Zdravím, chcem sa opýtať na výkon zdroja, ktorý budem potrebovať pre svoj ďalší upgrade. Momentálne mám ATX zdroj s výkonom 280W,a beží na zostave
MB ASRock m3a785gmh
HDD: 120GB Maxtor
1GB DDR3
OnBoard ATi HD4200
A samozrejme DVD mechanika
Plánujem kúpiť ATI-nu HD4670 od Sapphire a spustiť ju v CrossFireX móde. Chápem že mi to momentálny zdroj neutiahne ani keby som sa silno modlil, preto sa pýtam, či bude stačiť 350W, keď mi to bez tej grafiky na 280 beží úplne v pohodičke,...Ďakujem
CrossfireX by malo fungovať s rovnakou rodinou grafík, chápem to teda tak že by ti to malo fungovať tak ako si to chcel (4200+4670), ale neviem no, skúsenosti s tým nemám. To, že budeš mať výkonnú zostavu napájanú slabým zdrojom spôsobí vyššiu prevádzkovú teplotu zdroja, pri menej kvalitných zdrojoch prehrievanie súčiastok, čo jednak prináša vyšší hluk v prípade zdrojov s reguláciou otáčok ventilátora podľa teploty a jednak drasticky znižuje životnosť zdroja - ak zdroj skape, môže sa stať, že spraví niečo nepredvídateľné, prinajlepšom zhorí nejaký rezistor vnútri, inou možnosťou je že strelí spínací tranzistor alebo niečo zhorí aj s plameňom, najhoršia možnosť je, že sa počas toho dostane na výstup veľmi vysoké napätie čo ti odpečie ešte aj disk, dosku, alebo grafiku.
obavam sa, ze budes sklamany, ale afaik 4200 do Hybrid CFX nepojde s nicim, podla mna je to len marketingovy tah, ktory nebol dotiahnuty do konca
ak to chces na setrenie energie, tak ta to nemusi vobec obmedzovat, 4670 zere par wattow, doslova par (<15W) v idle, vo full ma adekvatny vykon aj spotrebu
Momentálne používam Win 7, a čo sa týka hier, má 7 a Vista rovnaký rozpoznávací "engine". Čiže teoreticky by to mohlo ísť aj tu. No nič, ja to teda vyskúšam, a určite napíšem ako to dopadlo. Ďakujem za rady.
vista ma iny graficky driver ako Win 7, WDDM 1.0 ktore ma Vista, ma niektore obmedzenia a zase WDDM 1.1, ktore ma Win 7, ma ine obmedzenia
preto niektore veci, ktore na Viste funguju, nejdu na Win 7 (z pohladu grafickych ovladacov)