Plastové okná

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Blunetka
Novice
Novice

Re: re

Príspevok od používateľa Blunetka »

her_cool_ass napísal:a nad akymi firmami rozmyslas? nasi by tiez celi plastove okna, lenze foter vobec nerozmysla a podpise prvu zmluvu co uvidi a za rok si mozme dat zasa nove okna, tomu by som chcel predist tak by som rad nasiel nejaku dost kvalitnu firmu s primeranou cenou aby tie okna nejake to desatrocie vydrzali..ked vies poradit, porad diky
neberiem to urcite na lahku vahu, lebo je to dost penazi a poznam pripady zo svojho okolia, kedy ludia vyberali len napr. podla ceny a nechcela by som tie problemy (odfusovana montaz, netesniace okna a pod.). zatial mam ponuky incon a slovaktual a asi sa budem rozhodovat medzi nimi. este mozno skocim do nejakej lacnej firmy pre cenovku a skusim tak stlacit cenu. pri slovaktuale teraz neviem-nikto mi nevie na to fundovane odpovedat - lepia totiz sklo do ramu a v rame nie je vystuz. trochu sa toho bojim, lebo to este nie je dlho na trhu - jedna vec su sice certifikaty a druha, co to spravi za 10-15 rokov. zaruku na okno mas len 5 rokov....
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Monako2 napísal:hlinik ma zle tepelnoizolacne vlastnosti a je drahy. my pouzivame oklipovavanie plastoveho okna hlinikovymi klipmi cize je to lacnejsie prevedenie ale samotny hlinik neni dobry.

inak slovaktual je na trhu 18 rokov
tak ked tu tak vychvalujes SLOVAKTUAL tak mi povedz, ako je mozne ze s nasou montazou meskaju uz viac ako 2 tyzdne.
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

ja neviem o com tu vy trepete, ... Vsak dost vela veci je z polska, ... len u nas je to to iste len vyssia cena, ... Ako priklad uvadzam lampy, gauče, sedacky atd, ... viem o com hovorim
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Monako2 »

Grim-Reaperka napísal:tak ked tu tak vychvalujes SLOVAKTUAL tak mi povedz, ako je mozne ze s nasou montazou meskaju uz viac ako 2 tyzdne.
to sa chod spytat toho u koho ste to objednavali... a sa nehraj na machra, naco ste si potom vybrali slovaktual? ako keby ja mam na starosti vsetky montaze na slovensku, niektori ludia su fakt asi prije***
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

DejmiJohn napísal:ja neviem o com tu vy trepete, ... Vsak dost vela veci je z polska, ... len u nas je to to iste len vyssia cena, ... Ako priklad uvadzam lampy, gauče, sedacky atd, ... viem o com hovorim
mozno na pohlad to iste, ale nase napr. sedacie supravy su kvalitativne niekde inde ako polske ;) ... a od toho sa odvija aj ta cena
Mc h
Novice
Novice

Re: Plastové okná

Príspevok od používateľa Mc h »

velmi dobre okna predava napr firma hesta maju skvelu mikroventilaciu a kvalitne profily vrele odporucam. aj skla su vyrabene na slovensku
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

no neviem čo sme davali my doma plastove okna tak v obyvačke nam stale z zime pri okne plesneje stena len cez zimu.
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

3-mato-3 napísal:no neviem čo sme davali my doma plastove okna tak v obyvačke nam stale z zime pri okne plesneje stena len cez zimu.
Môže to spôsobovať nedostatočné vetranie izby alebo dosť veľká vlhkosť.
Mal som ten istý problém odkedy nám zateplili bytovku problém pominul.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Mc h napísal:velmi dobre okna predava napr firma hesta maju skvelu mikroventilaciu a kvalitne profily vrele odporucam. aj skla su vyrabene na slovensku
ja sa skôr prikláňam k firme Slovaktual :) okná už máme asi 4 roky a nebol s nimi žiadný problém a ani doteraz plesne neboli :)
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

no mi vetrame kazdy den doma a bytovku mam budu zateplovat v lete tak uvidim na dalšiu zimu
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mc h napísal:velmi dobre okna predava napr firma hesta maju skvelu mikroventilaciu a kvalitne profily vrele odporucam. aj skla su vyrabene na slovensku
Prve dva profily plastovych okien su nevyhovujuce, slusny je az ten treti - Inoutic Prestige.
3-mato-3: hned pri okne alebo niekde vo vonkajsom rohu? Ked v rohu, tak je to tym, ze teplota steny je nizka - treba zateplit+vetrat. Ked je to hned pri okne, tak to moze byt aj nespravnou instalaciou okna.
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

aj na vonkajsom rohu a vedšinov pod parapetou je cela stena mokra niekedy az kvapky padaju na zem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak potom treba jedine pockat na izolaciu a malo by sa to zlepsit.
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

nič ine mi neostava
doggy72
Novice
Novice

Príspevok od používateľa doggy72 »

Zdravím všetkých,

tento rok sa chystáme vymeniť naše staré okná v byte za plastové. Do okien sa absolútne nevyznám a keďže investícia akú si vyžadujú plastové okná nieje každodenná, mám obavy, že sa obabrem. Chcem sa preto spýtať, či neviete o nejakej dobrej Košicej firme. Tiež sa opýtam, koľko komorový profil by ste odporúčali do bytu (jeden a pol izbový byt, orientácia na západ, šieste poschodie zo siedmych). Za odpovede vopred ďakujem!
Gothar
Moderátor
Moderátor

Konkretnu firmu neviem, ale mozem ti dat jednu hlavnu radu - velmi dolezity je tvar profilu, pocet komor je druhorady.
Priklad zleho profilu: http://www.okno-centrum.sk/vyrobky/okna ... em-zendow/
Priklad dobreho: http://www.okno-centrum.sk/vyrobky/okna ... -prestige/
Na tom zlom si vsimni, ze okolo ramu okna je jedna velka komora a tepelny tok z vonkajsej strany brzdia iba 2 kusky gumeneho tesnenia. Pre dobru izolaciu je vsak dolezite, aby sa vzduch vo vnutri profilu co najnemej pohyboval a to sa dosiahne prave rozdelenim tejto velkej komory na 2 mensie. Tam sa potom teplo neprenasa priamo vzduchom, ale cez prepazku.
Dolezity je tiez oddelovaci ramik skiel, ten by urcite nemal byt hlinikovy, pretoze hlinik je velmi dobry vodic tepla a prave cez tento ramik potom unika velmi vela tepla a okno sa pri rame v zime zarosi. Na nasom trhu je vsak velmi vela okien s hlinikovymi ramikmi. Urcite na to pri vybere daj pozor a nenechaj sa obalamutit predajcami. Vsetky tieto informacie mam od vysokoskolskeho profesora, ktory sa venuje prakticky iba oknam a vsetko toto ma dokazane roznymi studiami a meraniami.
doggy72
Novice
Novice

to GothaR:
ďakujem, veľmi si mi pomohl, vidno, že sa v tomto smere vyznáš.

Ešte by som sa chcel spýtať. Vlastním 1 1/2 izbový byt, byt je na šiestom poschodí zo siedmych, orientácia na západ. Chcel by som v byte vymeniť okná (dĺžka- 2400mm X výška-1500mm) za väčšie- cca 2000x2000mm. Keďže je byt na šiestom poschodí, nemyslím, že by pôsobila na okno taká sila ako na okno napr. na treťom poschodí, čiže nosnosť je menšia. Už som kontaktoval svavebný úrad ohľadom zmeny vzhľadu budovy, avšak ešte na mail neodpísali. Ak by to schválili, obrátil by som sa na statika... Čo si o tom myslíš? Povolia to?
Gothar
Moderátor
Moderátor

No zalezi to od stavby, ale ak sa bude menit iba vyska, tak by to z hladiska statiky nemalo vadit, skor moze byt problem v zmene vzhladu budovy, ako si uz spomenul. Skor si vsak myslim, ze prave ten vzhlad rozhodne, pretoze zatial som nikde nevidel, ze by boli na nejakom panelaku rozdielne okna :)
Inak ja sa vyznam skor v oblasti tepelnych tokov oknom ako v legislative, tie su o dost jednoduchsie :)
foboss
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa foboss »

doggy72 napísal:to GothaR:
ďakujem, veľmi si mi pomohl, vidno, že sa v tomto smere vyznáš.

Ešte by som sa chcel spýtať. Vlastním 1 1/2 izbový byt, byt je na šiestom poschodí zo siedmych, orientácia na západ. Chcel by som v byte vymeniť okná (dĺžka- 2400mm X výška-1500mm) za väčšie- cca 2000x2000mm. Keďže je byt na šiestom poschodí, nemyslím, že by pôsobila na okno taká sila ako na okno napr. na treťom poschodí, čiže nosnosť je menšia. Už som kontaktoval svavebný úrad ohľadom zmeny vzhľadu budovy, avšak ešte na mail neodpísali. Ak by to schválili, obrátil by som sa na statika... Čo si o tom myslíš? Povolia to?
Ja som trochu nepochopil čo vlastne chceš robiť. Vlastníš byt v bytovom dome z panelov? Chceš vymeniť okná 2400x1500 na 2000x2000? Lebo v paneláku je to nemožné. V prvom rade by si musel vysekať tých chýbajúcich 500 mm na výške do panelu (statik by zaplakal). Za druhé, zmenil by sa úplne architektonický ráz celého objektu, čo určite neocení stavebný úrad. Ono je niekedy dosť problém zo zarobením loggie alebo balkónu a nie s vysekaním rozmerovo iných okien.
A ešte som nepochopil pôsobenie síl na okno :) Okno, ako okenná konštrukcia je nenosná, čiže neprenáša žiadne zaťaženia od prekladov. Môže sa stať, pri nekvalitne zhotovenom objekte, že priehyb prekladu je väčší ako dovolený, to ale spôsobí nežiadúce tlaky okno, čo má za následok praskanie skla, alebo sťažené otváranie alebo zatváranie krídla.
doggy72
Novice
Novice

Dnes som dostal vyjadrenie zo stavebného úradu. Ak to celé zhrniem tak to povolili, avšak je potrebný súhlas všetkých vlasníkov bytových aj nebytových priestorov v bloku, keďže sa jedná o dosť veľký zásah do vzhľadu budovi. Ďalej je potrebný súhlas statika. Myslíš, že by statik zaplakal? Tých 50cm by bolo potrebné vysekať smerom nadol, neviem či by to nejak ovplyvnilo statiku.

GothaR:

čo povieš na tento profil? Dnes som to bol omrknúť v predajni, okno je 5 komorové. Cena za jedno dvoj a jedno trojkrídlové okno by nás vyšlo podla predajcu ( vrátane montáže, demontáže starých okien, parapiet, sieťky, žalúzií, práce robotníkov,..) na cca 28 tis. korún.
Prílohy
DSC02289.JPG
Napísať odpoveď