Pripada ti hip-hop ako HUDOBNY STYL?satan77 napísal:šak HIP HOP né?
Ktory hudobny styl neznasate?
Hej!
Hip-hop alebo hip hop (nesprávne: hiphop; prídavné meno je hip-hopový, hiphopový; angl. hip hop) môže byť:
samostatná subkultúra, ktorá sa vyvinula v 70. rokoch v USA, pozri Hip hop (subkultúra)
hudobný žáner, ktorý sa vyvinul v rámci tejto subkultúry, pozri Hip hop (hudba)
Počiatky
V New Yorských kluboch bola v 70-tych rokoch populárna predovšetkým disco hudba, na uliciach to však bol funk, soul a reggae. Konali sa tzv. „block parties“ (párty na ulici), kde dji používali na reprodukciu hudby dva gramofóny. Dji pomocou mixovacích techník predlžovali inštrumentálne pasáže funkových piesní do ktorých niekto spontánne animoval publikum a tak vznikol rap. K tejto hudbe sa taktiež rozvinula samostaná forma tanca nazvaná breakdance. Vizuálnu stránku hiphopvej kultúry dopĺńala v počiatkoch aj špeciálna zložka graffiti, chápané ako spôsob zviditeľnenia sa a úteku od všednosti a každodennosti života vo veľkomeste.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Hip-hop_(subkult%C3%BAra)

Hip-hop alebo hip hop (nesprávne: hiphop; prídavné meno je hip-hopový, hiphopový; angl. hip hop) môže byť:
samostatná subkultúra, ktorá sa vyvinula v 70. rokoch v USA, pozri Hip hop (subkultúra)
hudobný žáner, ktorý sa vyvinul v rámci tejto subkultúry, pozri Hip hop (hudba)
Počiatky
V New Yorských kluboch bola v 70-tych rokoch populárna predovšetkým disco hudba, na uliciach to však bol funk, soul a reggae. Konali sa tzv. „block parties“ (párty na ulici), kde dji používali na reprodukciu hudby dva gramofóny. Dji pomocou mixovacích techník predlžovali inštrumentálne pasáže funkových piesní do ktorých niekto spontánne animoval publikum a tak vznikol rap. K tejto hudbe sa taktiež rozvinula samostaná forma tanca nazvaná breakdance. Vizuálnu stránku hiphopvej kultúry dopĺńala v počiatkoch aj špeciálna zložka graffiti, chápané ako spôsob zviditeľnenia sa a úteku od všednosti a každodennosti života vo veľkomeste.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Hip-hop_(subkult%C3%BAra)
-
MisguidedAngel
Star
http://en.wikipedia.org/wiki/Hip_hop_musicmoosha napísal:Islo mi o to, ze hip-hop sa neda pocuvat, je to kultura, ktora ma niekolko elementov. Pocuva sa rap.
Hip hop is a musical genre which developed alongside hip hop culture, and is commonly based on concepts of looping, rapping, freestyling, DJing, scratching, sampling and beatboxing. The music is used to express concerns of political, social, and personal issues.
kthxbai.
[hawkeye]: Keď zavriem mačku do konvy, tiež bude búchať, bude škrabať, bude vydávať rôzne zvuky ale hudbou to nikto nenazve.
A aby som nebol mimo tak niežeby mi vadil nejaký konkrétny štýl, pretože pri každom sa dá nájsť kapelka, ktorá sa vymyká a robí ho celkom znesiteľným. Čo ale vážne nemusím je reggae (snáď s výnimkou UB40) , to čo sa vyvinulo z techna a elektronickej hudby koncom 90. rokov a ešte šansóny ...
A aby som nebol mimo tak niežeby mi vadil nejaký konkrétny štýl, pretože pri každom sa dá nájsť kapelka, ktorá sa vymyká a robí ho celkom znesiteľným. Čo ale vážne nemusím je reggae (snáď s výnimkou UB40) , to čo sa vyvinulo z techna a elektronickej hudby koncom 90. rokov a ešte šansóny ...
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mohol by si dat nejaky priklad na ten tvrdy metal trance? vobec neviem co si pod tym predstavitIceHammer napísal:Hip hop a tvrdy metal trance is the best
edit:// jaj, co nespravi jedna ciarka
Re: Ktory hudobny styl neznasate?
ja neznesiem iba hip hop...to nie je hudba a ani sa to k hudbe prirovnať nedá...
/keď mi dá niekto K- nech sa aspoň podpíše.
Ja v podstate nemám žiaden mnou neznášaný hudobný štýl popočúvam aj Hip-Hop aj Trance dnb metal rock proste všetko čo sa mi páči
-
Royalflush
Guru wannabe
Zdielam nazor s Jerrym. 
-
peterxxx
Star
- Kontaktovať používateľa:
do tejto temy nema zmysel prispievat lebo vzdy ti da niaky ch*j K- lebo sa tvoj nazor nezhoduje s tym jehoNoobsz DJ napísal:ja neznesiem iba hip hop...to nie je hudba a ani sa to k hudbe prirovnať nedá...
Nemám rád elektronickú muziku, ale že by som ju neznášal, to zas nie. Len zostávam "verný" klasickejším nástrojom na vytvárania hudby, nie počítaču.
Ja pocuvam snad vsetko. Od Deathcore cez Black metal az po hip hop ale punk sa mi nikdy nepacil 
Možno by si zmenil názor, keby si si vypočul kvalitný ambient:hughito napísal:Nemám rád elektronickú muziku, ale že by som ju neznášal, to zas nie. Len zostávam "verný" klasickejším nástrojom na vytvárania hudby, nie počítaču.
No takéto niečo by si pomocou "reálnych" nástrojov nevytvoril ani keby si sa rozkrájal:
kazdy elektronicky ton sa da niecim nahradit
vid krasny priklad
vid krasny priklad
Takéto "maketové" štýly nie je problém nahradiť, ale ako som vravel, ambient takto nahradiť nemôžeš.