Novy HDD a ....

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mobilmaster
Amateur
Amateur

Novy HDD a ....

Príspevok od používateľa mobilmaster »

Zdravim:)
Kupil som si novy HDD Maxtor DiamondMax plus9(http://www.storagereview.com/6Y200P0.sr). Po pripojeni ho nevidel bios, zmenil som jumper, bios ho nasiel. Avsak bol dost spomaleny a Win7 sa mi vobec nepodarilo nainstalovat, lebo pri instalacii nemohlo najst driver CD/DVD mechaniky ( comu nerozumiem). Vistu mi nainstalovalo. System je vska stale pomaly. Skusal som ho zatazit(3Dmark mi nenainstalovalo - znova chyba) nainstaloval som COD4 a Bioshock. Pri COD mi aj pri najmensich detailoch sa FPS pohybuje okolo 3-5 a Bioshock vidim len ciernu obrazovku.
Je to dost obsiahle tak ak by niekto vedel pomoct, budem vdacny:)

Konfiguracia: MB BioStar A740G M2+, AMD Athlon LE-1640 2,7GHz s integ. ATI Radeon 2100, 1GB Kingston RAM 800MHz + 1GB RAM 667MHz, HDD 160GB maxtor ....
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Novy HDD a ....

Príspevok od používateľa heker »

Nejde len v PIO rezime? SMART mas v biose zapnuty? Mas dostatocny zdroj?
mobilmaster
Amateur
Amateur

S.M.A.R.T mam enabled .... PIO mam nastavene na 0 ....
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

A ty čakáš že ti na tom šunte pôjde plynule Bioshock? To že ti hry nepôjdu alebo budú sekať nie je diskom. A ten disk je už postarší, nebude to teda žiadny zázrak, tomu čo ti ho predal išiel ten disk normálne?
Keď hej tak skús pozrieť to čo heker napísal, či nebeží v PIO.
mobilmaster
Amateur
Amateur

bioshock som rozbehal na notase o polovicu horsom ako tento comp .... (2ghz 1gbRAM a 128mb grafika) .... a ten disk isiel vyborne aj predtym ...
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no tak to je zaujímavé, ja som to hral na 7600GS na minimálnych detailoch a bolo to tak akurát hrateľné a ty mi chceš povedať že si to rozbehal na grafike slabšej ako integrovaný radeon 2100. Dovoľ mi sa zasmiať - há há.
Radeon 2100 je grafická dobrá tak akurát pre Counter Strike, a aj to by si mal nervy že ti to seká v dyme.
To že grafika mala 128MB nehovorí nič o jej výkone, ale keď už chceš, tak ten tvoj Radeon má presne 0MB pamäte (slovom NULA megabajtov).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sprav si ten disku cez HD Tune a daj sem do prilohy screen. Alebo ak mas Nero, tak to moze byt program z toho programu, ktory obsahuje na testovanie diskov (nazov si nemozem spomenut).
mobilmaster
Amateur
Amateur

na NB bola ATI Mobility Radeon x1300 .... mal som sice 800x600 a skoro vsetky efekty vypnute ale isiel a mal som 10.15 fps ...

//autoeditácia príspevku (30 Jan 2010, 11:14)
screeny z HD tune ...
Prílohy
HDTune_Benchmark_Maxtor_6Y160P0.png
HDTune_Info_Maxtor_6Y160P0.png
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Disk ide v UDMA, takže zapojenie je v pohode, problém ale vidím v teplote (53°C???), ale ani tá by nemala spôsobovať prepady vo výkone. Skúšal si vymeniť IDE kábel?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zaujimave. Zda sa, ze disk je ako taky OK, ide v DMA, SMART je zapnuty, sice trochu lieta vo vykone, ale nic nezvycajne. Je mozne, ze mas SATA mechaniku a preto sa ti nechcel nainstalovat Windows, ina vec ma momentalne nenapada. To, ze opisujes system ako pomaly, tak to by som videl problem v ovladacoch ku grafickej karte, ktore asi nemas nainstalovane korektne. V pripade, ze scrollujes nieco a seka to, resp. to ide pomaly a neplynulo, tak to je sposobene ovladacmi.

Graficka karta, ktoru mas je na urovni 9 rokov starej GeForce 2 MX, takze sa ani nedivim, ze ti tie hry nejdu. Na tom si vazne zahras tak Counter-Strike v lepsom pripade, v tom horsom Solitaire a Miny. ATI X1300XT je 5x vykonnejsia ako 2100-vka, Testy a hodnotenie grafickych kariet si mozes pozriet tu: http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php
Napísať odpoveď