Fólie

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
DR8PruBr
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Fólie

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Neviem či to patrí zrovna sem, ale tie šedé fólie v ktorých sú balené napríklad pevné disky, nejaké PCI karty a v podstate všetky komponenty do PC majú nejaký účinok (myslím nejaká ochrana proti magnet. Žiareniu, alebo neviem čím) či len sa tak vyrábajú a sú šedé.

Každý určite vie ktoré mám na mysli – tie šedé, priesvitné, také tvrdšie, niektoré majú aj také čierne pásy a sú ešte hrubšie.

Sorry za debilnú otázku, ale už mi to dlho trvá hlavou.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Fólie

Príspevok od používateľa Grim »

...tie sú proti statickej elektrine. Tzv. antistatické obaly...preto by si sa pred každým rozobratím PC, alebo obchytkávaním komponentov mal uzemniť (niektorí fanatici odporúčajú putá o radiátor, namiesto pút možno použiť aj nejaký vodivý drôt) dotykom o radiátor alebo !nulák! na zásuvke...

http://www.obal-centrum.com/antistatick ... _pytle.php
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

do zasuvky radsej nic nepchaj :) niekedy sa na normy kaslalo a nulak nemusi byt na tej spravnej strane... staci sa dotknut radiatora popripade vodovodnej baterie. ale je to nic platne ak sa potom posuchas po koberci alebo si zo seba das dole vlneny sveter :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja som nič o pchaní do zásuvky nehovoril. Ja som písal že sa má chytiť nuláku. To je ten kolík čo trčí. Práve preto som tam dal tie výkričníky. Aby nezabudol že sa má chytiť nuláku... Už chápeš????
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

OMG Kolík nie je nulák, nulák je dierka napravo (ak máš kolík hore), ten kolík je ZEM. Čiže to bolo myslené dobre ale pomenované strašne blbo.

"Vľavo fáza, vpravo nulák, kto to nevie, ten je ..."

V starších domoch a bytovkách môžu byť zem a nulák prepojené (k zásuvke teda idú dva vodiče)
Napísať odpoveď