Je pravda, že mi z HK balíčky chodia, no sú malé a pre colníkov nezaujímavé. No chalani čo nakupujú veľké zásielky platia DPH+Clo
ako nakupovať z ebay - pokiaľ nevieš aspoň základy po anglicky a nemáš kartu, ktorá podporuje paypal (over si v banke, prípadne pohľadaj tu na fóre), tak sa na to vykašli. Som pomáhajúci človek, no obrázkový návod, lebo je pánko lenivý čítať...WTF
Ak rozumieš po anglicky na úrovni strednej školy, tak pochopíš, že treba kliknúť na Register/založiť účet a potom postupovať podľa návodu...ebay ťa aj navedie pri zakladaní Paypal účtu (o paypale je na Hojkovi tuším aj samostatná téma-otázky o ňom smeruj tam). No najprv si over, či tvoja kreditka podporuje paypal, inak si na ebay neškrtneš, keďže takmer každý vyžaduje platbu cez paypal.
ako nakupovať z ebay - pokiaľ nevieš aspoň základy po anglicky a nemáš kartu, ktorá podporuje paypal (over si v banke, prípadne pohľadaj tu na fóre), tak sa na to vykašli. Som pomáhajúci človek, no obrázkový návod, lebo je pánko lenivý čítať...WTF
-
webmasterr
Medium Professional
dph a clo sa plati pri prijati zasielky z kazdej krajiny okrem EU, a to ak je vec drahsia ako 22€ tak sa plati DPH, a ak drahsia ako 150€ tak aj clo (napr. http://www.sk-ebay.sk/clo-a-dph.htm) , to je oficialne, dalsie vec je ze sa neprezeraju vsetky zasielky, takze je mozne ze nebudes platit nic..
-
webmasterr
Medium Professional
No ked je to po limite a neodpoveda tak by som na paypal napisal a oni ti vratia money.viper1993 napísal:Zdravim,
mam problem. 25.11 som kupil jednu vec, hned som za nu aj zaplatil. 26.11 bola odoslana. Do teraz t.j 8.1 nic neprislo a predajcovi som pisal 2 maily, neodpoveda. Co by ste robili? Este pockat alebo rovno dat negative a pisat paypalu. Islo o vec za cca 25€. Dotycny ma feedback 95%.
-
webmasterr
Medium Professional
Dispute sa da kedykolvek zrusit.webmasterr napísal:ja som tiez objednaval este 18.11 veci z ebayu, konkretne nabijacku a kabel na mobil, a doteraz mi neprisli, ale stalo to len par $, takze este pockam, ale chcem sa opytat, co sa stane..ked by som napisal na paypal, a tie veci by povedzme o mesiac prisli?
je to na tebe... mozem mu ich vratit a nemusis .... nesplnil podmienky takze uz nema narok na nicviper1993 napísal:jj uz som dal dispute, uvidim co bude, tiez by ma ale zaujimalo co sa stane keby mi povedzme paypal vrati peniaze a potom ten balik pride?
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Sranda, ja som zas 23.12 objednal cez eBay vec z Anglicka za 20€. Tracking balicka ukazoval este v ten alebo nasledujuci den, ze to bolo odoslane a tiez som ho doteraz este nedostal...viper1993 napísal:Zdravim,
mam problem. 25.11 som kupil jednu vec, hned som za nu aj zaplatil. 26.11 bola odoslana. Do teraz t.j 8.1 nic neprislo a predajcovi som pisal 2 maily, neodpoveda. Co by ste robili? Este pockat alebo rovno dat negative a pisat paypalu. Islo o vec za cca 25€. Dotycny ma feedback 95%.
-
Andr3w
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
tento jav je teraz normalny, tyka sa to teda co ja viem veci z USA, kamaratovi prisiel mail a vam tipujem ze taktiez priamo od ebayu ze koli sviatkom, vianociam neviem co konkretne je shiping ani nie ze pozastaveny ale skor obmedzeny takze vasich zasielok sa urcite v najblisej dobe dockate...jemu to taktiez este vysi v new jersey a to objednaval myslim niekedy okolo 12.12 takze asi len trpezlivost.
20. septembra som od cinana kupil transmitter, po mesiaci aj daco neprisiel, tak som mu pisal, vraj posle druhy, nic neprislo, uplne som na to zabudol a do teraz nic, hh, koncom novembra som este kupoval dake kraviny z HK a vsetky prisli do vianoc, z UK by veci mali chodit behom tyzdna, samozrejme boli sviatky tak sa to trochu opozdi, 24.12. som objednaval z DX, zatial nic
Re: eBay.com
ludia, neviete čo sa deje? objednal som si štyri veci z činy cez ebay, každu od ineho predajcu... prišla iba jedna jediná... na dve som dal dispute a uznali mi full refund... na jednu ešte čakam, ale neverim že to pride... Jak je to možne?