Auto do 16500€

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MaTT5
Expert
Expert

Auto do 16500€

Príspevok od používateľa MaTT5 »

Zdravim! Hladam nove auto okolo 16500€, bude to akurat na moje vozenie, 70% po meste a par krat za rok cesty do 800km, max pre 2 ludi, vacsinou sa v nom budem vozit sam takze batozinovy priestor nieje nejak dolezity kym sa tam vojdu 2 tasky a 2lyzi. Rocny najazd je okolo 15000km takze diesel asi nema zmysel, rozmyslal som nad benzinovou 1.6 a aby to malo aspon 110 koni. Vo vybave by mala byt automaticka klima, tempomat, radio ktore prehra MP3, el. okna, hlinikove disky a 6 stuponva prevodovka. Zatial som rozmyslal nad Renault Megane Coupe 1.6 benzin, Peugeot 308 mont blanc+ popripade Mitsubishi Lancer 1.5 aj ked to ma len 5 stupnovu prevodovku... spotreba by sa v meste mohla vojst do 7.5l, ktore by ste brali vy??
plusminus
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Auto do 16500€

Príspevok od používateľa plusminus »

Megana by som bral mozno vsetky motorizacie okrem 1.6benzin. /skus 1.5d 6stup. prev.ma cez 100koni a slusny tah../
Na Lancer si radsej objednaj testovaciu jazdu, kamos bol celkom sklamany a to bol rozhodnuty ho zobrat..
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Pri 15t km a z toho vacsina mesto nema zmysel kupovat diesel ktory je v pripade megana drahsi o 2000eur oproti 1.6 110k benzinu.
Tych 7.5L v meste, no neviem neviem, vacsina tychto 1.6 s tym bude mat asi troska problem, ich kombinovana byva v rozmedzi 7-8L, takze vojst sa v meste do 7.5 bude chciet lahku nohu. Jazdny styl ale vela spravi, takze by som tieto 1.6 kvoli spotrebe nezatracoval. Mozno by pomohol start &stop, stop&go. Napr Kia ho ma za dost maly doplatok.
Skus k vyberu pridat novu astru, osobne sa mi velmi paci (najma interier). Ich 1.6 je ma 115k a "len" 5st prevodovku, ale to by som tragicky nevidel. Aj ked v pripade astry by som asi volil silnejsi 1.4 turbobenzin.
MaTT5
Expert
Expert

no pozeral som aj nove astry ale vzhladom na velkost a hmotnost auta sa tie zakladne motory s autom len trapia a pri silnejsich verziach uz zasa prekracujem rozpocet..
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

plusminus napísal: Na Lancer si radsej objednaj testovaciu jazdu, kamos bol celkom sklamany a to bol rozhodnuty ho zobrat..
testovacia jazda by mala byt samozrejmostou pri kupe hocijakeho auta
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

MaTT5 - si rozhodnuty kupovat iba nove auto?
MaTT5
Expert
Expert

no ak by sa objavilo nejake dobre max rok-dva stare tak nad tym porozmyslam, ale pri novom viem co kupujem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Renault a Peugeot by som urcite nebral, tieto znacky v spolahlivosti dost zaostavaju. Pozri si vybavy Mazdy 3, ta sa v tvojej cene predava aj s vyssimi stupnami vybavy, ale nestudoval som, ci tam ma vsetko, co pozadujes. 1.6ka ma u Mazdy 105k, co na take auto podla mna postacuje.
Az na tu prevodovku tomu zodpoveda aj Toyota Auris s 1.6kou s cenou 16 500 €. S tymito japoncami chybu urcite neurobis :)
MaTT5
Expert
Expert

ok, no so spolahlivostou si zatial tazku hlavu nerobim ked renault ponuka zdarma zaruku do 100tis km a ked ho po nejakych 5-6 rokoch vymenim tak by snad mohlo vydrzat :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Peugeotu 308 by som sa vobec neobaval. Pozri si toto. Je to od autorizovaneho predajcu a mas este zaruku. Pride mi nezmyselne kupovat predrazene nove auto ked sa da kupit akurat zabehnute vyrazne lacnejsie. Casto aj s povodnou zarukou. Rozhodnut sa vsak musis sam :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No to je tiez pravda, ale nikdy nevies ako sa k zarucnej oprave postavia, preto je lepsie, ked auto nemusi chodit do servisu :)
Tu je priklad z Citroenu: http://www.ceskatelevize.cz/program/cer ... :25-1.html
MaTT5
Expert
Expert

adameeec napísal:Peugeotu 308 by som sa vobec neobaval. Pozri si toto. Je to od autorizovaneho predajcu a mas este zaruku. Pride mi nezmyselne kupovat predrazene nove auto ked sa da kupit akurat zabehnute vyrazne lacnejsie. Casto aj s povodnou zarukou. Rozhodnut sa vsak musis sam :)
no proti podobnym ponukam nemam nic, pokial je to od autorizovaneho predajcu je tam predopklad seriozneho jednania, ale z bazaru by som asi nebral
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

GothaR napísal:Renault a Peugeot by som urcite nebral, tieto znacky v spolahlivosti dost zaostavaju. Pozri si vybavy Mazdy 3, ta sa v tvojej cene predava aj s vyssimi stupnami vybavy, ale nestudoval som, ci tam ma vsetko, co pozadujes. 1.6ka ma u Mazdy 105k, co na take auto podla mna postacuje.
Az na tu prevodovku tomu zodpoveda aj Toyota Auris s 1.6kou s cenou 16 500 €. S tymito japoncami chybu urcite neurobis :)
doba sa zmenila a taky renault megane z 2008 je dokonca podla adacu spolahlivejsi ako (nepremiova) konkurencia:
http://www1.adac.de/Auto_Motorrad/panne ... m:8-250028
a nepredpokladam, ze by nova generacia 2009-2010 bola na tom teraz (vyrazne) horsie ako starsi model

//autoeditácia príspevku (29 Jan 2010, 10:54)
MaTT5 napísal:no pozeral som aj nove astry ale vzhladom na velkost a hmotnost auta sa tie zakladne motory s autom len trapia a pri silnejsich verziach uz zasa prekracujem rozpocet..
neviem ci si bol teraz aj priamo u predajcu, alebo si pozeral len akcny cennik na nete. Lebo priamo u predajcov neplati akcna ponuka, ale vyhodnejsia plosna 12.5% zlava z beznej ceny(nie akcnej), co astru dost zlacnuje.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

GothaR - Mazda 3 by bola vyborna volba jeden znamy ju ma a zatial je spokojny.. napr: http://mazda-3.autobazar.eu/16i-5hb-id1193567.html pekny kusok, hlavne aj z vnutra su dost prekmakane a maju velku vybavu..

alebo este by som mozno pouvazoval nad VW Golf napr: http://volkswagen-golf.autobazar.eu/16- ... 40621.html tiez celkom pekna vybava je to nove auto takze by sa dalo.. alebo toto tiez vypada dobre: http://volkswagen-golf.autobazar.eu/16- ... 74545.html len nejake lacne nato ake to je auto..
MaTT5
Expert
Expert

no vdaka tej mazde mam teda chrobaka v hlave, vybava paradna, cena tiez v limite... golf tiez nieje zly, ale rad by som nieco co nestretnem na kazdom kroku :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

isiel by som do tej mazdy 3... francuzom neverim, opel je dlhodobo asi najhorsia nemecka znacka...golfik by bol fajn, ale je to nemec => tvrde auto...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

tak potom ta mazda by bola dobra volba.. moc ich nieje (aspom zatial).. ako som tak pozeral cenik tak 1.6 MZR vo vybave TE stoji 16 490€ takze cena prijatelna a vybava tak isto.. btw// tu je cenik: https://www.mazda.sk/PageFiles/33770/Ma ... nik-SK.pdf
MaTT5
Expert
Expert

jj asi budem v pondelok volat a dohodnem testovaciu jazdu, myslim ze je to presne co som hladal, ten 1 prevodovy stupen snad nejako ozeliem :D
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Maki napísal:isiel by som do tej mazdy 3... francuzom neverim, opel je dlhodobo asi najhorsia nemecka znacka...golfik by bol fajn, ale je to nemec => tvrde auto...
Zase neviem, či Opel nevyhral v posledných 5 rokoch 3x titul "Najkvalitnejšia nemecká značka" alebo niečo v takom zmysle. :) Treba si uvedomiť, že Opel možno doma porovnávať asi iba z VW, pretože ostatné sú prémiovky a to už miešame segmenty. Inak sa aktuálne vozím na 2 Astrách a nemôžem povedať krivého slova.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

matt: mas pol miliona na auto a este potrebujes aj poradit? :)

mazda 3 jasna volba podla toho, co potrebujes, krasne auticko, perfektne motorizacie a paradny interier... mps - volba fajnsmekrov, u nas idu jazdenky od nejakych 16k...
Napísať odpoveď