Pripojenie wifi routra na switch
Pripojenie wifi routra na switch
Ahojte..Mám internet DSL od T-comu a obycajny modem tak isto od nich s jednou LAN koncovkou.Kedze som kedysi potreboval mat pripojene len 2 notebooky tak som s kupil switch a prepojil som ho s tym T-com modemom a všetko bolo v pohode.Avšak teraz potrebujem pripojit este jeden notebook(darmo brat už dorástol)a nastal problem.Switch sa nachadza v spalni.Otec je napojeny na 2m kabel a ja som na 25m kabel ktory ide po pod lišty až do mojej izby.Čize nemozem uz pripojit bratov notebook(kt. mimochodom nema wifi) na dalsiu volnu koncovku v switchi lebo je to skrátka ďaleko a neda sa potiahnu dalsi kabel.Tak ma napadlo ze ten LAN kabel co mam v izbe jednoducho pripojim do wifi routera(wifi kvoli tomu nech uz mam pohodlie bez kablov) a ja budem slapat na wifi a brat na LAN.Router je to tento model NETGEAR DG834G.No a myslel som si že ho využijem jednoducho ako ďaľši switch.Lenže ked dám ten LAN kabel(zo switchu v spalni) do jedneho zo 4 portov a vedla do dalsieho portu kratky LAN kabel pre brata nejde mu skratka net a mne wifi.Obom nam napise pripojene ale ziadny pristup na internet.A proste neviem ako to urobit aby ten router zistil ze ma v sebe jednu koncovku ktora poskytuje internet.PROSIM poradte ako to nakonfigurovat.dakujem.
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pripojenie wifi routra na switch
vypni na tom routri dhcp server
inac este taky dotaz
preco namiesto modemu nezapojis ten DSL router a do tvojej izby by si dal popripade swich ?
inac este taky dotaz
preco namiesto modemu nezapojis ten DSL router a do tvojej izby by si dal popripade swich ?
Re: Pripojenie wifi routra na switch
DHCP server zamietnem v nastaveniach routra?toto co musim zadat IP 192.168.0.1?ok skusim to.a dalsia vec...nemozem to preto lebo by ssom ten router nevedel nakonfigurovat.Lebo otec ma fo firme dajake specialne nastavenia na ochranu a s tym sa radsej nechcem hrat.Ale dakujem velmi pekne snad to zaberie.
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2010, 20:42)
jeeej dakujem:D....uz teraz pisem z wifi...fakt to stacilo....
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2010, 20:42)
jeeej dakujem:D....uz teraz pisem z wifi...fakt to stacilo....